Jump to content

analoogfreak

Members
 • Posts

  47
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by analoogfreak

 1. Mooie ervaring. Ja, luidsprekerplaatsing is héél belangrijk. Zelfs ook de laatste millimeters. Gefeliciteerd audio cor
 2. Kleine correctie, het is Lena Horne en niet Lena Horn. Grappig, mijn vader was erg gecharmeerd van haar en luisterde altijd naar dit nummer..
 3. Ik denk wel meer leden dan alleen die twee genoemde leden.
 4. Nee, ik ben nergens lid van. Heb ik niet zoveel mee. Heel soms doe ik een toertocht met enkele Alfa vrienden. Dan rijden we de Alpen door in een paar dagen.
 5. Ja, Dhr Paap heeft veel kennis van audio. Ik heb het genoegen gehad om hem een aantal keren te ontmoeten. Ongelofelijke indruk op mij gemaakt met zijn demo's in Rotterdam in Cafe Engels. In Rotterdam de show waar Pink Project live Pink Floyd speelde over Masters speakers staat mij nog als de dag van gisteren bij. Ongelofelijk was dat. En de demo's bij de analoge dagen van Audio-Selectief in Sneek weet ik nog goed. Helaas zie ik hem nooit meer op een show om een demo te geven van zijn producten. Carl, jij lijkt mij geen type om een Maserati of welke sportwagen dan ook te rijden. Jij lijkt mij meer een gewone man die niet uit de bocht wilt vliegen, want met je aankopen in audio doe je dat ook niet. Dus zal het vast een burgerlijke auto zijn. Even raden.....Opel of VW of KIA of Dacia.........Maar misschien heb ik dat wel helemaal mis. Ik rij zelf een oude Alfa Romeo Spider uit 2001.
 6. Beste, Je gaat een doodlopende weg in, waar je in jouw nieuwe ruimte tegen (bekende) akoestiek problemen op gaat lopen die je nooit de laagweergave zal geven die je wellicht zoekt. En is het wel nodig? Ik zeg je nu al van te voren : "niet nodig". Ik zit dan ook op de lijn van Thingman, die duidelijk verstand heeft van akoestiek en dedicated luisterruimtes. Terecht dat hij zegt over, ga eerst een tijdje luisteren e n horen wat de nieuwe speakers in je nieuwe ruimte doen. Doorluisteren en benoemen wat je mist of juist niet mist enz. Je krijgt ook nog steeds 2 nieuwe panelen en dat gaat ook nog iets doen. Ik vrees voor je dat het op niets uitloopt en uiteindelijk je uitkomt zoals je het nu al hebt. Hooguit wat meer kennisdiepte inzicht v.wb. subwoofers en de werking en toepassing van of inpassing van. Maar die kennis is ruimschoots te vinden op het www. En als je zo graag wilt weten of ervaren wat een subwoofer doet in jouw ruimte, begrijp ik niet waarom je niet als eerste een subwoofer had ingepast bij je toenmalige speakers, de Monitors-Audio's. Ik heb voor een paar terug een 2x REL subwoofers gehad en deze waren ingeregeld door een meetexpert. Dat inmeten was een onderdeel bij de koop van de subwoofers. Ik had 2 Sonus faber Cremona monitoren. Na een half jaar heb ik de subwoofers ertussen uitgehaald en weer verkocht op audio-markt.de. Ik kon er niet aan wennen want de laagweergave vond ik te prominent aanwezig. Eenmaal ertussen uit miste ik in eerst wel laag. Maar enkele weken later viel dat gemis aan laag niet meer op. Een vriend van mij zegt altijd: " beter geen laag dan slecht laag". Fijne dag
 7. Zie het vetgedrukte..... Ik dacht aan pleisters voor die hand gewonde (LOL smiley)
 8. Dank en duidelijk verhaal. Nu vraag ik mij wel af met welk element jezelf speelt en of je met dat element ook de Phasemation en de andere hebt vergeleken? De prijs waar ik de Phasemation EA 220 vandaan is van deze site : www.technologyfactory.eu. Toch zou Carl de SUT T-550 ertussen proberen en dan luisteren wat dat doet. Dat had ik al in mijn vorige post ook al aangegeven, maar daar is niet verder op reageert. Ik denk namelijk dat je dan een iets eerlijker vergelijk hebt. Omdat ook zijn Benz een andere impedantie heeft (40 ohm) en dan met de SUT erbij waarschijnlijk beter klinkt of matched. Maar dat is meer een buikgevoel van mij. Ik zou dat gedaan hebben. Ik denk dat een Phasemation element met een Phasemation phonoamp of een Phasemation SUT voor elkaar gemaakt zijn of juist goed matchen. En de combi Phasemation element met een Phasemation SUT op een willekeurige buizen MM phonopreamp zou ook prachtig zijn.
 9. Nou, Amersfoort. Vind ik niet echt uit of in de buurt als Arnhem. Hobo zou ook kunnen. Ik weet niet of Hifi Bender surround doet. Ik ben eens bij Hobo Amersfoort geweest lange tijd geleden. Vond het toen wel een prettige winkel.
 10. Wifimedia Mercatorweg 28 Arnhem Wifimedia.nl
 11. @carl Appels met peren vergelijken is het wat je hebt gedaan.. Jouw uitvoering van de Pass Labs is vele malen duurder, als deze in productie zou zijn. Dan wat jij er nu voor hebt betaald. Eigenlijk zou je jouw Pass Labs moeten vergelijken met een veel duurdere Phasemation uitvoering. En dus niet de instapper EA-220 van Phasemation, die overigens een 1895 euro kost. Het enige wat je nog zou kunnen doen is de SUT T-320 van Phasemation ertussen te zetten. En dan het liefst ook nog met een Phasemation element erbij en niet de Benz Ruby. Of neem een gelijkwaardige Phasemation phonoamp, zoals de EA-350 en die kost een 5200 euro. Deze heeft een uitgangsimpedantie MC van 1,5 tot 40 ohm. Dat match beter met jou Benz Ruby.
 12. Mooie update. Je zou met dubbelzijdig tape het lampje ook kunnen vastplakken. Staat het ook stevig.
 13. [Grapjesmodes]Whahahaha. Goed idee. Dan kan Carl naar hartelust experimenteren en ons hier blijven bevragen. Ik zie het nieuwe topic van Carl al voor mij met 10.000 pagina.[einde grapjesmodes]. @carl van harte gefeliciteerd met je Final's. Het is je van harte gegund dat je (eindelijk) de goede luidspreker hebt gevonden in je nieuwe ruimte. Ik hoop voor je dat je in alle rust kan luisteren en geniet tot in lengten van jaren.
 14. De enige bedenking zijn ook wel die plate absorbers. Zal ik tot de koop van de LS wachten tot ik die heb? Eigenlijk heb ik de idee dat ik het risico wel kan nemen. Ja, ik zou wachten op de plate absorbers. En dan eerst goed luisteren wat de plate absorbers precies doen en dan de knoop doorhakken. Dan speel je op "safe" voor jezelf.
 15. https://www.ikea.com/nl/nl/p/navlinge-led-bureaulamp-wit-50404918/ https://www.ikea.com/nl/nl/p/harte-led-bureaulamp-wit-zilverkleur-80527244/
 16. Tja het is toch redelijk normaal dat die generatie muzikanten met al hun sex, drugs en rock&roll leven in de sixties en seventies nu gaan omvallen. Zo heilig hebben zij niet geleefd. Zeker een goede muzikant.
 17. Ook deels waar. Het een en ander sluit niet uit, dat je steeds beter je ruimte leert kennen w.b. akoestiek e.d. Je steeds meer went aan het gehoorde geluid. Dat luidsprekeropstelling en daarvoor de tijd nemen loont. Dat Rivasono nog niet zo'n slecht advies heeft gegeven. Dat meerdere forumleden hier zeker wel goede adviezen hebben gegeven, maar via een zijdeur weg zijn gegaan, enerzijds eigen keus en anderzijds door frustratie. Fijn dat je steeds tevredener bent. Want daar gaat het om.
 18. Nee. Ook buiten dit forum is Cock (wereld)beroemd.
 19. @Roots a.u.b. gedraag je een beetje met die uitspraken van je. Over sommige dingen spot je niet en toon wat respect naar anderen.
 20. @carl Het is beter als je het tel.nr weg haalt ivm privacy. Had je ook per pb kunnen geven i.p.v. open en bloot op het forum.
 21. Sorry, ik zag maar 2 microfoons en heel veel lampen. De muziek was uitstekend, vooral de toegift (tweede filmpje).
 22. Dat vind ik wel jammer. Ik had graag jouw luisterbevindingen en aanbevelingen erover gelezen.
 23. Ik ben ook benieuwd naar Thingman's luisterbevindingen.
×
×
 • Create New...