Jump to content

Pioniertje

Members
 • Posts

  75
 • Joined

 • Last visited

About Pioniertje

 • Birthday 05-11-1958

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Heerlen

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Variant op Oscar Wilde: "ik ben eigenlijk heel gemakkelijk; ik ben altijd tevreden met het beste" - voor het geld :-)

Recent Profile Visitors

732 profile views
 1. Het schijnt zo te zijn dat metaltapes langer houdbaar zijn. Maar ik heb dat ook maar van een ander...
 2. Een paar jaar geleden heb ik alle cassettes verkocht. Normal- en chrometape bracht niet veel op: 1 tot 2 euro. Let wel: waren allemaal 1x bespeeld. Maar tot mijn verbijstering werd er doodleuk 25 -35 euro betaald voor een TDK MAX-G of MA-R! En ik had er een stuk of 20 dus dat ging lekker. Nòg meer brachten de Sony keramische metaltapes op alsook 1 Maxell Vertex metal (of was het Vortex?): 50 tot 60 euro per stuk! Ook allemaal bespeeld.......Ik was perplex. Ook goed in de markt: tapes van hifi-merken: Denon, JVC, Akai. Of design editions van BASF: mondriaan achtige verpakkingen en behuizingen.
 3. Dat je die nog hebt kunnen vinden: geweldig!
 4. Nee, ik wil het niet hebben over het MFSl-schandaal van dit jaar; dat zal bij de meesten wel bekend zijn. Waar ik het graag over wil hebben is of een persing van MFSL - lp of cd kan allebei - echt zoveel beter is en het grote verschil in prijs waar maakt. Dat kan een nieuwe uitgave of eentje uit de jaren '80 zijn: maakt niet uit. ......en mocht ik in herhaling gevallen zijn: sorry. Ik ga niet de archieven doorspitten. De nieuwe uitgave van Michael Jackson: Thriller. Ik heb de SACD gekocht (MFSL UDSACD 2251). Is het beter? Ja en nee. Audiofiel gezien wel: meer detail; minder gecomprimeerd. Muzikaal weet ik het zo net nog niet: de 'dansbaarheid' is er uit. Misschien te clean? Dus aanbevelenswaardig? Voor de detailliefhebber wel; voor de danser onder ons niet. Wel fenomenaal is de UHQR-lp van Supertramp: Crime of the century MFQR-005. Je weet niet wat je hoort als je na de gewone persing deze geweldenaar op zet. Zoveel beter in alles: fluisterstil; een kanaalscheiding die je niet voor mogelijk houdt; veel meer 'druk' van de instrumenten; alsof een gordijn is weggetrokken. Uitgave van begin jaren '80 en met wat geluk nog te vinden. Wie volgt?
 5. Terug naar het topic. Feit is dat Radio 2 nooit zo populair is als in de maand december. Dus blijkbaar leeft het wel onder de mensen. Ach, dan wordt er nog eens radio geluisterd i.p.v. alleen maar op de smartphone te zitten én het verbreedt je kennis van muziek. En soms gebeurt het dan toch dat ik denk: 'waarom heb ik dat vroeger niet mooi gevonden? Het is gewoon lekkere muziek'! Dat kleurt de dag dan weer....
 6. En wat zier ik hier op de foto? Een Pioneer C-90 en M-90! Ik begin spontaan weer te kwijlen.....al is een complete set met cd-speler, cassettedeck en tuner nog mooier.
 7. Beste Sander, Het eerste contact met jou verliep via Roger (Sodejuu); mijn eindversterker was toe aan een opknapbeurt en in die tijd deed je dat nog voor particulieren. En hoewel je er "uitgebreid de tijd voor nam" was het resultaat meer dan ik had kunnen verwachten. Wilma sukkelde toen al met haar gezondheid en jij zocht in de hifi wat afleiding: de druk was hoog. Terwijl de uitdrukking van je gezicht was anders aangaf bleef je goed gemutst en kwam ik je graag tegen op diverse shows; voor mij de laatste keer in Alkmaar. Nu ben dus ook jij geveld - en nee, het verbaast mij niet: teveel aan je hoofd en dat kan niet goed blijven gaan. Ik hoop je echter over enige tijd weer tegen te mogen komen: altijd gezellig! Marco: bedankt voor het plaatsen van het bericht. Iedereen leeft ongetwijfeld intens met hen mee.
 8. Ja Jack; zo slecht nog niet, dat Pioneer? ......maar dat wist ik al langer, hoor!
 9. Zijn er verder nog onderdelen die in de modificatie moeten?... Ja; ik, eigenlijk!
 10. Ja, 52 alweer, heren; het gaat hard.Normaal heb ik niets met verjaardagen maar omdat ik het afgelopen jaar een keer heb liggen stuiteren en met zo'n auto met blauwe lampjes mee mocht....vind ik het nu toch wel leuk dat ik er nog ben. Dank voor de felicitaties. Ik heb rond mijn verjaarag vooral veel elpees gekocht/gevraagd. En Sodejuu is mijn voorversterker aan het modificeren: belooft smullen te worden. Sander had mijn eindtrap al gedaan en ons aller tubejack mijn tuner. Guido Tent mijn cd-speler. Kortom: het wordt een muzikaal jaar! Leuk!
 11. Nee, dat weet ik niet. Vertel?
 12. Fijn dat je hem op zo'n subtiele manier herdenkt. En ook ik wens hem een mooie reis..
 13. Je hebt volkomen gelijk - en het nog prachtig verwoord ook.
 14. Jaaaaaaaaaa, overdrijven is ook een kunst .........hoop ik! Maar ik heb veel van jullie geleerd en daarvoor zijn jullie vriendelijk bedankt! Enne....de volgende keer eet ik weer mee. Veel te gezellig om dat te moeten missen.
×
×
 • Create New...