Jump to content

Frans Audio

Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Sotm Ultra Neo 200 met Sbooster
  Metrum Acoustics Pavane Level 2
  Accusticarts Tube Pre-amp II
  2 Monoblokken gebaseerd op Audio Note Ankoru (DIY)
  Speakers: Harbeth Monitor 30.2 40th anniversary

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sta voor de luxe positie om de stap van Harbeth Hsl5 + naar een Harbeth M40.1 of een Quad2912 te maken. Misschien zijn er mensen die hier wijze woorden over kunnen zeggen. De M40 ken ik niet en morgen ga ik naar de Quad2912 luisteren. Ben altijd geïnteresseerd in meningen en ervaringen. Of misschien zijn er nog wel veel betere opties.... het geluid van Harbeth bevalt mij zeer....
 2. Ga mogelijk mijn VV vervangen. Nu een Accusticart Preamp II. Die klinkt erg mooi maar samen met de eindtubes is het eigenlijk te warm (kan dat) en wordt het wollig. Ik denk dat een meer analytische VV (zonder kil te worden) een goede stap. Heeft iemand goede ervaringen of suggesties?
 3. Even een korte tussendoor. Iedereen enorm bedankt voor het delen van zijn ervaring. Het is lastig om een plek te vinden waar ik goed naar klasse D kan luisteren. Om nu iets op de gok te kopen vind ik een te groot risico. Het aanbod D versterkers groeit wel gestaag dus dat lijkt me een voorbode van een transitie en passend bij Co2 enzo. Meer ervaringen altijd welkom.
 4. Heeft iemand recente relevante luisterervaring te delen met de Hypex modules (Klasse D). Ik lees overal hele goede verhalen maar kan moeilijk objectieve verhalen vinden. Heb nu een mooie Klasse A versterker maar die 800 Watt continue is wel fors en de kamer wordt erg warm. Als ik dezelfde kwaliteit kan halen met Klasse D is me dat wel wat waard. Ik lees verhalen over extreme neutraliteit en geen harmonische vervorming. Dat klinkt op papier allemaal prachtig maar wat is de realiteit? Hoor graag van jullie of misschien een verwijzing naar een bestaande thread die ik heb gemist. Mvg Frans
 5. Kon me ook niet voorstellen dat die kabels kapot konden gaan maar wellicht een aansluiting in één van de aansluitingen. Net zoals Hans ben ik meer een luisteraard dan een techneut. Hoor graag wat je bevindingen opleveren. Het heeft overigens geen haast omdat ik ze op korte termijn waarschijnlijk niet kan gebruiken maar zal ik eerst moeten verhuizen. Mvg Frans
 6. Inmiddels een dag spelen erop zitten met JMR Offrandes van Hans. Tja woorden zijn altijd te beperkt om een ervaring goed te beschrijven maar dit zijn geweldig speakers. Niet voor alle muzieksoorten maar wel voor de soorten die ik mooi vindt (jazz (kleine bezetting), akoestisch singer songwriter, wereldmuziek). Ivm met Sonus Fabers zijn ze net wat minder warm en cello's en violen net wat minder vol maar ze wel hebben veel meer transparantie en ze klinken heel fijn bij lagere volumes en dat is in mijn huis zeer prettig. Je hebt echt een gevoel dat je bij de muzikanten zit en dat is spectaculair, de speakers verdwijnen eigenlijk. Daarnaast geen kerkorgel laag maar voor monitoren wel een hele fijne onderkant zonder dat deze zich opdringt. Tijdens de koffie met Hans gesproken over het belang van de componenten. Hans vertelde me dat hij zeer veel waarde hechtte aan met name de voorversterker. Dat is in mijn geval een NADC658. Mijn overtuiging was vooral dat speakers en eindversterker (Audionet AMP GII in mijn geval) het meest belangrijk waren. Misschien toch eens oriënteren op een passende voorversterker. Hans in ieder geval dank voor de prettige ontvangt en dank voor het doorgeven van deze speakers naar een volgende liefhebber. Mooi dat producten met zo'n leeftijd nog heel relevant kunnen zijn. Interessant dat mijn vraag op dit forum tot deze uitkomst heeft geleid.
 7. Ik ga proberen Hansko te benaderen. Heb een keer eerder JMR geluisterd en het uitbundige Franse geluid sprak me erg aan. Niet heel precies maar wel beleving. Iedereen in ieder geval enorm veel dank voor het meedenken en zoals altijd zijn de mogelijkheden weer enorm. Leuk om iets nieuws te gaan proberen maar wel keuzestress want wat is de beste keus ;-). Ik laat jullie weten wat de uitkomst is. Gaat wel even duren door een combinatie van corono en drukte met werk. PS: wel aardig blijven voor elkaar anders komt er bad karma over mijn aanschaf. Nogmaals dank.
 8. Bedankt. Diapason toevallig geluisterd en die zijn echt prachtig maar nieuw te duur en 2e hands moeilijk te vinden. Harbeth vond ik mooi maar wel heel ingetogen. Wel een goede optie inderdaad en 2e hands goed te vinden.
 9. Weer Klipisch... ;-)...Ik ga de Heresy's eens luisteren. Lees daar ook goede verghalen over in relatie tot kleine ruimtes. Wordt dan wel een 2e hands want nieuw is wat te kostbaar
 10. Klipsch Heresey nooit gehoord. De Speakers zoals afgebeeld krijg ik er thuis niet in. Nadeel van woonkamer (met huisgenoten) is dat het altijd een suboptimale luisterervaring is. Een eigen Audio kamer is toch wel het beste.
 11. Bedankt toevallig ook Cremona's verkocht. Guarneri's.. als dat eens zou lukken.
 12. Bedankt inrichting is helaas een gegeven. Dus de verhouding blijft heel slecht. Heb maar een dure koptelefoon gekocht om toch echt naar muziek te luisteren maar muziek in de vrije ruimte is toch het mooist. Op mijn werkkamer heb ik een setje near field speakers en daar zit ik 50cm vandaan en dat klinkt prima. Moet toch ook kunnen in een woonkamer? In mijn straat woont een akoestiek specialist die ga ik eens vragen wat wijsheid is. Dacht dat iemand specifieke monitoren kon aanbevelen maar lijkt meer akoestiek vraagstuk te zijn.
 13. Bedankt, akoestisch onderzoek. Ik ga eens op onderzoek wat dat betekent. Zie ook versterkers met room correction, klinkt ook als een interessante optie.
 14. Misschien heeft iemand hier een goed advies. Mijn woonkamer is niet erg praktisch. Mijn zitplek is een bank die direct tegen de muur staat. Daarnaast is de afstand tussen de speakers zo'n 3 meter en de afstand tot de band zo'n 1,70m. Ik heb mijn Sonus fabers vloerstaanders weg gedaan omdat het gewoon teveel was voor de ruimte en overweeg nu monitoren te kopen. Ik hou van een open en warm geluid en duidelijke scheiding. Moet ook mooi klinken bij laagvolume. Heeft iemand suggesties voor speakers die het goed doen in een kleine ruimte? Budget 2-4 K. Uitstekende monoblokken dus alles kan worden aangestuurd. Benieuwd of iemand een vergelijkbare situatie heeft en die mijn zoektocht verkorten.
×
×
 • Create New...