Jump to content

Fonzy

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Fonzy

  1. 4 hours ago, Walt said:

    Persoonlijk had ik liever jaren eerder kennis met Cock gemaakt, met de Sonore bekabeling die ik nu heb, zijn waardevolle tips en nu de Harmonizers heb ik in een korte tijd het geluid flink weten te verbeteren. En dit met behoud van het systeem dat ik heb, dus niet de noodzaak om perse helemaal overnieuw te beginnen. 

     

    Groetjes Walter

    Helemaal mee eens, veel tijd,moeite en geld verspild, daarentegen veel genoten van deze levenswijze\hobby.

  2. 15 hours ago, Ivan10 said:

    Mwah, Cock heeft ook slecht klinkende opnames en soms is hij verbaasd dat het op zijn set goed te behappen is. Hij doet deze platen namelijk niet weg, maar draait ze gewoon weer en stelt dan een verbetering vast. Daar is ‘ie dan weer blij mee en weet dat hij op de goede weg is. 
     

    En het zal niet snel gebeuren, maar we hebben ook een keer discomuziek gedraaid, zoals Santa Esmeralda of een keer Janet Jackson (album uit 2000s) of Aurora.

     

    En ja het kan knallen en muziek maken. En soms hoor je de beperkingen van de opname. Het verschilt soms per track op een album. Dat stelden we vast met Aurora. Net wat te veel comprimering bij een track. Wel grappig om dat zo goed vast te kunnen stellen. Maar muziek blijft muziek. 
     

    En ja, bij iedere demonstratie wil je de meest goed klinkende muziek en effecten horen. Althans audiofielen houden een slechte opname niet lang vol. Zou grappig zijn. Een HighEnd forum dag met slechte en platte opnames. Iedereen neemt zijn favoriete plaat of cd mee. 

     

  3. 16 hours ago, carl said:

    Indertijd heb ik van Marc een paar jaargangen van het al in 1981 ter ziele gegane blad Disk gekregen. Van de week heb ik via Onno de oude exemplaren van Sander gekregen. Dus ik heb de bladen van 1669 tot en met 1981 en dan nagenoeg compleet. En de technische inhoud daarvan is toch wel behoorlijk interessant. Zeker voor liefhebbers van (oude) platenspelers e.d.

    Even terug: Disk was het blad van Jan de Kruyf. De man had een HTS opleiding en daarnaast ook nog Conservatorium. De laatste opleiding is de meest dominante geweest in zijn leven en als ik het goed begrijp schrijft hij nog steeds recensies op het gebied van klassieke muziek (inmiddels ver boven de 90). Hoewel hij al zijn LP’s heeft verkocht omdat hij geld nodig had om een paar boeken over klassieke muziek uit te geven wist de man werkelijk ontiegelijk veel over platenspelers, naaldvormen en aanverwanten. In mijn komende Posts ga ik wat leuke dingen terugkoppelen. Eventueel wil ik wel een copietje maken van een interessant artikel. Dus in de volgende post 1969. Als laatste een kwisvraag: wat is het onderscheid tussen de Disks van Marc en Sander?

     

    Was eerst in zwart/wit later in kleur??

  4. 12 hours ago, Ove Rickland said:

    Waarom moet ik telkens mijn geschiedenis wissen om hier in te kunnen loggen? Bij geen enkele andere website waar ik kom, hoef ik dat te doen. Begint irritant te worden, of ligt dat aan mij?

    en als je  gewoon ingelogd blijft dan zou je dat probleem niet hebben??

     

    ligt t niet aan je instellingen?

     

×
×
  • Create New...