Jump to content
High-End Forum

Steffan

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

About Steffan

 • Rank
  Lid

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Onkyo a/v versterker, Thorens td145 mk2, Teufel Ultimate 40 mk2

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mooie versterker, maar ik ben inmiddels voorzien! Heb een Musical Fidelity amp gekocht.
 2. Nou, ik heb inmiddels al heel wat vintage reviews gelezen. Daaruit heb ik geconcludeerd dat het geluid hiervan mooier voller is. Die nieuwerwetse dingen zit voor mij teveel poespas op wat ik toch niet gebruik. Ik heb nu niet eens een cd-of dvd speler thuis Als ik dan zie hoe ontzettend veel oude versterkers er nog aangeboden wordt, zegt mij dat genoeg over de kwaliteit
 3. Goedendag. Stel, ik heb 500 euro te besteden, en ik zou hier graag een goede, stereo versterker aan willen schaffen, welke zouden jullie dan aanraden ? Qua geluid mag het wat helder zijn maar ook voldoende laag en gedetailleerd. Ik heb als speakers de Teufel Ultima40 mk2. Versterker is alleen nodig, voor een platenspeler, en het geluid van de tv, maar is niet noodzakelijk. Ik wacht jullie suggesties af!
 4. Nou, weer een stuk helderder zo!. Zou het mogelijk zijn, om de elementen om te wisselen ? Puur om te kijken, of er verandering plaatsvind. Mocht dit het geval zijn, ga ik in ieder geval een ander element plaatsen. Dan nog een x een andere versterker. Ben ook niet 100% tevreden met het beeld wat de Teufels nu weergeven.
 5. Ja, die heeft altijd op de Onkyo gezeten... Was altijd prima. Het is nu met de Thorens zo, dat als we tv kijken ( loopt ook over de Onkyo) en ik ga daarna platen draaien, moet de volume knop wat hoger gedraaid worden. Dit was met de Reloop niet nodig
 6. De Thorens is ook aangesloten op de phono ingang. Dat was de Reloop ook. Ja, erg mooi klinkende speakers die van Teufel ! Nog geen moment spijt van.
 7. Zo! Das een duidelijk en uitgebreid antwoord, dankjewel daarvoor! Mijn receiver is een Onkyo TX-DS595. Luidsprekers zijn van Teufel, Ultima 40 mk2. En dan de Thorena dus. Mogelijk wordt de receiver nog vervangen voor een vintage stereoversterker, welk merk/type weet ik nog niet, zie door de bomen het bos niet meer Budget zal daarvoor tussen de 4 en 500 euries liggen.
 8. Steffan

  TD145MK II

  Hallo ReesV. Ik ben sinds kort ook in het bezit van dezelfde Thorens. Fijn apparaat! Bij sommige lp's blijft arm idd ook aan het einde staan en gaat niet omhoog. Ik denk dan ook, dat dit in de afloopgroeven vd lp zit.
 9. Goedendag. Allereerst bedankt voor het toelaten tot dit forum ! Ik was eerst in het bezit van een Reloop platenspeler, de RP-4000 M3D. Deze was aangesloten zonder phonovoorversterker. Deze klonk vol, en speelde prima. Nu heb ik een Thorens td 145 mk2 aangeschaft. Na aansluiten en afstellen, klonk deze veel minder vol, weinig laag, en rommelig geluidsbeeld. Ook deze Thorens zou geen voorversterker nodig moeten hebben, dus ook rechtstreeks op de phono ingang aangesloten. De Thorens is voorzien van een Ortofon F15s mk2. Bij de vorige eigenaar klonk de Thorens prima! Ook daar zonder phonovoorversterker aangesloten. De Reloop had een Audio Technica, type onbekend. Heb ik iets verkeerd gedaan ?
×
×
 • Create New...