Jump to content
High-End Forum

hef-lot

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

About hef-lot

 • Rank
  Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er is niet echt een goed of fout (binnen redelijke grenzen), maar het zal vooral per element verschillen hoe deze waarde uitpakt. Je phono kabels voegen ook capaciteit toe, dus daar kan je nog wel mee spelen.
 2. Zie dat je een MM element hebt, dan kan het zeker lonen om de capaciteit goed te zetten. @carl Weet jij wat er "af-fabriek" ingesteld was?
 3. Zou die Russische buizen niet onderschatten Jack. Vergeet niet dat zij ze nog jaren voor militaire doeleinden zijn blijven gebruiken (MiGs bijv. maken gebruik van buizen) terwijl wij hier allang overal op transistors waren overgestapt. Tenzij je het natuurlijk over NOS jaren 60 buizen hebt oid. Die van mij is overigens doodstil, al heb ik geen step-up waar Carl het over had, al mijn elementen zijn MM/MI. En die phono van 690 is stiekem ook geen phono van 690, kijk maar eens rond wat LCR phono trappen kosten, gok dat je al snel toch iets van 4k+ moet neertellen. En dat zie je ook op AAA, waar mensen hun Nagra VPS en zelfs een Allnic (H-7000?) de deur uit deden omdat de Ampearl dan wel beter was of er iig er niet voor onder deed.
 4. Staat deze ergens online? En zijn er hier eigenlijk nog anderen met een Ampearl?
 5. Bij MM ongelofelijk belangrijk, bij MC niet zo. Al weet ik niet of een step-up hier nog wat aan veranderd. Las ik ergens dat je de MP-200 hebt? Dan wil je de capaciteit waarschijnlijk zo laag mogelijk hebben. Check ook je kabels.
 6. Bij de ingang(en) zitten de DIP switches hiervoor:
 7. Je moet hem sowieso openmaken om de ingang capaciteit te configureren. Ik zou hem initieel gewoon openlaten zodat je daar wat mee kan spelen, al is in mijn ervaring de onderkant van wat de fabrikant van een element opgeeft altijd wel correct. (Vergeet niet ook de capaciteit van je phono en tonearm kabels mee te rekenen) De waardes die ik van Andrey doorkreeg waren 0-350pF in stappen van 50, maar op het AAA forum kwam iemand ergens anders op, wat ook beter lijkt te kloppen met de website van Andrey (56-300): https://www.analog-forum.de/wbboard/index.php?thread/141691-ampearl-re-2030-mm-phonoverstärker-mit-röhren-und-lcr-riaa-der-nächste-dampfhamm/&postID=2005654#post2005654 Alleen dat 3 & 4 dan vrijwel gelijk zijn is weer gek, misschien toch maar de capaciteitsmeter een keer uitgraven.
 8. Kan zo snel geen officiele bron/norm vinden, maar her en der kom ik tegen dat het voorheen +10%, -6% was. Als dat inderdaad klopt, dan is het volgens bovenstaande 216,2-242.
 9. Vanuit gaande dat je een beetje een normaal voltage in huis hebt maakt die selectie toch niet heel veel uit? De wettelijke marge is volgens mij 10%, dus in het geval van 220 is dat 198-242, voor 230 207-253. Dus alles tussen de 207-242, zeg 210-240 V moet prima werken ongeacht de selectie, of mis ik iets?
 10. Hij verstuurt met EMS, zou prioriteit moeten hebben, maar de russische douane en postnl denken daar anders over. Het gaat eerst naar Moskou, waar het rustig een maand kan liggen volgens sommige berichten, en postnl maakt bij mij ook geen haast toen het daar aangekomen was. Zie hierboven voor mijn tijdslijn. PostNL vroeg mij idd om aan te geven wat er in zat en een factuur om het bedrag aan te tonen. - Phono voorversterker met losse voeding op basis van buizen en reserve buizen. - Factuur had ik niet, dus de mail van Andrey waarin hij de prijs noemt en het bankafschrift samen toegevoegd.
 11. Dat klopt niet helemaal. Jij baseert je puur op z'n website, maar de SE bestond wel degelijk. Uit ons e-mail contact: "I can offer the option of making a Phono stage in a monoblock, which will be called Ampearl RE2030SE (Special Edition)." Met monoblock bedoelt hij hier een enkele kast voor zowel de voeding als versterker ipv twee losse. Volgens mij kan je op het AAA forum er ook nog wel een referentie naar vinden. M.a.w. wat nu op de website staat is de tweede SE van de RE-2030. Alhoewel SE nergens op het apparaat zelf is te herkennen, maar wel de letters LCR toegevoegd zijn, echter is de reguliere versie ook al een LCR ontwerp. Bij de RE-1031SE, waar ik overigens geen reguliere RE-1031 van zie, is dit wel zo. Dus sowieso al drie ontwerpen, en chaos qua modelnummers. RE-1030 RE-1031SE RE-2030 RE-2030 RE-2030SE (enkele kast) RE-2030LCR SE (RE-2030SE2 ?)
 12. Die vergelijking gaat mijn inziens niet helemaal op. Het betreft daar een compromis, waar het AMG puur om de performance gaat, gaat hun tuning ten koste van comfort, levensduur, onderhouds kosten etc. Er zijn voldoende Mercedes rijders die dat niet zouden zijn als er enkel AMG's op de markt waren. M.a.w. als met deze modificatie simpel extra geluidskwaliteit te halen is die niet ten kost gaat van iets anders, kan je aannemen dat de fabrikant dit ook wel zou kunnen doen. Vooral daar waarschijnlijk gelijk in het ontwerp meenemen goedkoper en makkelijker is dan achteraf aanpassen. Dus er vanuit gaande dat dit inderdaad de moeite is, is de vraag, ten koste van wat gaat deze "verbetering" ? Bij een apparaat met dat prijskaartje, zal het toch niet zijn dat ze geld hebben bespaard op onderdelen?
 13. Bij mij duurde het een week of drie tot ik foto's toegestuurd kreeg van de "test fase", en nog eens twee a drie tot deze daadwerkelijk verstuurd was. Vervolgens zat hij een maand in de post. Totaal ongeveer twee en een halve maand. Als ik zo de andere fora lees is dat nog relatief vlot, vier maanden is niet ongehoord. En weet niet of dat een rol gaat spelen, maar hij heeft nu wel meerdere bestellingen tegelijk ontvangen. Dus mijn advies zou zijn af te wachten, maar, het eindresultaat is het meer dan waard. Niks dan lof. Iig over de RE-2030, maar neem aan dat deze nieuwe SE* minimaal van een vergelijkbaar niveau is. * Snap niet heel goed waarom hij deze SE noemt als hij al een SE aanbood, heel verwarrend.
 14. Weet niet meer zeker of dat bij de oosterburen was, maar iemand had daar z'n Nagra VPS weggedaan omdat hij de Ampearl niet vond onderdoen. Die is met losse voeding en tweede input 7.300,00.
×
×
 • Create New...