Jump to content

EJSlowhand

Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Hegel H360, Auralic Aries G1 en Millon Phantom S luidsprekers. Tellurium Q Back II luidspreker bekabeling. Keses P3 voeding voor router en Meraki switch (gemodificeerd door Audiophool.nl) Kemp voedingskabel naar alle delen van de set. Dynavox stekkerblock. Supra cat 8 internet bekabeling tot de switch. Na de switch Audioquest Vodka. Ricable Magnus coax tussen Auralic Aries en Hegel.

Recent Profile Visitors

669 profile views
 1. Goede tip, zat bij mij in vergeethoekje
 2. Boudewijn is het nog niet verleerd. Mooie opname maakt het een plezier om naar te luisteren
 3. EJSlowhand

  Qobuz gedoe

  Ik had vroeger altijd wel een krasje op een LP of beschadigde CD. Nu zo af en toe een reset maar vervolgens weer 100% kwaliteit. De keuze is gemakkelijk gezien aanbod en hogere kwaliteitsbeleving.
 4. EJSlowhand

  Qobuz gedoe

  Zojuist toegepast en ik luister weer naar 24bit Tin Pan Alley van Steve Ray Vaughan.
 5. EJSlowhand

  Qobuz gedoe

  Explanation: Sometimes a Lightning device may be unable to obtain the address of your selected track from a streaming service provider if there is an interruption in your connection or an interruption of the service itself, or if the streaming account login stored in Lightning DS has expired. Solution: Turn off your AURALiC streaming hardware and reboot it by unplugging and replugging the power cord. (The physical connection, not just restarting via the power command or switch.) Please try to log off and log into your streaming account on Lightning DS and add the tracks you want to play to the Lightning device queue again. bovenstaande optie is een oplossing voor bitrate volgens Google. Later meer
 6. EJSlowhand

  Qobuz gedoe

  Wat ik vastgesteld heb is dat ik hetzelfde album de ene keer 24 bit ontvang en de volgende keer zelfde album 16 bit. Ik betwijfel of jouw reactie het volledige verhaal is. Ontken overigens niet dat er wordt gerommeld met bitrate’s, maar dat gebeurt niet door Qobuz maar door platenmaatschappijen.
 7. EJSlowhand

  Qobuz gedoe

  Auralic software laat tijdens afspelen de werkelijk bite rate live zien. Het komt regelmatig voor dat de afgespeelde bite rate lager is dan de door Qobuz aangeboden versie. Ik begrijp oorzaak niet. Heb juiste abonnement met juiste instellingen. Mogelijk ligt er een relatie met de haperingen. Dat is bij mij overigens nog nooit aan de orde geweest. wat lijkt te helpen is de router uit te zetten en na 30 seconden weer op te starten.
 8. Sub is bij de Millons niet nodig. Oplossing zal in de versterker moeten worden gezocht.
 9. Door goede electrakabel (Kemp) en netwerkkabel heb ik nog flink wat aan het laag kunnen verbeteren. Met name plaatsing, afronding en ruimtelijk beeld lage tonen.
 10. Zo te lezen hebben jullie een erg leuke dag gehad. Ik heb thuis ook een paar Millons staan. Met laag geen enkel probleem in combinatie met Hegel H360. Ondanks de woonkamer van 60 m2 voldoende druk. Met wat volume staan de kopjes te dansen in de kast.
 11. bandcamp.com staat in de leeslijst. Zo helpen we elkaar op zoek naar goede opnames.
 12. Dat is nogal een stelling die je inneemt over muziek streamingsdiensten. Ik deel je stelling dat de opnamekwaliteit bepalend is. Als gebruiker van Qobuz en bezitter van cd’s en data is mijn ervaring dat de streamingdienst niet minder is dan data uit je netwerk of cd. De verschillen die ik hoor vallen per album in het voordeel van de één of de ander uit.
 13. Bleusound is een fijne streamer. Ik heb de Node II twee jaar gebruikt. Omdat er een betere Dac in mijn versterker zat ben ik naar alternatieven gaan luisteren. Met de Auralic gaat er geen nieuwe wereld open. De verschillen zijn niet groot maar wel zodanig dat de studio of live situatie beter werd neergezet en natuurlijker klinkt. Een mooie aanbieding en inruil deden de rest.
 14. Ik heb op de Aries G1 een cd transport aangesloten. Functioneert uitstekend. G2 heeft dezelfde aansluitingen. Ik heb daarnaast mijn hele netwerk op goed audio niveau gebracht. Uitsluitend lineaire voedingen, audioswitch en goede bekabeling. Ik had niet verwacht dat een netwerkkabel, vooral die tussen switch en Aries. Zoveel invloed heeft op kwaliteit geluid. Meerdere kabels uitgeprobeerd en getest met extra paar oren.
 15. Auralic Aries G1 of G2. Goede software en speelt voortreffelijk
×
×
 • Create New...