Jump to content
High-End Forum

SteveVai

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

About SteveVai

 • Rank
  Lid
 • Birthday 03/14/1970
 1. Ik stream tegewoordig via mijn Dune 3.0 mediaspeler + Rega DAC, ik ben er wel erg over te spreken. Naar mijn mening veel beter dan via een SBT of via een laptop, wat ik ook heb geprobeerd. Ik kan nu absoluut geen verschillen ontdekken of ik nu via mijn cd-speler draai of stream via de Dune. Komt misschien ook wel door de Coax aansluiting. De usb aansluiting klinkt behoorlijk minder op deze DAC. Nadelen zijn wel dat je moet scrollen via je tv en hij speelt niet gapless.
 2. Ik kan geen coax aansluiten op mijn laptop, dan zou ik een convertor moeten gebruiken...
 3. Vandaag de Furutech GT2 ontvangen, en dit maakt nogal een verschil met een standaard USB data kabel hoor. Het schreeuwerige lijkt geheel verdwenen. Ik ga niet zeggen dat het nu gelijkwaardig aan mijn cd-speler klinkt, maar het gat is nu wel erg klein geworden. Misschien wordt het nog wel beter als de kabel wat langer speelt, geen idee hoe dat werkt bij USB kabels. Het is in ieder geval luisterbaar nu
 4. Met High Res begint het er een beetje op te lijken. Goede voeding aan dat ding doet wonderen. Zo'n speciale voeding had ik er ook bij, maar vond het 3x niks, geen levendigheid en wat me vooral opviel is dat het heel erg aan de speaker bleef plakken. Ik wou dat ik er van afgebleven was van die computer audio, maar goed een dure "lesson learned".
 5. Ja, doe ik ook want ik heb geen keus. Zat ook te denken, zal een V-link of HiFace converter uit gaan maken ? Maar ik heb eigenlijk geen zin meer om te investeren als het op dit nivo blijft, want daar ga ik niet dagelijks naar luisteren. Die Cyrus stream X heeft ook mijn aandacht maar dan zou ik hem eerst thuis willen proberen. Ook de Sqeeuzebox Touch gehad, maar dat is geen Hifi naar mijn mening.
 6. 1.REGA DAC (het schreeuwerige/onrustige is weg als ik hem aan mijn cd-speler koppel,dan klinkt hij zelfs analoger als mijn cd-speler) 2.dBPoweramp ripper. 3.WAV en FLAC. 4.Foobar 2000 (Kernel streaming) 5.USB, heb zelfs een Furutech kabel besteld, maar nu al een beetje spijt
 7. Ik kom toch een beetje terug op het computer audio verhaal. Op zich een ideale situatie, mede omdat ik maar klein behuist ben, en dus met ruimtegebrek zit om duizenden cd's op te slaan. Na een tijdje experimenteren kan de muziek mij via de computer toch niet zo bekoren als mijn cd speler. Waar het dan precies aan ligt weet ik ook niet, maar het is me te "schreeuwerig", als ik één op één schakel merk ik het verschil niet, maar als ik een hele cd draai die ik erg goed ken, merk ik het verschil in beleving. Best wel geïnvesteerd in het computer gebeuren (DAC/laptop/kabels) maar ik heb mijn cd speler weer in ere hersteld. Aan mijn DAC ligt het niet, want als ik mijn cd-speler via coax aansluit op mijn DAC klinkt het wel vergelijkbaar aan mijn cd-speler.
 8. Bedankt voor de tip, zeker een goede optie, waar kan je die kopen als ik vragen mag ? Via de site kom je bij een Nederlandse importeur, maar daar zie ik hem niet staan ?
 9. Bedankt voor je info, ik dacht eerst dat de bron (streamer) niet zoveel zou uitmaken, maar dat is wel degelijk het geval. De Squeezebox maar weer doorverkocht want daar ga ik toch niet iedere dag naar luisteren. Het is inderdaad jammer dat mijn DAC de HD bestanden niet kan conventeren via USB, maar mijn bedoeling was om te gaan streamen met de Squeezebox (optisch), dus hier helemaal niet op gelet. Maar goed misschien dat dit voor de toekomst uit gaat maken, nu vind ik het niet zo'n probleem,ik heb nog bijna geen 24/192 bestanden, ik vind het belangrijker dat ik hem erg goed vind klinken. Ook via de coax/toslink klinkt hij goed, want dat heb ik geprobeerd met mijn cd-speler. Toch wel bij verschillende reviews gelezen dat een betere USB kabel ook wel beter klinkt, ik vind dit ook een beetje vaag maar het schijnt toch wel behoorlijke invloed te hebben. http://www.avguide.com/review/furutech-gt2-usb-cable-playback-26 Kan je met de afstandsbediening dan ook bv. Foobar bedienen ?
 10. Sinds kort ook op het computer audio pad gegaan. Ik ben er nog niet uit hoe ik het precies ga doen, maar ik denk dat ik een laptop met furutech USB kabel ga kopen. Ik doe het nu nog met mijn desktop PC maar dan heb ik een erg lange USB kabel nodig. Een REGA DAC heb ik inmiddels een deze bevalt me (na lang inspelen)prima, ik hoor met de USB aansluiting geen verschil met mijn cd-speler (Foobar2000+KS). Eerst geprobeerd met een Sqeezebox Touch als bron maar dat is me kwalitatief toch niet zo heel goed bevallen, misschien wel goed voor het geld, maar ik miste toch veel in het geluidsbeeld, het was een verademing toen ik de PC een keer probeerde. Het verbaast me eerlijk gezegd wel hoe goed het kan klinken via de PC, ik mis niets en geniet net zo als met mijn cd-speler. Ik vraag me alleen af hoe je de laptop moet gaan bedienen, ik zie me niet steeds naar de laptop lopen als ik een nummertje verder wil skippen ? Lukt het ook met een optische muis ?
×
×
 • Create New...