Jump to content
High-End Forum

audio cor

Members
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by audio cor


 1. On 8/21/2020 at 10:28 PM, René N. said:

   

   

  Ik wil beginnen met zeggen dat ik een soort van sabbatical wil nemen met betrekking tot het schrijven van uitgebreide reviews. Hier op het forum, maar met name dus ook op mijn eigen website. Redenen daarvoor zijn divers. Een bezoek met foto's kost mij veel tijd, de reacties erop zijn marginaal en misschien wel de belangrijkste: ik merk dat mijn oren best wel achteruit gaan en ik daardoor voor mijzelf ga twijfelen of mijn review wel echt een meerwaarde heeft voor de bezochte persoon..... Dat het altijd subjectief is en vanuit de ervaringen van de schrijver is geschreven weet ik ook wel, maar ik vind het wel even goed zo. Daarnaast wil ik mijn tijd gebruiken om eerst mijn eigen set af te bouwen....

   

   

  Rene, ik heb altijd genoten van je reviews en je mooie foto's en vindt het jammer dat je sabbatical wilt nemen. 

   

  Bedankt voor alle foto's en reviews tot nu toe en hoop dat je weer gauw een nieuwe zult maken, als je behoefte hebt aan een deelnemer je bent van harte welkom.


 2. Zoals jullie al hebben gelezen afgelopen zondag met Cock afgereisd naar Sodejuu om zijn nieuwe draaitafel te brengen( opbouwen  en afregelen). Nu was de datum al van te voren afgesproken dus ondanks de hitte gewoon gegaan. Er was dat weekend ook een omleiding i.v.m wegwerkzaamheden hiervan had Sodejuu mij netjes op de hoogte gebracht  . Cock had er wel moeite mee 😢, het was de laatste van deze serie en heeft hij nog maar 1 draaitafel thuis , waardoor een direct vergelijk tussen mono en stereo nu eventjes niet mogelijk is.

  De draaitafel is met de grootste zorg in de auto gezet, zodat deze onderweg niet beschadigd zou raken, het laatste stuk heeft Cock zelfs vanaf de achterbank de tafel vastgehouden 😀.

  Bij Sodejuu aangekomen eerst een bakkie gedaan, het was intussen ruim 30 graden en Sodejuu had behoorlijk last van de warmte, hij liep letterlijk leeg.🥵

  Zodra Cock kon beginnen met opbouw bleek algauw dat niet alles was meegenomen vanuit Rotterdam. Na wat geprobeerd te hebben na een bezoek aan de plaatselijke doe het zelf zaak bleek algauw dat een ritje heen en weer (350 Km) de enige optie was. Dit hebben wij dan maar ook gedaan, gelukkig wel airco in de auto.

  Bij terugkomst gelijk aan de opbouw begonnen en al met al verliep dit wel met de nodige zweetdruppels voorspoedig en toonde Cock zijn vakmanschap en precisie, alles moest gewoon perfect. Toen we eindelijk de 1e plaat opzetten was het gelijk raak wat een laag,ruimte en dynamiek de eigenschap van de draaitafel zoals ik hem ken, ja ik heb er ook een.

  Toen zag je blije gezichten ondanks de warmte, hier doe je het voor, Sodejuu was ook erg blij dat het allemaal toch nog was gelukt en zou zelf nog het element fine tunnen. Als dank kregen Cock en ik nog een klein cadeautje, een tweak die we maar moesten proberen thuis. 

   

  Het was een lange dag met meer als 720 km gereden, maar als ik zie dat Sodejuu en  Cock blij zijn met het resultaat dan weet je waar je het voor doet.


 3. 1 hour ago, Groovy said:

  Ten eerste zit ik niet zo goed in de slappe was, daar moet ik voor sparen.
  Het ook nog maar de vraag of ze veel toevoegen icm mijn Elipsons 1404.
  Buiten dat zou ik ze eerst thuis willen horen alvorens tot aanschaf over te gaan.
  Momenteel zit ik in een verhuizing daar gaan veel Euries inzitten.

  Het leven is altijd keuzes maken. Ga je nog iets van een mancave of mooi plekje voor je installatie maken. 


 4. 42 minutes ago, Groovy said:

  Die zijn zeker erg goed icm met de Kefjes van Cock.
  Toen ik bij Cock was vroeg ik hem of hij Kefjes alleen wilde laten spelen.

  Dat was een wereld van verschil,de weergave kakte  volledig in,zo ervaarde ik het.
   

  Hoi Groovy waarom heb je dan geen harmoniser als het zo een wereld van verschil is?


 5. 9 hours ago, Groovy said:

  De behandelde kefjes van Cock klinken erg goed icm de harmonizers.

  Zonder de Harmonizers klinken ze niet,vind ik.

  Ik heb de ls 50 ook ooit gehoord in een goede akoustiek,ik vond ze niet 

  Dus dan zijn de harmoniser wel erg goed,want iedereen die bij Cock is geweest vind het goed klinken. 


 6. 9 hours ago, carl said:


  Dat de sweetspot bij Cock niet bepalend is, wijt ik ook wel aan de Uni Q van Kef (kenmerk van het systeem). Cock heeft wel erg veel aan de LS gedaan. Die Kefs 50 heb ik trouwens elders ongemodificeerd gehoord en ik kan goed begrijpen dat Kraus ze heeft weggedaan. 

  Ligt dat dan aan de Kef LS 50.?

  Trouwens ik heb ook geen sweetspot.😉


 7. 20 hours ago, Sodejuu said:

  Ik was vandaag weer bij Cock uitgenodigd. Hij wilde dat ik naar mijn nieuwe platenspeler kwam luisteren, voordat ie naar mij komt. Het is dus de speler die in die vorm ook in Alkmaar heeft gestaan, met Ikeda arm en element end eoriginele motor. Nou is het wel dezelfde speler die ik krijg, maar ik krijg 'm dan zonder de Ikeda arm en element en met een andere motor. Om een indruk te krijgen is het echter prima.
  Ik had de "Oer" Barcanova Sonore al een paar keren mogen aanhoren en dat was absoluut geen straf. Ik had de speler ook al eerder bij Cock zien staan in het rek, maar toen was ie nog niet helemaal af (of toch?). Eerlijk is eerlijk, ik ben heel blij met wat er binnekort hier komt staan te spelen. Dan dus wel zonder de 12" Ikeda arm en ook geen Ikeda 9TT, maar ik heb zo'n idee dat het met een 12" EAT Graham Phantom II Supreme en een Phasemation P1-G ook wel goed zal gaan.

   

  Zoals gezegd was het geen straf om het muzikaal geweld dat bij Cock te horen is te mogen ervaren. De Kefjes doen het nog prima en met de grotere Harmonizer MkII komt er nog een extra laag informatie bij. Die grotere Harmonizers doen het idd beter dan de eerste versie, maar ik laat het toch even bij die eerste versie. Als betrekkelijk vers passief UWV-medewerker moet ik het met de financiën toch even wat rustiger aan doen.
  Terug naar de draaitafel. Zoals gezegd, motor, arm en element waren vandaag anders dan hoe de speler bij mij komt te spelen, maar het was echt genieten. Drive en rust op heel hoog niveau. Dat kom je eigenlijk niet of nauwelijks tegen. Bij een platendraaiert heb ik het zo iig nog niet eerder meegemaakt. Ik kende de "Oer" dus al. Die heb ik verschillende keren mogen beluisteren, maar er zijn intussen toch weer een paar modificaties op gekomen die het "ding" weer net iets meer laten uitblinken. Nog ff dan staat ie echt op mij set te schitteren. Me so very happy :D  

  Hoi Sodejuu welkom bij de club😀.

   

  Je hebt nu met je eigen oren mogen ervaren hoe bizar de draaitafel kan klinken, als je dit zegt is het bijna ongeloofwaardig en zeker het verschil tussen stereo en mono.

   

  Ben benieuwd hoe het bij jouw thuis dadelijk klinkt.

   

  Dat de Kefjes het nog prima doen is wel een beetje zacht uitgedrukt, ze spelen menig speaker compleet weg ongeacht het prijskaartje. Ik denk dat er maar weinig speakers zijn die beter klinken die mensen hier op het forum hebben gehoord en/of thuis hebben. Kom maar op met commentaar.😃

   


 8. 19 hours ago, Ove Rickland said:

  Gisteren, zaterdag, was het slechts weer dus tijd om een oude tip van Cock uit te proberen: het koppelen van (de bovenkant van) mijn speakers met de muur waar ze voor staan. Dus naar de ijzerwinkel voor twee draadeinden van rond 6 mm en vier koppelmoeren: een investering van € 5,70. Elk draadeinde op lengte gezaagd, koppelmoeren erop gedraaid en daarna een moer iets uitgedraaid en het draadeind net klem gezet tussen muur en speaker. En dan luisteren. Nou dat was in mijn geval direct hoorbaar: meer drive en een strakker laag. Mijn vloerstaande speakers staan op drie metalen voetjes, best wel stevig, maar door de energie die de woofer en tweeter op de (houten) kast uitoefenen staat die kast als geheel toch te bewegen (niets is oneindg stijf). Die beweging is met het oog niet te zien, maar is er dus wel. Door nu de bovenkant van elke speaker met de achterstaande wand te koppelen (met een draadeind of bijvoorbeeld een houten lat of stok), wordt de speaker als geheel gefixeerd met meer drive en een strakker laag tot gevolg. 

  Die draadeinden zien er niet echt uit, maar bij mij werkt het. Nu nog een mooiere koppeling uitwerken van hout of bijvoorbeeld doorzichtig acryl.

  Ik was zondag ook nog eventjes naar Ove gegaan, naar aanleiding van  een appje van Cock hoe bizar het nu wel niet klonk bij Ove. Nu klonk het dat ik de de laatste keer daar was niet meer zo spectaculair (met mij  waren er meerdere mensen die dit vonden als bij het afleveren van de Sonore draaitafel enige tijd geleden alweer) en was ik dus benieuwd wat Cock had gedaan om het weer spectaculair te laten klinken.

   

  In eerste instantie lijken het  een paar kleine veranderingen maar die gaven wel  het gewenste resultaat . Er was iets met de aarde(brom) wat is verholpen en Cock hoorde al gelijk dat links en rechts niet goed was aangesloten en ik heb begrepen dat hij nog iets met de arm/azimuth  heeft gedaan. Nu hoorde je weer het typische sonore geluid, althans dat is mijn mening, drive,dynamiek open, klanken die mooi uitsterven,klappen van publiek gewoon levensecht, inkt zwarte achtergrond geen hifi termen maar een artiest die levensecht in de kamer staat.

   

  En dan nog de oude tip van Cock het koppelen van de speaker met de muur, ik was eerst sceptisch maar wat een verschil was dit, je moet het echt horen wil je dit geloven.Wat een service ook weer van Cock om op zondag  bij je langs te komen en je set weer te finetunen voor een paar echoputjes.😃

   


 9. 10 hours ago, Kraus vonBentinck said:

  pfft, het is duidelijk geen plug & play met de harmonizers. Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat. Zit er eigenlijk een handleiding bij de harmonizers waar een en ander in staat wat betreft optimaal aansluiten?

  Het is duidelijk wel plug & play je hoort direct wat het doet, zonder in te spelen. 


 10. Ik ben nu in het bezit van de Harmonizers XL en had hiervoor de kleinere versie en daarvoor nog een set zonder kast met een stukje gamma draad, dus ik weet uit eigen ervaring wel wat het kan doen in je set. Door juist het toevoegen van de Harmonizers groot of klein wordt het hoog juist minder scherp, je krijgt juist een voller en dikker hoog hoe gek dat ook klinkt maar zeker niet scherper.


 11. 4 hours ago, carl said:


  De laatste keer dat ik bij Cock was vertelde hij me dat jij zijn buizen Phono trap kocht of wilde kopen. Wat heeft hij nu zelf aan Phono trap? De trafo weet ik.

  Hoi Carl,

  Het is voor mij ook nog niet helemaal duidelijk weer iets nieuws, een soort black box,ook een LCR phono trap met een nieuwe opbouw van de trafo s onder ander een lucht spoel in een bepaalde sectie, geloof zelfs een soort mono phono. 

  Het klinkt in ieder geval super 👍


 12. 12 hours ago, Buell said:

  Zeker niet overdreven René.

  Als ik nu mijn eigen stukje lees denk ik, nog nou nou, overdrijf je niet een beetje.

   

  Volmondig NEE😉😂

  Het is ook lastig om het op te schrijven wat nog geloofwaardig is voor mensen die het niet hebben gehoord. Je moet dit ook gewoon gehoord hebben om het te bevatten, zo écht klinkt het. 

  En inderdaad je overdrijft niet 😂😂😂🔊🎶


 13. 7 hours ago, leobus said:

  Is dit de door Fritz de With bewerkte versie? Daar staan in het bijbehorende boekje nog een paar leden van AVMN in monnikenkleding in.

  Inderdaad mooie opname. Ik gebruik het eerste nummer nog wel eens om luisteraars wakker te schudden.😄

  groet,

  Leobus

  Ik hoorde van Cock dat het gaat om Hatfield's End van Paul Hattink.


 14. 6 minutes ago, Bloom said:

  Maar je hebt dat niet gedaan dan? Als je op de foto van het album klikt , kun je de cd kopen voor iets meer dan 6 euro...

  Wil hem dan eigenlijk op vinyl, maar mijn ruimte is nu een beperkende factor aan het worden en ik zal dit alleen draaien als een soort demo nummer voor andere hifi liefhebbers ipv het te draaien om de muziek. Maar voor €6,- , misschien ?😀


 15. 6 hours ago, Bloom said:

  51ZoQGAjnfL.jpg(<klik!)
  Hatfield's End - Stonehenge 4 "Echoes of Ancient Mysteries"

  Prachtige en schitterend opgenomen instrumentale muziek.

  Voorsmaakje:

   

  Dit werd nog op de afgelopen AZ show gedraaid bij Marco op de Sonore draaitafel met Blumenhoffer en Trafomatic versterkers. Dit klonk toen zo bizar dat ik eigelijk gelijk de muziek wilde kopen.


 16. On 5/29/2020 at 11:17 AM, mumsoft said:

   En hopelijk heb ik het bij het rechte eind, met deze verklaring. Kortom: de plaat is voor mono bedacht, stereo is een latere toevoeging die de energie verdeelt.

  De opname is toch mono, ongeacht met welk medium het wordt afgespeeld? . En hoe zit het met cd'tjes kunnen deze ook in mono ? en mp3? of hoge resolutie?


 17. 22 hours ago, René N. said:

   

  Ja sorry, er zat wat overlap in met jouw verhaal. Maar sjezus, wát een ervaring dit..... Ik dacht de verleden keer, september vorig jaar, dat het niet veel verder zou kunnen gaan. Maar tóch weer....

  Hoi René,

  Mooi en leuk verslag weer, was denk ik 1 of 2 dagen voor jouw ook na lange tijd (niet zo lang als van jouw😄)bij Cock geweest. Zoals de meeste van jullie intussen wel weten ben ik in het gelukkige bezit van zo ongeveer alles van Cock zijn hand en ben ik ook zeer tevreden met mijn set, maar man wat ik nu hier weer meemaakte, zo echt en gemak,drive en dynamiek als je het niet hebt gehoord dan is het lastig te bevatten. En dan ook het verschil in mono en stereo echt, dat de industrie dit niet in wil zien, bedoel halve wegen de jaren zestig is alles minimaal stereo. Mijn collectie bestaat dan ook voor 99% uit stereo en natuurlijk klinkt dit met de juiste spullen niet verkeerd maar als je dan dezelfde opname mono hoort.😀😀😀


 18. 37 minutes ago, René N. said:

  Omdat dit, zo lijkt het, voorlopig de laatste postings zijn, hier mijn audiofiele dag: mijn twee bakken met filters volgeplempt met zand. Het zit nu hélemaal vol. Je weet niet wat er gebeurd.... 🥰 🥰 🥰

   

  Mijn boodschap is dus: sloop die filters uit de luidsprekers, monteer ze in een losse kast en gooi ze vol met zand. En als toetje: zet ze op Verwonderringen.

   

  Ik had mijn twijfels om ze vol met zand te gooien. Ik had alle elementen namelijk al op bedjes van kit gelegd, om ze te ontkoppelen van het hout waar ze op rustten. Maar toen het zand erin ging.....: een veel meer coherent geluidsbeeld, veel meer druk in het laag (dus zand om de spoel doet óók nogal wat) en nog meer “zwart”/microdetail.

   

  Nu Dead can Dance met "Anastasis", met heel veel laag dat niet meer dichtloopt. Bijzonder. En nu op naar de nieuwe Open Baffle, met alweer veel zand ertussen.....

   

  Ik weet van je wie je de tip hebt 😉

×
×
 • Create New...