Jump to content

marc

Members
 • Posts

  352
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by marc

 1. haha… nee, ook niet echt audiofiel trouwens. Daarom staat hier thuis een setje Audio Note AN-E Spe-HE.
 2. Ik mag hopen dat de geluidskwaliteit beter was dan de kwaliteit van dit filmpje. Mijn hemel, wat een onrustig beeld….
 3. Kom dan alsjeblieft met gefundeerde kritiek. Daar hebben we wat aan bij het kiezen van een oplossing om ons element schoon te maken. Niet met gezever over taalfouten.
 4. Volgens mij ook al best een tijdje hier Link te koop.
 5. Ik vond het ook bepaald niet goed klinken, daar in dat theater.
 6. Conrad Johnson met Final Iets voor jou om te bezoeken Carl?
 7. Wat was hun reactie toen je dit aan hen voorlegde?
 8. Hier een informatief Topic over de D260 en D28. Overigens leuk te zien dat je de Confidence 30 hebt. Hier idem.
 9. Nu begin ik eerlijk gezegd te twijfelen. Ik meende altijd dat het grootste verschil tussen de Contour 1.3MkII en de 1.3 SE de tweeter was en dat in de SE de Esotec (D260) zou zitten. Maar dit lijkt toch de D28/2 te zijn. Dynaudio is trouwens nooit zo transparant geweest als het gaat om tweeter types. Ik zou lekker bij de 52SE met de D260 blijven.
 10. Van de Dynaudio site: “The 52 SE features a Dynaudio Esotec tweeter”. Deze zit ook in de 1.3 SE Dynaudio.com
 11. Als Klipsch je geluid is, wellicht ja. Maar verwacht niet dat een andere/ betere versterker tot een wereld van verschil gaat leiden. Tis maar net hoe belangrijk je dan nuances vindt.
 12. High end is zo’n typische marketing kreet om de markt te kunnen opdelen in stukjes. Met veel grijs en verschillen van interpretatie. Voor bedrijven zeker heel relevant om succesvol te zijn en te kunnen overleven. Voor de (meeste) consument(en) totaal niet relevant. Hoe belangrijk vind je het om te weten tot welk (sub) marktsegment je auto behoort? Voor muziekapparatuur idem. Wat de aanpak betreft schaar ik me achter het advies om te beginnen bij de speakers. Mijn ervaring is dat je hier de grootste verschillen hoort, zowel tussen verschillende speakers als wat betreft de interactie met de akoestiek van je kamer.
 13. Ach, het is heel gemakkelijk om alle (NL) reviews maar als bagger neer te zetten en natuurlijk bezijden de ‘waarheid ‘. Bij een review gaat het er mij niet om of iets wordt afgekraakt (komt ook eigenlijk niet of nauwelijks voor) of de hemel in wordt geprezen. Maar veel meer om een beschrijving van hoe het klinkt en de context waarbinnen. En dan is dat natuurlijk maar een eerste aanzet tot een shortlist (als je überhaupt al iets zoekt) en het (veel) luisteren allesbepalend. De beschrijving in de Music Emotion van mijn Dynaudio’s komt in ieder geval nagenoeg overeen met hoe ik de muziek uit deze speakers ervaar. Dus voor mij een goede review.
 14. En vooral tussen de regels door lezen
 15. Ik zou ook beter scoren bij de eighties, maar ben wel tevreden met 55/60
 16. Ik heb erg genoten van de Riviera set op Fleetwood speakers en de set met de Pearl Acoustics speakers. Beide sets zaten duidelijk aan de relaxte kant van het luisterspectrum. En deze laatste kan wedijveren voor de titel koopje van de show (5k/set).
 17. Dit advies zou ik zeker negeren…. Maar ook mijn advies kun je natuurlijk negeren
 18. Jan Allaerts vertelde enkele jaren geleden dat de naalden van Fritz Gyger zo enorm gestegen waren in prijs. Dus tel dat er ook maar bij op. Overigens, een Allaerts (fluweelzacht) met een Reed, zou dat een geslaagde combi kunnen opleveren? Ik meen dat een MC1b het goed op een middelzware arm.
 19. Triest nieuws. Haar debuutalbum behoort tot mijn favorieten.
 20. Leuk om jouw ervaringen met vinyl en versterkers te volgen Ed. Ik heb een tijd een Jadis DA50S en Naim Supernait 2 in huis gehad. Enigszins onverwacht vond ik de verschillen erg klein. Ik ervoer met name een iets verder doorlopend maar nog steeds smooth hoog bij de Naim. Uiteindelijk besloten de Jadis van de hand te doen gezien de kleine verschillen en het gemak van solid state. De SN2 heb ik ook kunnen vergelijken met andere (veel duurdere) Naims, waaronder de nieuwe 250. Op vrijwel alle hifi criteria delft de SN2 het onderspit, o.a. op ruimtelijkheid en ook het laag heeft niet de definitie en druk (en dat verschil was vrij groot). En toch vind ik het op de Jadis gelijkende buizenkarakter van de SN2 prettiger, ondanks inderdaad minder druk en controle in het laag. De Supernait 2 gaat jou dus denk ik niet brengen wat je zoekt. De dealer gaf aan dat de Supernait 3 eenzelfde karakter heeft maar met een verbeterd laag. Zelf niet beluisterd, maar wellicht een luisterbezoek waard?
 21. Om alleen maar wat muziek (en/of video) te streamen is cat5e echt wel voldoende. Maar als je bijv. kabel door buizen gaat trekken en/of een thuisnetwerk gaat aanleggen, dan zou ik altijd de (beperkte) investering doen in een snellere en hogere capaciteit kabel. Wij doen hier met 5 personen streaming en thuiswerk via cat5e. Dat ligt er dan ook al zo’n 12 jaar, en nog geen behoefte om te vervangen.
 22. Oban, één van mijn favoriete whisky’s. Mooie combi van zacht met een beetje zilt.
×
×
 • Create New...