Jump to content
High-End Forum

tito

Members
 • Content Count

  608
 • Joined

About tito

 • Rank
  Member

Contact Methods

Profile Information

 • Interests
  !!!!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik. Heb flink wat van dat spul op vinyl verzameld. Composers Voice en Donemus zijn prima labels. Met name Donemus had interessante uitgaves plus boekwerk vol nootjes zodat je (evt) kunt meespelen. Wel de pitch van de draaitafel in de gaten houden..
 2. Grappige schijf met al dat analoge spul. Vanwege de niet al te duidelijke articulatie van de stem in `t nummer The Brain, hoor ik nogal makkelijk “ Breem, Breem”… Ff wat anders: >> Dick Schory`s Percussion Pop Orchestra << Fijne vinyl-testplaat vol pingpong & panpot effecten.
 3. Hmmm, dat verhaal over Jay Hawkins doet me denken aan de eerste hit van Elvis Presley. >> That`s All Right.<< The rest is History... Ook leuk is `t ontstaan van de >>Dub-stroming.<< uit Jamaica, waarin door `n foutje van `n technicus de vocalen per ongeluk werden weggelaten. Heb me ook laten wijsmaken (makkelijk zat) dat door problemen met de mixingboard van King Tubby eind jaren zestig de reeds opgenomen zang ineens verdwenen was Heb lang geleden zelf ook iets dergelijks meegemaakt met `n discman die met `n kabeltje verbonden was met `n audioset. Bleek de storing in de minijack van `t aansluitsnoer te zitten.. Maar goed…, mijn audiofiele dag vandaag (eigenlijk gisteren dus) bestond - na ruim `n maand van audio-stilte - uit `t draaien van muziek. Het is `n goed idee om `ns `n poosje de set te laten voor wat tie is. Dan kun je er wat afstand tot bewaren en luister je daarna weer met frisse zin naar je muziek. In dit geval was `t dus `n remaster van Ice Scream For Crows (Beefheart) Lekker goedkoop exemplaar, want sinds de hype van `t vinyl en de rage van `t streamen zijn (remaster) cd`s voor `n prikkie op `t internet of de diverse beurzen te vinden. En met zo`n dedicated loopwerkje van Cambridge kan `t toch nog heel behoorlijk de kamer in denderen. Turn up the Speakers..!
 4. Denk dat je `t toch verwisselt met remixen. Masteren gebeurt met de `t eindresultaat (mixtape oid), vaak in `n andere studio dan waar de opnames en mix hebben plaatsgevonden. De link van Carl beschrijft `t proces al heel behoorlijk. Over remasters kun je idd `n behoorlijke boom opzetten, want je zal als muzikant/producer bv. maar extra zorg aan de hihat hebben besteed om dat ding in de muziek te houden en komt er zo’n moderne pipo die `m ff flink er boven equalized. Met de moderne digitale techniek is remixen in veel gevallen dermate toepasbaar dat `t nummer volledig veranderd en in veel gevallen zelfs onherkenbaar wordt. Musici kijken in beide gevallen toch vooral naar de opbrengst. Ikzelf bv heb, On The Corner (Miles Davis) in 3 versies. De plaat, de gewone cd en de remaster. Prefereer de remaster, want er zijn nogal wat kleine details die in de remaster `t beste tot z’n recht komen. Tis maar wat je wilt hoe `t kan klinken dus..
 5. Naar `n plaat die je bij `t label opzet en waarvan de arm dan naar buiten beweegt. In dit geval `n samenwerkingsverband met de heren Giannelli en Hawthin (Spawn). Maar er zijn wel meer platen te vinden. Hier is nog wat info met oreloB (!) op 180 gram vinyl. >> Klik.<<
 6. Muziek van binnen naar buiten. [url= ]>> Klik<<[/url] Muziek van binnen naar buiten.
 7. Zou lig de variable uitgang van die cd speler kiezen..
 8. tito

  Andere DAC

  Met welke touwtjes ben je aan `t knopen geslagen?
 9. Op mijn Mac is dat filmpje ook te zien. Wellicht ff naar youtube uploaden?
 10. tito

  Vanavond op TV ....

  Neem aan dat je Trea Dobbs bedoelt. En als `t dan toch over de meiden van toen gaat, is het wellicht interessant om ook `ns >> Biet-Het 3 From the Kitchen to the Garage << te gaan beluisteren. Heb bij Herman Stok ed. vaak het idee dat `t inmiddels 100 jaar geleden Vrouwenkiesrecht met tegenzin is ingevoerd. Ook de VPRO is tegenwoordig `n stuk minder spraakmakend.. Oh ja.., Pjotr: alvast smakelijk eten. Zelf je potje gekookt?
 11. tito

  DIY tips

  Opletten dat `t vol koper betreft. Dat spul is ook als koper-clad verkrijgbaar. Mijn tip: Ff naar de Zeeman voor `n rol antislipmat (30 x 150 cm) . Kosten : 80 eurocentjes. 100% pvc. Oude draaitafelmat erop, mooi rond knippen en hoppa. Prima draaitafelmat. Wasbaar tot 40 graden en voorzien van structuur. Wel de VTA in de gaten houden.
 12. Alle instrumenten kleuren.. Dus ook als je ze ietsjes lager stemt. De timing gaat niet achteruit, Die blijft (afhankelijk van de muzikant.. ) `tzelfde. Beetje onzinnig idee om nu weer `n nieuwe standaard kiezen . Kun je eindelijk met wat lui verspreid over de wereld jammen, zou je weer `n paar nieuwe afspraken moeten gaan maken. Dat gaat wel `n eeuwtje of wat duren Nog maar te zwijgen over reeds bestaande instrumenten die aardig in de stemproblemen kunnen komen zoals mondharmonica's, trekzakken ed.
×
×
 • Create New...