Jump to content
High-End Forum

marc

Members
 • Content Count

  265
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by marc

 1. marc

  Millett

  Dat weet ik niet, er zal ongetwijfeld een markt voor zijn. Ik denk alleen dat er niet in veel eigenaren zijn die hun ervaring kunnen delen.
 2. marc

  Millett

  Ik weet niet of je nu kunt spreken van een rage Carl. Aan dit soort phonotrappen hangt zo te zien een bepaald prijskaartje dat doet vermoeden dat de doelgroep zeer beperkt is, ook voor highend begrippen. De Remton is met ca EUR 4000 nog een “koopje” vergeleken bij de meeste andere LCR’s. Ik meende nog nooit een LCR beluisterd te hebben, maar blijkbaar dus wel, nl de Trafomatic in Alkmaar dit jaar. Echter geen idee in welke van de twee sets die was opgenomen. Was vooral onder de indruk van het gemak, de vloeiendheid en rust van de monoset van Cock. Overigens, nog eentje: Silvercore
 3. marc

  Millett

  Simply audio distribueert in Nederland het merk Remton, welke een buizen LCR phono in het assortiment heeft. Lijkt me wel aan de prijzige kant om alleen maar aan te sluiten op een 2e platenspeler, maar dat is aan jou Carl Zie Test
 4. Ik heb een jaar of 15 geleden een TD124 MkI gehad, gekocht bij en ingesteld door een Thorens specialist. Het was bedoeld voor erbij, naast mijn Nottingham Spacedeck. Er zat een SME arm met Shure element op. In mijn herinnering vond ik het geluid aan de dunne kant, zeker in vergelijking met de Spacedeck. Na verloop van tijd draaide ik eigenlijk alleen nog maar met de Nottingham, die duidelijk mijn voorkeur had. Ik vond en vind het een hele mooie speler om te zien (ik meen dat het een originele uitvoering was, dus geen nagebouwde plint), maar hij nam me teveel ruimte in beslag en uiteindelijk heb ik hem weer van de hand gedaan. De bedragen destijds waren trouwens een lachertje vergeleken bij de torenhoge bedragen tegenwoordig. Vanuit geldelijk rendementsperspectief niet verstandig geweest om ‘m te verkopen. Maar hifi is voor mij geen belegging en degene die ‘m overnam was een liefhebber die er zeer gelukkig mee was.
 5. marc

  Buizenissen

  Gaat de Jan Allaerts technisch richting het einde of ben je toe aan wat anders? Ik heb altijd begrepen dat deze een bijzonder hoge pensioenleeftijd hebben.
 6. marc

  Rega Aria

  Mooi verslag. De keren dat ik Rega sets hoorde, vond ik het telkens een fijne muzikale ervaring.
 7. marc

  SUT

  Feel free Carl. Overigens, ik heb hier een Benz met nagenoeg dezelfde specs als de jouwe (0.35mV, 38 Ohm) die ik je kan laten horen op een buizenpré met SUT in vergelijking met de Lukaschek. Deze zit in mijn Luxman versterker en kan afgesloten worden op 2,5 en 40 Ohm. Ik besef dat andere SUT / buizencombi’s wellicht heel anders kunnen klinken (heb daar niet veel ervaring mee) en dat het in een voor jou onbekende configuratie/omgeving is, maar met zo’n vergelijking kun je toch een eerste impressie opdoen. Maar volg lekker je eigen trajekt en voel je zeker niet verplicht.
 8. Ik heb ooit op een show in sneek die Accuphase gehoord op Goldnote (ik meen dat het toen nog BlueNote heette) speakers en met een Simon York draaitafel als bron. Dat is een luisterervaring die me na al die jaren nog is bijgebleven.
 9. Toevallig heb ik enkele weken geleden een Audio Selectief interlink gekocht. Inderdaad mooie kabel (met mooie aansluitingen) voor een paar tientjes.
 10. marc

  Heel interessante site

  En als je je best hebt gedaan om een titel te behalen, mag je deze ook gebruiken, toch? Overigens, HBO instellingen worden in internationale context ook wel university of applied sciences genoemd.
 11. Ben ik niet met je eens en vind het eerlijk gezegd ook wel erg overdreven. Allereerst beschrijft Carl uitgebreid de setting waarin geluisterd is. Daarnaast hoef je echt niet uitsluitend te luisteren met het medium dat je voorkeur heeft en waar je het meest naar luistert. Hij heeft toch ook een digitale referentie. Het is sowieso duidelijk dat er meerdere nieuwe variabelen zijn, wat onvermijdelijk is bij een bezoek aan andere locatie met andere apparatuur. Mijn ervaring is overigens ook dat de invloed van een platenspeler combinatie groter is dan die van een digitale speler/combi. Ik hoor geen of nauwelijks een verschil tussen mijn Meridian 508 CD speler en een Squeezbox Touch / Rega DAC combi. Dwz in mijn setting en met mijn oren. Dus snap wel dat Carl op deze manier nog één variabele (grotendeels) wil elimineren. En tenslotte, het is gewoon leuk om te lezen over een ervaring, welke in het geheel niet als dé waarheid wordt neergezet. Ik zat zelf een paar weken geleden op een paar km afstand in een vakantiehuisje. Echter, helaas geen tijd kunnen vrijmaken om een bezoek te kunnen brengen aan Realfine Audio. Leek me wel een mooie zaak om eens te bezoeken.
 12. Je kent het wel, die setjes. De één een bitch, de ander een goedzak die zich alles laat zeggen. Die houden het vaak heel lang met elkaar uit.
 13. marc

  Goede internet zenders

  Deze staat bij mij meestal op Radio paradise alternatieve pop/rock, maar wel vrij breed met diverse uitstapjes naar jazz, world, lounge, electronisch en meer aantal bits: geen idee, maar genoeg om van te genieten. Voor mij een mooie combi van herkenning en ontdekking.
 14. marc

  Phonotrap voor TD 320

  Cyrus phono signature
 15. marc

  Phonotrap voor TD 320

  Ik woon vlakbij Carl: Arnhem En ben sinds het ophalen van mijn Benz voeding bij Sodeju niet meer in Limburg geweest . Nee, kom er graag hoor! Om er ook nog maar eentje uit de oude doos te halen, ik was destijds nummer 2 met een verbeterde voeding. Alweer 14 jaar geleden...
 16. marc

  Phonotrap voor TD 320

  Ik heb mijn Lukaschek momenteel niet in gebruik, die mag je wel een keer lenen, Carl. En met Sodeju voeding.
 17. Edgar heeft de naam gewijzigd in Canor
 18. Dat ligt er aan. Als je het erg belangrijk vindt om dat laatste beetje laag er superstrak uit te kietelen, ja, dan wel. Ik heb jaren Dynaudio’s gehad. In eerste instantie met een Musical Fidelity Nuvista versterker, aan power geen gebrek. Uit nieuwsgierigheid een 2e hands Edgar buizenversterker (2 x 50W push pull) erbij gekocht. De MF was transparanter en had een beter gedefinieerd laag (niet dat de Edgar slecht was, maar er was verschil). Toch merkte ik dat ik steeds vaker de Edgar aanzette, welke een vloeiender en hologafischer beeld lieten horen. Uiteindelijk de MF verkocht en altijd bij buizen gebleven. Dynaudio’s staan er bovendien om bekend een vriendelijk impedantieverloop te hebben.
 19. marc

  Moongel

  Deze gel pad van Dynavox lijkt op de Onzow, maar dan voor de prijs van de moongel pads (ca EUR 10). Je kunt het alleen niet onder lampen gebruiken... Maar bevalt mij erg goed. https://www.dienadel.de/dynavox-gelpad-nrg30-fuer-die-nadelreinigung-nadelreiniger/a-353639271
 20. Het komt dan mooi uit Carl, dat It Harkstee / Realfine audio zowel Joseph Audio als Audio Solution in het assortiment heeft ik zie dat ik daar volgende week ook in de buurt op vakantie ben. Mischien nog een bezoekje doen...
 21. Wat moet ik me voorstellen bij stijgtijd?
 22. Gisteren bij Okimono in Arnhem op zoek naar een verjaardagskado voor een vriend, loop ik hier tegen aan. Meteen maar meegenomen om vandaag ‘in tenue’ mijn toonarm, die nog in doos zat, te installeren.
 23. Ik zou niet voor de ene gaan omdat ik de ander niet ken of omdat die bij onze oosterburen vandaan komt. De Feickerts die ik op shows beluisterd heb klonken zeker goed. Aan de andere kant werd Goldnote in het verleden door Audio Selectief in Sneek geimporteerd en die verkocht geen rommel. Dus lekker naar bijv. Rhapsody om de Feickert te beluisteren en bijv. naar Audio21 voor een Goldnote.
 24. marc

  Aspiraties

  Ze speelden toch onlangs in Alkmaar? Dat klonk goed. Overigens erg interessant, al die instellingsmogelijkheden. Benieuwd hoeveel invloed deze hebben op het geluid. Wat doet de knop linksonder? Verschillende instellingen voor ruststroom? Heeft dat dan niet ook invloed op het vermogen, waar tevens separate knop voor lijkt te zijn?
 25. marc

  Aspiraties

  tja, ik zie toch echt een enorme smiley bij Carl z’n opmerking
×
×
 • Create New...