Jump to content

Petor

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Audio Set(s)

  • Hoofdset
    Thorens TD 160 B met SME arm 3009
  1. Bedankt, maar niet iedere audiozaak heeft het; Raf en Polectro in Amsterdam niet, de importeur voor Thorens niet (want gaat om speler die door het oude bedrijf Thorens is gemaakt en niet door de opvolger daarvan.) Ik ga naar clearaudio kijken. Enig idee van de prijzen? Peter
  2. Beste allen, Ik ben op zoek naar bedrading voor mijn sme-tonearm. Ik ben al bij verschillende bedrijven geweest maar die kunnen mij niet helpen. Ken je iemand die deze draden heeft, of heb je die zelf dan hoor ik graag van je! Groet, Peter
  3. @allen: inmiddels weer wat verder; het heeft veel geholpen een kabel met een condensator (zeg ik het goed?) te plaatsen om de aardlus te elimineren. Dat is gelukt. Je hoort nog steeds aardig wat gebrom als ik de vingertip vastpak, maar wellicht met het aarden in de speler zelf zijn ook die problemen voorbij. Het klonk niet meteen tof dus even mijn projeckt voorversterker gezet op MM in plaats van MC. Meteen een goed geluid en geen te zware bastonen meer. Blijkbaar zit er dus toch een MM element in zoals iemand al opperde. Ik wist niet dat dit mogelijk was met een sme arm. Maar nu klinkt ie heel lekker. Nu nog de gehele brom eruit en Petor is helemaal blij! Blijft een feit dat Technics-vingers mij een MM element heeft verkocht onder de noemer van een MC element. Kan ik er hoe dan ook nog een mc element opzetten?
  4. @ Rein, Rastaphil, audiodreak en KT 88. Dank voor reactie. Ik heb hem via de mail weer laten weten dat ik het geld terug wil. Ben dus (als mosterd na de maaltijd gaan googlen op onze Rob & Ria. Komt er niet best vanaf. Damn! Die komen er niet best van af. Ik merk wel dat het een schimmiger wereldje is dan ik had verwacht. Hij communiceert overigens wel dat hij er op terug komt, maar dat gebeurt niet helaas. KT 88 wat is getweakt? Ik ben (nog) niet zo thuis in de technische terminologie. En dank voor je tip voor de technics. Iets zegt mij dat ik die niet bij Technics-vingers ga kopen! Rastaphil, dank voor je aanwijzigingen, ga ik zeker mee aan de slag!
  5. Hio, dank voor reactie. Ik ben nog bezig met de verkoper. Hij geeft aan dat er prive problemen zijn. Ik heb wel enig begrip daarvoor maar er zijn grenzen. Ik heb de afgelopen 4 weken zeer regelmatig gebeld. Ik hem hem niet meer telefonisch gesproken. Inspreken heeft geen zin. Ik heb wel een mail gehad waarin hij op iets anders ingaat en zich verwondert waarom ik niet verder ben gaan kijken. Juist ja, wel dus. Ik heb hem een ultimatum van 2 weken gegeven waarin ik hem dringend verzoek het geld terug te betalen. Zeker jammer dat het zo loopt. Ik ben niet zo van meteen geld terug vragen. Liever op zoek naar mogelijkheden maar als ik al 4 weken zeur om een reactie en ik krijg twee mailtjes die algemeen zijn en niet op het probleem ingaan dan drogen die mogelijkheden ook op. Dus vandaar dat ik mij reeds orienteer op een nieuwe Thorens. Blijft een mooi apparaat vind ik. Maar wie weet is er nog wat moois? Heb jij een idee?
  6. Ik ben op zoek naar een leuke platenspeler tot ongeveer
  7. Dank voor alle reacties, met name met de laatste twee wil ik verder gaan. Ik heb iemand in mijn omgeving die veel weet over de Thorens. Hij ghad het ook over een aardlus. Ik zal kijken hoever ik kom. Uiteraard `rapporteer' ik nog even terug! Carl voor deze speler heb ik 450 neergeteld. Daarbij heb ik ook mijn oude Thorens TD 166 ingeruild. Best een bak geld.... Maar wel fijn dat de mensen op dit forum reageren, super!
  8. Beste allen! Dank voor jullie uitvoerige reacties! Ik zelf heb begrepen dat de Thorens TD 160 B standaard was uitgerust met de SME arm. Voor mij is nog niet helder wat ik er nu mee kan doen. Ik ben net begonnen met platenspelers dus ben leek. Het rare vind ik dat: 1. het geluid veel te veel bas bevat; 2. als ik de naald op het vinyl wil zetten deze knettert (terwijl ik hem al aard op mijn voorversterker); 3. de toonarm los zit. Dat hoort toch vast te zitten? Tot mijn schrik lees ik dat er vaker mindere dingen worden verkocht bij R&R. Ik heb contact met ze gezocht maar door familieomstandigheden zijn ze tot 29 sept niet bereikbaar. Het liefste breng ik die Thorens terug. Ik heb mijn oude thorens td 166 ingeruild en heb daar veel spijt van! Ik wil ze nog wel een kans geven dit netjes te regelen. Kan iemand mij nog in makkelijke taal (leek weet je nog ) vertellen wat ik zou kunnen doen aan bovenstaande klachten? En.....ik denk eraan om een nieuwe speler te kopen. Dan maar geen 2ehands meer. Maar keuze's te over. Ik wil in totaal ongeveer 800-900 euro uitgeven. Nog tips? Dank!
  9. Via www.technics-vingers.nl kocht ik een Thorens TD 160 B met een (standaard) Shure SME 3009 arm. Helaas, de speler voldoet niet helemaal aan mijn wensen. Ik merk een enorm brom als ik de naald op de plaat wil zetten. Ik heb de speler al geaard op mijn nieuwe Projekt Phono Voorsversterker waardoor de brom wel minder wordt maar nog steeds hinderlijk aanwezig is. Een ander probleem is dat de muziek enorm veel bas in zich heeft. Dat ligt volgens mij niet aan de arm. Volgens de verkoper gaat het om een MC element, maar mij is niet bekend welk element dit dan is. Er staat niets op het element zelf. Ik ben nu op zoek naar hulp om deze twee hinderlijke problemen op te lossen. Tenslotte heb ik nog een vraag; ik kan de hele arm los trekken van zijn sokkel. Dit hoort toch vast te zitten? Ik hoor het graag van je!
×
×
  • Create New...