Jump to content
High-End Forum

Jasperv

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

About Jasperv

 • Rank
  Lid

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Assendelft

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Dual 1009 en 1019 turntables met een Sure M 97 XE cartridge, Yamaha CT-7000 tuner, Yamaha CA-400 en Yamaha-600 amp, Definitive Technology BP-2006 Bipolar active speakers en voor mijn 78 toeren platen gebruik ik o.a. een RCA Model 63EM Victor tube Phonograph

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nee hoor. Goedkoop is anders, maar dat was te verwachten. Ik laat daarom alleen de CA-600 reviseren. Het lampje van de CA-400 wou ik zelf vervangen
 2. Het aan/uit lichtje van mijn yamaha ca-400 en ca-600 doen het niet. Toen ik ze 2e hands gekocht heb waren deze al kapot. Nu heb ik een paar lampjes ter vervanging gekocht op ebay van pap-audio-parts in Duitsland https://www.ebay.nl/itm/112210929526. Vandaag heb ik het lampje van de ca-400 vervangen. Het oude lampje eruit en het nieuwe lampje vastgesoldeerd. Nu is het lampje niet van het zelfde formaat als het origineel. Hij is behoorlijk wat dunner waardoor hij wat losser hangt in het daarvoor bedoelde gaatje. Om dat op te lossen heb ik wat transparante siliconenkit op het lampje gesmeerd waardoor deze wel goed in het gaatje klemt en daar blijft zitten. Dit lijkt prima te werken, maar ik vraag me af of dit wel een verstandige oplossing is. Kan het lampje heet worden waardoor de siliconenkit misschien kan smelten bijvoorbeeld? Zie foto. Ik heb ongeveer de helft van dit kwakje siliconenkit op het lampje laten zitten. Ik ben weinig technisch aangelegd en ben al trots dat ik zelf het lampje heb kunnen vervangen. Hopelijk is mijn oplossing zo gek nog niet.
 3. Hi Roots, Ik had die CA-1000 ook gezien op marktplaats inderdaad. Een mooi ding. Ik denk dat ik dan best wat moet bijbetalen. Maar eigenlijk ben ik best tevreden met die CA-600. Voor mij is deze krachtig genoeg. Ook heb ik van verschillende liefhebbers gehoord dat zij eigenlijk geen verschil horen tussen de A-klasse en normal mode die je op de CA-1000 vind. Zelf heb ik nog nooit een CA-1000 gezien of gehoord, dus ik kan niet vergelijken. Mijn CA-600 zit in een prachtige houten (geen vinyl) geoliede case die volgens mij van een CA-800 komt. Ook die CA-400 doet t perfect en beiden zien er geweldig uit. Jammer alleen dat het rode aan/uit lichtje bij beiden het niet meer doet, maar die kan je bij pap-audio-parts in Duitsland bestellen voor zo'n 5 euro.
 4. Super! ik heb hem gelijk gecontacteerd. Merci.
 5. Neee, ik laat ze zeker niet gaan. Ik heb ze een paar weken geleden gekocht en ik vind het prachtige versterkers waar ik nog een lange tijd mee wil doen. Door de oude onderdelen te laten vervangen hoop ik dat ze weer vele jaren mee kunnen gaan. Ze doen het overigens heel goed, maar ik wil ze vooral uit voorzorg laten reviseren.
 6. Misschien wel, maar ik wil ze puur voor eigen gebruik op laten knappen. Niet om met winst te verkopen of iets. Mogelijk dat ik voor de revisie inderdaad meer geld moet uitgeven dan het bedrag waarvoor ik beide tuners gekocht heb, mocht ik ze beiden laten reviseren. Misschien dat ik alleen de CA-600 laat reviseren en de CA-400 laat voor wat hij is. Deze is toch een klasse lager, ook al vind ik hem prachtig klinken.
 7. Ga ik zeker doen Bedankt voor je uitleg. Voor de amps heb ik even contact gezocht met de VAR in Dordrecht. Deze zullen waarschijnlijk een stuk makkelijker te reviseren zijn dan de CT-7000 tuner.
 8. Dank voor je reply kappy7:) Ik vind de Yamaha's uit de ca serie er ook prachtig uitzien. Een mooi strak design en zo'n mooie houten case eromheen vind ik ook geweldig. Ik vind dat ze een mooi geluid geven, maar ik ben er te weinig in thuis om dit objectief te kunnen beoordelen en ook heb ik weinig vergelijkingsmateriaal uit grofweg dezelfde periode van fabricage. Ik ben er in ieder geval tevreden mee en ik hoop dat ze vele jaren meegaan. TubeJack is in NL de enige die ik online gevonden had die ook ervaring heeft met het opknappen van de ct-7000 tuner. Ik heb hem toevallig eerder gisteren al gecontacteerd. Helaas ziet hij het niet zitten. Dit zou enkele dagen in beslag nemen. Ik vroeg me af of er nog andere vintage audio liefhebbers / experts zijn die hier ervaring mee hebben (zowel de versterkers als de tuner). Misschien moet ik me maar bij de staat van de tuner neerleggen en ervan genieten zolang hij het nog goed doet. Ik denk dat ik voor het reviseren van de versterkers makkelijker iemand moet kunnen vinden dan voor de tuner.
 9. Sinds kort heb ik twee klassieke en mooie Yamaha versterkers gekocht. Een CA-400 en een CA-600. Beiden doen het erg goed. Wel doen bij beiden het rode aan-uit- lampje het niet. Ik vroeg me af of ik het lampje bij beiden versterkers ergens kan laten vervangen. Waar kan ik dit het best laten doen en wat zou dit me ongeveer kunnen kosten? Misschien is het ook goed om ze eens laten te reviseren, oftewel de potmeters laten schoonmaken of een volledige revisie waarbij veel onderdelen vervangen worden. Ik weet echter niet of dit het waard is. Ze doen het eigenlijk gewoon goed, maar misschien dat na zoveel jaar de onderdelen wel aan vervanging toe zijn. Ter info, ik heb 250 euro betaald voor beide versterkers samen. Volgens mij best een goede prijs. Nu heb ik er recentelijk ook een CT-7000 tuner bij gekocht, volgens velen de beste FM tuner die Yamaha ooit gemaakt heeft. Ook deze doet het prima. Helaas doet ook hier een rood lampje het niet meer ("stereo mode" zou rood verlicht moeten worden) en ook is de lak van de meters wat vergruist. Voor de rest ziet deze er geweldig uit. Ik heb echter geen idee hoe deze er van binnen uitziet. Ik heb van iemand begrepen dat om deze tuner op te knappen / volledig te reviseren er erg veel onderdelen vervangen moeten worden en dat dit nogal veel tijd in beslag neemt. Ik vroeg mij af of dit nog de moeite is, of dat ik hem beter zo kan laten zolang hij het nog doet. Misschien dat er iemand ervaring heeft met het reviseren van de tuner en de versterkers of heeft iemand dit ergens laten doen en is dat goed bevallen? Ik heb eigenlijk geen idee wat een revisie van de tuner en / of zo'n versterker moet kosten. Heeft iemand hier ene beter idee van? Alvast bedankt!
×
×
 • Create New...