Jump to content
High-End Forum

Werktuigbouwkundige

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

About Werktuigbouwkundige

 • Rank
  Lid

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Vooral Yamaha,TMA,Marantz en Infinity

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zoals beloofd:een review/update over TMA Contour 4. Foto's heb ik al eerder geprobeerd,dat is niet te doen (Audiofreak:ik wil best het eea naar je doorsturen via puresound als je dat wilt) Allereerst de technische gegevens: Units zijn allen van Aurum Cantus: Mid/laag AC-180F1 Mid/Woofer (2 stuks) Hoog G2 Aluminium Ribbon Tweeter 2.5-weg systeem met bass-reflex poort aan de achterzijde. 111 cm hoog,23 cm breed,boven 30cm diep onder 36 cm diep (het front staat dus onder een lichte hoek achterover) 28 kg gewogen Ze staan standaard op mooie degelijke vergulde en verstelbare spikes. Belastbaarheid onbekend.(gezien de belastbaarheid van de kleinere 2 weg/Contour 3 zal dit fors zijn) Gevoeligheid ook onbekend maar ik schat ze rond de 90 dB/per watt op 1 meter. De afwerking is in orde,netjes gefineerd met echt fineer(hout) Klankmatig kan ik er het volgende van zeggen: Ze klinken Groots,daarmee bedoel ik amerikaans.(enigszins lijkend op Infinity en Klipsch) Veel dynamiek en kracht,toch zijn ze ook gedetailleerd. Het hoog is knisperend,helder en fris. Omdat het ribbon-tweeters zijn stralen ze wat breder uit waardoor het hoog beter hoorbaar is ook al zit je niet op de sweetspot Persoonlijk geven ze voor mij iets teveel laag weer (de plaatsing hier is nu wel behoorlijk ongunstig kan ik uit ervaring zeggen) Ze hebben ruimte nodig (grotere woonkamer en het liefst een halve meter of meer uit de wand achter de speakers) Het midden gebied blijft naar mijn smaak wat achter,daar had ik graag iets meer van gehad. Daarom vind ik zelf TMA Premium 904 erg prettig klinken,vooral wat het midden gebied betreft. Ik ben ze nog aan het doorluisteren en heb ze tot nu toe aan 2 verschillende amp's gehad: Marantz PM-66 KI Yamaha C+M-65 Op de Marantz vond ik de Contour 4 fijner klinken. Meer geraffineerd en gedetailleerd en het laag was aangenamer(minder nadrukkelijk aanwezig) Ik zal ze ook nog op andere versterkers gaan proberen als ik weer zin heb om te gaan tillen aan dat zware spul. Oh ja:ik heb de speakers wel op een onderplaat gezet. Dit vanwege dat ik geen putten in mijn houten vloer wil en ik heb daar weer rubberen geluidsdempers onder. Het laag werd mij zonder dempers te heftig doorgegeven,daarom heb ik ze ontkoppeld. Al met al een paar zeer fraai klinkende luidsprekers,maar als ik echt eerlijk ben kan ik de nieuwprijs van ruim € 3000 per paar niet verdedigen. Dan zijn er ruim voldoende andere (betere) opties naar mijn mening. Maar er zijn mensen die zweren bij de Contour 4 (vooral als je van actie!/stevig houdt) Mvg W P.S. Ik hoop dat ik mijn belofte hiermee ingelost heb... Foto's kan ik doorsturen,maar niet op het high-end forum.
 2. Ja dat klopt,vanwege tijdsgebrek ben ik daar nog niet aan toe gekomen. ik probeer er spoedig iets over te melden. Mvg W
 3. Aha,nog iemand off-topic. Da's een goeie,van luidsprekers is het slechts een kleine stap naar fineer en vinyl... Blijkt.
 4. Beste Carl, Nee niet op een buizen versterker. Momenteel op Yamaha C+M 65. Mvg W
 5. Binnenkort zal ik een review plaatsen over de Contour 4. Inmiddels weet ik wat er in zit,dankzij de suggesties hier en Edwin Maas.(EdMa) Het wisselfilter heb ik nog niet kunnen bekijken,de speaker is heeft 3 units maar is een 2,5 weg systeem volgens mij. De bouw van de Contour is erg fraai te noemen,mooie zware stevige behuizing. Strak gefineerd met echt hout(geen vinyl) Prima units,behoorlijke belastbaarheid en gemiddeld rendement rond 90 Db/Watt op 1 meter.
 6. Oops,dubbel bericht,sorry. Ik heb inmiddels contact gehad met Edwin Maas over TMA. Aurum Cantus zit in de Contour-serie,zowel de laag/mid- als de ribbon tweeter units kon hij mij vertellen. Hartelijk voor de suggesties! Mvg Werktuigbouwkundige
 7. Hallo Hans, Ik heb Edwin Maas even een mailtje gestuurd,hopelijk weet hij meer. Het blijft toch wel een vaag merk TMA,ik begrijp niet dat er zo weinig info over te vinden is. Desalniettemin klinken ze erg fraai. Mvg Werktuigbouwkundige
 8. Hartelijk dank Duck-Twacy. Ik zal eens bij Edwin informeren. De Contour 4 waar ik over spreek is een iets ouder model. De huidige website van TMA geeft alleen info over de nieuwe luidsprekers. De units in Contour 4 zijn een ander merk volgens mij. Davis heb ik een keer horen roepen,maar of dat zo is weet ik niet.
 9. Oh dat zou best kunnen inderdaad. Echter heb ik dat verschil niet gehoord.
 10. Wellicht kun je een Chromecast Audio overwegen in combinatie met Spotify premium. Je kunt er eventueel een losse DAC op aansluiten naar wens. Wel een nadeel dat Google gestopt is met de verkoop hier van (waarschijnlijk commercieel niet interessant genoeg meer) Dus hoe lang het nog goed blijft werken is de vraag. Het is wel veruit de goedkoopste manier om muziek op een redelijke manier te streamen.
 11. Beste Audio-fanaten, Ik ben nieuw op dit forum en heb sinds kort een mooi paar TMA Contour 4 aan kunnen schaffen. Echter is er niets over de Contour 4 te vinden op het web. TMA is een (Zwitsers) merk wat alleen door Stassen in Venlo verkocht wordt. Mijn interesse was gewekt vanwege een eerder aangeschaft gebruikt paar TMA Premium 904,waar ik erg over te spreken ben. Weet iemand meer over de Contour 4,of heeft ze zelf en kan haar/zijn ervaring delen? De afmetingen en gewicht spreekt voor zich,wellicht weet iemand iets over de gebruikte units en verdere technische gegevens? Ook zou ik graag horen met welke versterker u deze luidsprekers aanstuurt? Bij voorbaat hartelijk dank! P.S. ik zal spoedig een foto toevoegen van de luidsprekers. Die foto is niet te doen met zo’n kleine bestandsgrootte.
×
×
 • Create New...