Jump to content

TL 200

Members
  • Posts

    5250
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by TL 200

  1. 3 minutes ago, Kraus vonBentinck said:

    Een individuele ervaring heeft geen nut voor een ander.

    Nou, je kunt er iemand mee behoeden voor gevaar. Onze kindjes heb ik regelmatig bij het fornuis weggejaagd tijdens het koken. Heb ze op een later moment wel zelf de ervaring van "heet" laten opdoen. Omdat ik die ervaring niet zelf over kon brengen natuurlijk.

  2. 5 minutes ago, Duck-Twacy said:

    Waarde is subjectief

    Klopt, ik vroeg ooit aan mijn audiodealer of het nog de moeite waard was om een oude tuner op te knappen.

    Zijn antwoord: Alleen als het voor jou de moeite waard is.

  3. 6 minutes ago, Bloom said:

    Maar wat we niet kunnen meten zijn de interpretaties van het menselijke brein. Waarom klinkt iets "muzikaler"?

    Het is moeilijk hè. Misschien nemen we iets waar met nog onontdekte zintuigen die ook nog eens niet bij iedereen gelijk ontwikkeld zijn. Ons brein is ook nog zo'n onontgonnen terrein dat wij waarschijnlijk nooit antwoord op deze vragen zullen krijgen.

  4. Ik maakte die opmerking eigenlijk omdat ik direct aan een vroegere buurman moest denken. Hij was met zijn vrouw wezen winkelen en was nog even in een platenzaak geweest. Hij noemde wel 10 cd's op die allemaal geweldig waren en elk exemplaar had hij bijna gekocht. Uiteindelijk had hij niks gekocht dus.

  5. 14 minutes ago, Bloom said:

    Dan moeten ze ook meetbaar zijn. Het is niet mogelijk dat je als mens iets hoort dat niet gemeten kan horen, tenzij je hersenen je voorliegen en het dus niet om een fysieke waarneming gaat.

    Misschien heeft de wetenschap het juiste meetinstrument nog niet uitgevonden. Radioactieve straling bestond ook al toen de Geigerteller er nog niet was. Ik vind dat men niet al te stellig moet zijn.

    ¨The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.”

     Charles Bukowski
×
×
  • Create New...