Jump to content
High-End Forum

Julian

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

About Julian

 • Rank
  Lid

Recent Profile Visitors

31 profile views
 1. Update: Momenteel zit ik te twijfelen tussen de SVS SB-2000 pro/SVS SB-1000 en de kef kube 12b. Het grootste verschil waar ik op ben gestuit is het verschil in fase regeling: de SVS heeft een continuous (0-180 met tussenopties) fase instelling, terwijl de kef een binaire (0/180) fase instelling heeft. Nu vraag ik mij af of de continuous fase instelling heel veel toevoegt ten opzichte van de binaire optie, en in mijn situatie of het extra belangrijk is vanwege het feit dat de subwoofer zeer waarschijnlijk niet in het gezichtsveld van de luister positie staat opgesteld. Alvast bedankt.
 2. @Duck-Twacy, @Bloom, @Geerdie, @Seed7, @kappa7, bedankt voor jullie reacties! Ik zal ze zeker meenemen in mijn besluit. Gr, Julian
 3. @Duck-Twacy en @Geerdie, bedankt voor jullie reacties. Het lijkt me toch verstandiger denk ik om bij kef te blijven. @Duck-Twacy, de dual sub optie had ik nog niet echt overwogen, maar in het geval ik voor 1 van de kef kube serie ga, zouden 2 kube8b's een beter geluidsbeeld/kwaliteit geven dan 1 kube12b? Denk je verder nog dat een 12 inch gauw mijn monitors overklast?
 4. Beste @Duck-Twacy en @kappa7, bedankt voor jullie reacties. De KC62 is inderdaad iets te duur, heb wel zitten kijken naar kef's kube serie, maar heb daar online niet zoveel over kunnen vinden. Verder gebruik in mijn speaker set inderdaad enkel voor muziek luisteren. @Duck-Twacy, wat is t voordeel van 2 10 inch subs over 1 12 inch sub? @kappa7, REL heb ik ook al voorbij zien komen, ik ga me er even in verdiepen.
 5. Beste forumleden, Onlangs heb ik een setje van de Kef LSX gekocht, waar ik heel erg tevreden mee ben. Nu vroeg ik mij af wat voor subwoofer jullie mij zouden aanraden. De kamer waarin ze spelen is 26m^2 groot en ze staan naar een hoek gericht, op 1.5 meter van de optimale luisterpositie. Budget is tussen de 400 en 900 euro. Alvast bedankt!
 6. @Roots, bedankt voor je reactie. Ik heb op bax-shop al even rondgekeken maar het lijkt me toch dat een studio monitor niet gepast is in mijn situatie. @Hans van Liempd bedankt voor je antwoord, een receiver/amplifier lijkt me inderdaad de beste optie toch
 7. Beste Thingman, Bedankt voor je reactie. Ik zal gegeven suggestie eens verder bekijken. Doel je hier op de Edifier S3000Pro?
 8. Beste forumleden, Graag zou ik wat aanbevelingen/meningen over het volgende ontvangen: Ik ben van plan om een paar hifi speakers aan te schaffen en heb me al in het 1 en ander verdiept, maar nu de audioshops gesloten zijn, ontvang ik graag wat ervaringen. Mijn situatie: - 26 m^2 grote kamer (staat redelijk vol) - Momenteel heb ik een computer speakersetje: Creative Inspire T6160 5.1 - Budget van rond de 1000 euro Mijn eisen: - 2 Hifi speakers (eventueel uit te breiden met subwoofer, maar vraag me af hoe nodig dit is bij de onderstaande setjes) - Bedienbaar via wifi (wireless) - Aanschaf om eigenlijk alleen muziek te luisteren (ben niet zo'n film kijker), vandaar dat ik dacht dat 5.1 of hoger niet gepast zou zijn. - Het gaat mij niet zo zeer om de hoeveelheid volume dat ze kunnen produceren, maar ben meer op zoek naar hoge geluidskwaliteit speakers). Mijn speurtocht was op tweakers in de pricewatch begonnen, waarna ik meerdere reviews ben gaan lezen. Ik stuitte zelf op 2 opties: - Actieve Wireless (wifi) stereo speakers, zoals: Kef lsx (hier heb ik veel goede reviews van gelezen). - Passieve wired speakers (zoals Kef Q350B) + stereo receiver met wifi (zoals Yamaha RN-402DAB) - Of wie weet andere opties, rond het budget, die ik over het hoofd heb gezien, wellicht van andere audiomerken. Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen. Bij voorbaat dank!
×
×
 • Create New...