Jump to content

SMarcel

Members
 • Posts

  627
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by SMarcel

 1. On 5-4-2024 at 16:25, leobus said:

  Om te ontkoppelen weet ik nog wel wat. Marcel woont hier 3 km vandaan, dus wat lenen om te proberen kan makkelijk.

  groet,

  Leobus

   

  Hallo Leo,

   

  Dank voor het aanbod, maar ik heb inmiddels de audio situatie in de woonkamer weer teruggebracht naar de Magnat opstelling dus er hoeft niets op de luidsprekers en kan dit topic (wat mij betreft) eindigen.

 2. 7 hours ago, Edje2 said:

  Ik zou de versterkers zeker niet op de speakers plaatsen, dat ga je zeker horen. Als je versterkers op voetjes (rubber, honingraat, veren, whatever) plaatst hoor je meestal al een verbetering doordat je de versterker ontkoppeld van trillingen. Door ze nu juist in de trilling te plaatsen lijkt me het paard achter de wagen spannen.

   

  Hallo Ed,

   

  Dank je wel voor jouw advies. Mijn enige optie blijft dan het op de vloer plaatsen van de monoblokken en daar geld eigenlijk hetzelfde "probleem", toch?

 3. 8 hours ago, Tubejack said:

  Ik ben blij dat ik dit soort: "problemen" niet heb. ;)

   

  Ik denk dan meer in LUXE "problemen", mijn nieuwsgierigheid (of Audiophylia Nervosa) stuurt mij nogal eens out of the box om wat nieuws/anders te proberen.

   

  Dit puur om te zien/horen wat of het is, niet naar de zucht tot verbetering (wat de meeste wel hebben). Als ik iets mooi vind en de middelen zijn aanwezig dan staat er eigenlijk weinig tot niets in de weg om het te proberen.

   

  Dus voor mij is dit niet een probleem, alleen een prettige bijkomstigheid in mijn hobby want zo krijg je nog eens wat in huis.

 4. De vraag komt eigenlijk een beetje voort uit het feit dat ik aan het twijfelen ben om de Magnat speakers welke nu nog in de woonkamer staan, te wisselen voor de Castle.

   

  Als ik dat ga doen, dan gaan de Magnat naar mijn Audiokantoor inclusief de stands en daar zit hem nu eigenlijk het "probleem" in. In die stands staan heel mooi de monoblokken en dat ben ik dan kwijt, dan zouden deze ergens naast de Castle op de grond komen te staan.

   

  Maar de gedachte aan gewicht op luidsprekers, deed mij denken aan de mogelijkheid om de monoblokken boven op de Castle te plaatsen. Toeval wil dat deze nagenoeg de zelfde breedte en diepte maten hebben als de Castle speakers.

   

  Breedte Audiolab is 21,5 cm. Diepte is 37,0 cm.

  Breedte Castle is 21,0 cm. Diepte is 36,0 cm.

  Gewicht Audiolab 9,5 kg.

   

  Dus met die gedachte in mijn hoofd, is deze vraag hier gedeponeerd.

   

  En dan is altijd nog de vraag, als ik het zo geplaatst heb, of ik het wel mooi vind? Zo niet, dan staan ze net zo snel weer ergens op de grond achter de speakers maar dat vind ik dan ook weer heel jammer omdat je deze dan niet kan zien. Ernaast is een beetje een probleem.

 5. 1 minute ago, Vinyl_Fuchs said:

  @SMarcel: Of bedoel je specifiek de Beaks van Totem?

   

  Neeeeee joh, die wegen helemaal niets. Die zijn van aluminium, die heb ik zelf ook al gehad.

   

  Nee, ik heb wel eens gelezen om de bovenkant te verzwaren met boeken, beelden, gevulde zandzakjes enz.

 6. Hallo forummers,

   

  Ik heb zo her en der wel eens gelezen dat er audioliefhebbers zijn die extra gewicht boven OP de luidspreker plaatsen met een bepaald doel.

   

  Is dit nu een Voodoo verhaal of doet dit echt wat? Voordat ik van allerlei zaken ga regelen/overhoop halen om dit te proberen dacht ik eerst maar om die vraag eerst hier maar eens te stellen.

   

  Ik hoor graag van jullie.

   

  Groeten,

  Marcel

 7. 9 minutes ago, Bloom said:

  Daarvoor heb je een voltmeter nodig. Hang die over de aansluitingen van de luidspreker, zet het volume van de versterker op 0 en draai dan langzaam omhoog totdat de voltmeter 2,83 V toont. Dan heb je 1 Watt bij 8 Ω of 2 Watt bij 4 Ω.

   

  Dank voor jouw duidelijke uitleg, hier kan ik wat mee. Nu nog even kijken of mijn huis-tuin-keuken voltmeter hiervoor geschikt is.

   

 8. 45 minutes ago, Bloom said:

  Ja, met een decibelmeter (kan ook als een app op je smartphone). Hou die op 1 m afstand van een luidspreker en stuur een toon van 1 kHz door die luidspreker met een vermogen van 1 Watt (als het luidsprekers zijn van 8 Ω gemiddeld, neem 2 Watt voor 4 Ω gemiddeld). Je moet in feite 2,83 V uitgangssignaal hebben.

  Stuur het wel alleen naar die ene luidspreker waar je gaat meten, niet naar allebei. Als je dan bijvoorbeeld 90 dB meet, heb een luidspreker van 90 dB/W/m.

   

  Dank voor jouw reactie maar hoe weet ik in hemelsnaam wanneer ik 1 Watt aanstuur?

 9. Hallo forummers,

   

  Om te kunnen bepalen of een luidspreker makkelijk of moeilijk aan te sturen is, kijk ik altijd eerst naar de gevoeligheid van de speaker.

   

  Zo heeft mijn KEF LS50 Meta set (op mijn werkkamer) een gevoeligheid van 85dB maar waar ik eigenlijk naar op zoek ben is de gevoeligheid van mijn Magnat MSP 180 speakers want die informatie is nergens terug te vinden.

   

  Is dit eventueel ook zelf te bepalen?

   

  Ik hoor graag van jullie.

   

  Groeten,

  Marcel

   

 10. 2 minutes ago, René N. said:

  Misschien.... Maar ik ben ook van less is more en als ik het er dan uit kan slopen (ik bedoel bypassen) én het klinkt al veel beter dan met de buffer, dan is de behoefte er bij mij niet om óók nog een keer die Sparkos erbij te proberen... Bovendien is de signaalweg nu relatief kort, met die passieve voortrap én het overslaan van die buffer. Én ik heb genoeg uitgangssignaal in mijn apparaten zodat ik dichtbij de minimale verzwakking zit. Lijken mij allemaal plussen.... :huh: :)

   

  Verstandig besluit, want het zal maar met SparkoS maar beter klinken, dan gaat dat ook weer geld kosten.

   

  En jij hebt gelijk, less is more!

×
×
 • Create New...