Jump to content

marc

Members
 • Posts

  287
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by marc

 1. 8 hours ago, audiofreak said:


  Het zijn gewoon 2 verschillende bronnen. Ik roep al jaren vanaf de introductie van de cd speler in de jaren 80, dat je CD en LP niet kunt vergelijken met elkaar.

  ......

  Natuurlijk kunnen beiden bronnen (cd/lp) goed klinken. Ik heb alleen het klankverschil gezegd tussen de 2 bronnen, zoals ik het ervaar. 

   

   

  Je kunt alleen maar over een verschil praten als je vergelijkt...😉

   

 2. Heb ik niet goed gelezen, excusez. 

   

  Wat kost zo’n Levin?

   

  Overigens doet mijn bijna 40 jaar oude goedkope - ik meen koolstof - borstel het nog altijd prima. Zo relevant vind ik het zelf eerlijk gezegd ook weer niet, als er veel stof op een plaat zit, gaat ie sowieso op de wasser. 

 3. 6 hours ago, audiofreak said:

  Ivan, veel heb je niet gemist in mijn optiek en beleving. Veel was hetzelfde. Veel streaming en alles digitaal. Er waren iets van 4 deelnemers (ik heb het niet exact bijgehouden of geteld) die een draaitafel hadden staan. Aantal importeurs/winkeliers die ik nog niet eerder op een show had gezien. De grote bekende merken als Wilson, Audio Research, Mark Levinson, Marantz, Blumenhofer, Trafomatic, Monitor-Audio enz waren er niet. 

   

  1 hour ago, René N. said:

   

  Nou, dan heb ik inderdaad ook niets gemist. Wel vreemd trouwens, want dat is wel héél weinig....

   

   

  Zo erg was het nu ook weer niet, ik tel uit de losse pols al meer dan het dubbele waar ook gedraaid werd.  Maar eerlijk gezegd ook niet geheel onverwacht dat het merendeel zich van streaming bediend. Ook / maar enkele cd-spelers gehoord. 

   

  Leuke dag, maar niet echt bijzondere ervaringen, zeker muzikaal niet. Kan Fever van Elvis inmiddels niet meer aanhoren. Hulde voor Simply Audio (Led Zeppelin) en AudioNote (Nirvana), een klein beetje broodnodige afwisseling tussen al dat audiofiele “geweld”. Helaas de Snollebollekes gemist ...

   

  Overigens, de verrassing van de dag vond ik Stereolith. Wat een ruimtelijk geluid uit één klein speakertje. 

 4. Vandaag bij Poulissen in Roermond geweest, waar dhr Van den Hul een demonstratie gaf en tevens elementen, meegebracht door bezoekers, inspecteerde.

   

  Na ontvangst met goede koffie, werd er gedemonstreerd met een VdH Colibri element op een Transrotor/SME V combinatie met VdH Grail phonotrap, Accuphase voor-/eindversterking en de nieuwe B&W 801 speakers.   Nou weet de heer VdH wel de platen uit te kiezen met goede opnames, maar het klonk dan ook als een klok.  Zeer dynamisch, snel, ruimtelijk, een bijzonder hoog oplossend vermogen en uitgebalanceerd.  Een helder geluid, maar nergens scherpte, al met al indrukwekkend.

   

  Naast het genieten van zeer uiteenlopende en goed opgenomen muziek, vond ik het leukste aan de sessie de vele anekdotes omtrent de historie en ontwikkelingen van VdH en de hifi industrie. Ongetwijfeld bekeken door de bril van VdH, maar wel mooie en interessante verhalen.

   

  Ik had mijn Supex SDX1000 element meegenomen voor inspectie.  Dit element heb ik een aantal jaar in mijn bezit.  Bij de aankoop van een 2e hands LP12/Ittok vond ik het gemonteerde element erg goed klinken en - zonder dat ik de achtergrond kende - uiteindelijk erbij 'gekregen'.  Het element, dat toch ergens uit begin jaren 80 moet dateren, blijkt gelukkig nog in zeer goede staat met weinig slijtage.  Een paar kleine ijzerrestjes werden van het rubber verwijderd en verder alles in orde bevonden.   Commentaar van dhr VdH: "wees er zuinig op, dit waren de beste van Supex, beter dan de 900", dus daar houd ik me maar aan...

   

  Daarna nog een rondleiding gekregen van Poulissen jr door de diverse aaneengesloten panden. Er is een zeer divers assortiment in vele verschillende ruimtes variërend van high-end merken als Accuphase, McIntosh, Sonus Faber, Dynaudio, B&W en Focal tot merken die een ietwat andere doelgroep bedienen zoals Devialet, Loewe en B&O.  Ik was er nog niet eerder geweest en kan alleen maar concluderen dat dit een erg mooie zaak is met zeer vriendelijke gastvrijheid.

   

  Al met al erg genoten vanochtend van een geslaagd bezoek!

 5. Ik zou jouw kennis ook eens even serieus laten informeren naar die Mystere voor die prijs. Deze versterkers werden boven de Primaluna lijn gepositioneerd met een chiquere uitstraling/afwerking en betere onderdelen, hardwired met oa een stappenvolumeregeling. 

   

  Zo te zien is het Herman van den Dungen zelf die de versterker te koop aanbiedt. 

 6. 11 minutes ago, Arden said:

   

  Ja, ik bedoel van den Hul. Officieel repareert hij geen ''vreemde'' merken meer, maar voor mij is hij dat tot nog toe wel blijven doen. Duurt soms wat langer, 3-4 weken ipv 2 weken, maar vooralsnog is dat altijd beter dan bij welke concurrent ook...

   

  Dat laatste kan ik niet goed beoordelen, maar ik kan wel zeggen dat ik erg tevreden was over zijn retip van mijn Benz Micro Wood. 

 7. On 8/13/2021 at 10:23 AM, Arden said:

   

  er zijn echter snellere oplossingen (ja, die heb je in het verleden met je oude Ruby ook gebruikt), maar dat blijf ik niet herhalen...

   

  Wellicht voor anderen toch interessant om te herhalen. Bedoel je Vd Hul?  Ik meen dat die geen reparaties/retips meer doet van andere merken, of klopt dit niet?

   

 8. Ik vond dat er in Alkmaar wel duidelijke verschillen waar te nemen waren. Ik vond de Barcanova combinatie veel vloeiender en prettiger om naar te luisteren. De stereo effecten op de andere combinatie vielen daardoor ook meer op. Soms klonk dat wat spectaculairder (en in mijn herinnering op momenten ook dynamischer, hetgeen ook gelegen kan hebben aan de LP opnames) maar leidde bij mij tot wat luistermoeheid. Dat lijkt me bij de Barcanova / mono configuratie nagenoeg uitgesloten. 

 9.  

  Quote
  22 hours ago, carl said:

   Marco is er wel mee opgehouden kennelijk omdat hij ze te duur vond worden.

   

  Zie het vetgedrukte. Klopt ook niet. 
   

   

  Ik meen me ook te herinneren dat Marco hier wel eens heeft vermeld dat hij de prijsstijgingen buiten proportie (mijn woorden) vond.

 10. Ik zou een beetje voorzichtig zijn met speakers met een baspoort aan de achterzijde, zoals de genoemde Master. 
   

  Ik heb zelf ervaring met een 4x4m ruimte, waarbij het laag er op vooruit ging toen ik in de diagonaal ging spelen. Maar dit is vermoedelijk geen  optie voot TS. 

 11. 23 minutes ago, carl said:


  High End prijst zich volgens mij zo uit de markt Marc en dat vind ik wel jammer. 

   

   

  Dat weet ik niet, er zal ongetwijfeld een markt voor zijn. Ik denk alleen dat er niet in veel eigenaren zijn die hun ervaring kunnen delen.  

 12. Ik weet niet of je nu kunt spreken van een rage Carl. Aan dit soort phonotrappen hangt zo te zien een bepaald prijskaartje dat doet vermoeden dat de doelgroep zeer beperkt is, ook voor highend begrippen. De Remton is met ca EUR 4000 nog een “koopje” vergeleken bij de meeste andere LCR’s. 

   

  Ik meende nog nooit een LCR  beluisterd te hebben, maar blijkbaar dus wel, nl de Trafomatic in Alkmaar dit jaar. Echter geen idee in welke van de twee sets die was opgenomen. Was vooral onder de indruk van het gemak, de vloeiendheid en rust van de monoset van Cock. 

   

  Overigens, nog eentje:  Silvercore

   

   

   

 13. Simply audio distribueert in Nederland het merk Remton, welke een buizen LCR phono in het assortiment heeft.  Lijkt me wel aan de prijzige kant om alleen maar aan te sluiten op een  2e platenspeler, maar dat is aan jou Carl :)

   

  Zie  Test

 14. Ik heb een jaar of 15 geleden een TD124 MkI gehad, gekocht bij en ingesteld door een Thorens specialist. Het was bedoeld voor erbij, naast mijn Nottingham Spacedeck. Er zat een SME arm met Shure element op. 

   

  In mijn herinnering vond ik het geluid aan de dunne kant, zeker in vergelijking met de Spacedeck. Na verloop van tijd draaide ik eigenlijk alleen nog maar met de Nottingham, die duidelijk mijn voorkeur had. Ik vond en vind het een hele mooie speler om te zien (ik meen dat het een originele uitvoering was, dus geen nagebouwde plint),  maar hij nam me teveel ruimte in beslag en uiteindelijk heb ik hem weer van de hand gedaan. 

   

  De bedragen destijds waren trouwens een lachertje vergeleken bij de torenhoge bedragen tegenwoordig. Vanuit geldelijk rendementsperspectief niet verstandig geweest om ‘m te verkopen. Maar hifi is voor mij geen belegging en degene die ‘m overnam was een liefhebber die er zeer gelukkig mee was. 

×
×
 • Create New...