Jump to content
High-End Forum

Buiz

Members
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

About Buiz

 • Rank
  Lid
 1. Bedankt voor de tip Inderdaad deze tweeter komt bij total speaker repair vandaan , hij heeft een vervanger van Audax in de behuizing van mijn oude tweeter gemonteerd. Dit probleem is inmiddels opgelost d.m.v aanpassing van het filter. Nu alleen het andere probleem oplossen...( laag)
 2. Bedankt voor je reactie, Het waren beide de nog originele tweeters (Audax ?), waarvan er dus 1 defekt was. Deze is door total speaker repair vervangen maar hij had wel het originele frontje er weer op gezet. Het begon er al mee dat deze niet paste in het originele gat, originele tweeter had aan iedere zijkant 1 aansluiting, de nieuwe 2 aan 1 kant ! Degene met de oude tweeter klinkt best wel goed, maar door al het geknoei kon ik het ook even niet meer zuiver beoordelen. Alleen dat filter ziet er niet uit, er staat een losse Audax trafo op het hout en een grote print die wel zelfgemaakt lijkt, of hoort dit soms zo. Zal zo spoedig mogelijk foto's maken, hoop ze toch enigzins origineel en goed te krijgen.
 3. Hallo, Ik heb onlangs via internet een set Elipson 1303 aangeschaft waarvan ik wist dat de rolranden vergaan waren en 1 tweeter defect. De woofers en tweeter opgestuurd naar total speaker repair en vandaag terug gehad. De tweeter had hij omgeruild voor een naar zijn zeggen zelfde type. Bij het openen van deze kasten viel mij op dat het scheidingsfilter wel zelfbouw leek ! De print leek wel een hobbyproject...met allerlei aantekeningen erbij in de kast Is hier iemand die weet hoe het originele filter eruit ziet ? Woofers en tweeter gemonteerd en de nieuwe tweeter blijkt veel harder te zijn dan de oude. Als ik op een redelijk volume een cd met aardig wat laag afspeel vervormd de boel ernstig in het laag maar dat lijkt meer uit de middentoners te komen. Had mij erg verheugd op een goede luister-ervaring maar nu zo'n 3 uur en wat gesleutel later weet ik het niet meer met deze Elipsons. Heeft er iemand ervaring met deze luidsprekers ?
×
×
 • Create New...