Jump to content
High-End Forum

Renetje

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Renetje

 1. Renetje

  5ar4

  Vandaag de nieuwe mullards geplaatst. De set klinkt weer fantastisch ! bedankt voor de tip.
 2. Renetje

  5ar4

  Dat is goed om te weten !
 3. Renetje

  5ar4

  Ik ben vrij nieuw in de buizenwereld, dit is mijn eerste buizenset. Ben er zeeeer content mee hoor maar waar ik dus van sta te kijken is dat de gelijkrichtbuizen van de voorversterker al zo belangrijk zijn. Er zitten ook nog 8 stuks kt120, 8 stuks 12au7 en 4 stuks 12ax7 in het systeem. Dat wordt nog wat als deze vervangen moeten worden. Ben bang dat ik dan door de buizen het bos niet meer zie !
 4. Renetje

  5ar4

  Bedankt voor de tip, ga ze meteen bestellen !
 5. Renetje

  5ar4

  Beste muziekliefhebbers, Helaas is een aantal weken geleden een van de twee gelijkricht buizen van mijn Primaluna Dialogue 3 voorversterker er mee gestopt. Gelukkig zat er een set Ates buizen bij de aankoop en luister ik gewoon verder. Wat mij echter opvalt is dat het geluid nu wat mist. Wat minder schwung, dynamiek, kracht of hoe je het ook wil noemen. Het is niet veel maar ik mis iets. Er zaten originele Primaluna gelijkricht buizen in, nu kan ik deze wel nieuwe bestellen maar misschien zijn er mensen die betere kennen dan de Primaluna ?
 6. Jazeker, de keuze is gevallen op een Marantz CD80. Klinkt geweldig ! Mooie degelijke cd speler. Daarbij ook flink aan het schuiven geweest met speakers, de Focal Electra 920.1 maakten plaats voor een set 915.1 deze klonken al iets beter maar nog niet naar mijn zin. Deze weer verkocht en sinds een aantal maanden staat er een set JBL TI 6K Deze klinken fantastisch op mijn set !
 7. Er is ondertussen een voorversterker tussen geplaatst. Het is een Primaluna dialogue three geworden. Fantastisch apparaat met full remote. Het is wel wat jullie zeiden, het spul komt nu echt tot z’n recht. De node 2 streamer staat nu ingesteld op een vast uitgangssignaal en het klinkt (zelfs met spotify) echt geweldig. Nu op zoek naar een leuke cd speler
 8. @ Duck twacy : bedankt voor de tip ! Ziet er erg professioneel uit op zijn website. Ik ga hem een mail sturen. Ben vandaag flink bezig geweest om te kijken of ik de scherpe randjes er wat af kan krijgen en dat is redelijk gelukt. Ben begonnen met het ophalen van een van den hul mc d102 mk3 interlink van marktplaats. De oude interlink die ik gebruikte kwam nog van mijn quad66 set en is maar 50cm lang. Veel te kort dus en maar eens op zoek gegaan naar wat anders. De van den hul klinkt een stukje beter en net wat minder gefocust op het hoog. Toen heb ik banaan stekkers gemonteerd aan mijn speaker kabel (transparent the wave) maar dat maakt geen verschil. Meteen mooie jumpers gemaakt met een spade en banaan stekker. Wat nog het meeste scheelt is het ophangen van een dubbelgevouwen dekbedhoes voor de ramen waar ik tegenaan zit met luisteren. Er hangt wel een gordijn voor maar dat is niet erg dik. Er zit ineens wat meer rust in de muziek en het klinkt wat warmer. Ik ga morgen nog meer voor het glas hangen. Achter de speakers heb ik wat akoestisch schuim geplaatst wat het laag ten goede komt.
 9. De grootste die ze hebben zijn 43uF, dus geen 50uF helaas. is parallel zetten van 33 en 16 verstandig ?
 10. @ Pjotr : ik ben er nog niet uit. De condensatoren op het filter zijn niet lek. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ze goed zijn. Maar het kan ook zijn dat ze wel goed zijn ik ga eerst een voorversterker proberen. @ vogel : bedankt voor de tip. De woofer die ik er uit heb gehaald om bij het filter te komen zat goed vast. Ik ga morgen kijken of de rest ook goed vast zit.
 11. @ Wilke : bedankt voor de tip maar ik probeer het toch met de primaluna’s. @ tubejack : thanx, ik ga meteen even kijken
 12. Iemand enig idee waar de axon condensatoren te bestellen zijn ?
 13. Dan ga ik op zoek naar een voorversterker. Ik heb het scheidingsfilter er uit, zitten wel een aantal flinke condensatoren op. Ik kan helaas geen foto’s plaatsen. 2x focal 100uF 63v 1x focal 33uF 63v 1x focal 15uF 100v 2x aeon 50uF 250v true cap 2x aeon 3,9uF 250v true cap verder een aantal dikke spoelen en wat flinke weerstanden
 14. Ik weet niet hoe klippen klinkt bij een buizenversterker omdat ik ze pas sinds zondag heb. Het lijkt mij niet omdat de buizenversterkers een vermogen hebben van 70W en dat in mijn ogen genoeg is om de gashaard van de muur te blazen. Het fenomeen doet zich al voor bij een volume dat je elkaar nog redelijk kunt verstaan.
 15. Ik heb alle mogelijkheden geprobeerd. De bleusound op de mf versterker, een cd speler op de mf versterker, cd speler op de bleusound. Nu gaat het geluid digitaal van de bleusound naar mijn dac met de volumeregeling van de bleusound aan en van de dac naar de eindversterkers en dat klinkt al wat beter. Het is nog lang niet optimaal helaas. Dat ik een voorversterker mis dat wist ik al, hiervoor ben ik aan het sparen, helaas is mijn geldboom wat kaal momenteel Ik vraag me gewoon af of de componenten op de scheidingsfilters niet verlopen zijn in waarde na al die jaren. Het zou ook zomaar kunnen zijn dat er condensatoren opzitten die aan vervanging toe zijn. Bij versterkers is het “normaal” dat ze na een jaar of 20 trouwe dienst vervangen worden maar hoe zit het eigenlijk met scheidingsfilters ? Hier hoor je eigenlijk niet zoveel over. Ik ga eens kijken of ik bij het filter kan komen.
 16. Kan iemand mij vertellen of en wanneer het nodig is om het scheidingsfilter van een luidspreker te reviseren of na te kijken ? Ik heb sinds enkele maanden een Set Focal Electra 920.1 speakers die er uit zien als nieuw maar toch al rond de 20 jaar oud zijn. Ze spelen erg gedetailleerd en op lagere volume’s klinken ze echt fantastisch maar als het wat harder gaat dan lijkt het erop of er wat mis gaat. Ze worden dan te helder en wat schel. Niet fijn om naar te luisteren. Nu staat er een set primaluna prologue seven mono’s voor met kt120 buizen en als voorversterker een bleusound node 2. Ik heb er een Quad 66 set en een misical fidelity a3 integrated amp op gehad en bij beide sets kwam eigenlijk hetzelfde probleem naar boven. Gisteren heb ik van dikke zend coax afgeschermde speakerkabel gemaakt en daarmee wordt het probleem nog wat erger. Ik ben al dagen aan het experimenteren met andere kabels en componenten maar het blijft terugkomen.
 17. Klopt, de 33 en 66 zijn voorversterkers maar die zijn allemaal verkocht. Ik heb bijna al mijn audio verkocht om de Focals en primaluna’s te kunnen kopen. Dus de conclusie is eigenlijk : sparen voor een goede voorversterker en daarna voor een cd speler. Ik dacht dat er ook cd spelers waren met een goede volume regeling.
 18. Beste Heren en Dames, Dit is mijn eerste post hier op het forum en meteen een vraag. Ik ben op zoek naar een mooie kwalitatieve cd speler met volume regeling, afstandbediening en eigenlijk ook met een of twee digitale ingangen. Ik weet dat Quad er heeft maar ik weet niet hoe goed deze zijn. Ik heb in het verleden meerdere Quad sets gehad, de 33 en de 66 en was hier zeer tevreden over tot ik mijn Electra’s er op aansloot en het middengebied ineens te overheersend was. Ik ga een dezer dagen een set Primaluna Prologue Seven mono blokken ophalen en heb geen voorversterker. Wel heb ik een Bluesound Node 2 die ik kan gebruiken om ze aan te sturen maar het is weer lastig om daar een cd speler op aan te sluiten. Heeft er iemand tips ? Alvast bedankt !
×
×
 • Create New...