Jump to content

marc

Members
  • Posts

    316
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by marc

  1. Om alleen maar wat muziek (en/of video) te streamen is cat5e echt wel voldoende. Maar als je bijv. kabel door buizen gaat trekken en/of een thuisnetwerk gaat aanleggen, dan zou ik altijd de (beperkte) investering doen in een snellere en hogere capaciteit kabel. Wij doen hier met 5 personen streaming en thuiswerk via cat5e. Dat ligt er dan ook al zo’n 12 jaar, en nog geen behoefte om te vervangen.
  2. Oban, één van mijn favoriete whisky’s. Mooie combi van zacht met een beetje zilt.
  3. Ik heb John Giblin in 1985 in Ahoy zien, nee, horen optreden als bassist bij de Simple Minds. In die tijd hingen de speakers niet in de lucht maar stond aan beide kanten van het podium een toren van speakers. Hij had zijn been in het gips (aldus Jim Kerr) en hij stond (of zat) het hele optreden op dezelfde plek naast die speakertoren. Wij hebben hem in het geheel niet kunnen zien vanuit onze tribuneplek. Hij speelde wel geweldig….
  4. Begint mooi te worden, Carl! welke toonarm heb je in de kast neergezet?
  5. Ter completering: redelijk groot en om precies te zijn wat betreft specs 88db rendement met een impedantie dip naar 2,8ohm bij ca 100hz
  6. waarom zo geïrriteerd (ook richting Bloom)? Jij bent volgens mij de enige die het over de geringe dempingsfactor heeft gehad. Mijn ervaring is dat ik met een 2x30W buizenbak geen verschil hoor tussen 2x10m ofc koper 4mm2 (no name) en een 2x2,5m Kimber Monocle X.
  7. Eerst ga je over de schreef met het beschuldigingen van een handelaar en nu in de overtreffende trap. Er wordt op dit forum af en toe de nodige onzin geuit, maar dat valt nog binnen de vrijheid van meningsuiting. Dit gaat echter alles te buiten (en zeker ook de forumregels). Dit is toch wel het absolute en trieste dieptepunt van ruim 20 jaar forum, helaas…
  8. dus dit wil of kun je niet verder concretiseren?
  9. Wat is dan heel concreet voorgelogen? Een andere leeftijd dan nu blijkt? Het element was nieuw, want ongebruikt. Dus dat is in ieder geval niet gelogen.
  10. Die handelaar wordt hier m.i. ongegrond neergezet als een oplichter. Hij heeft geleverd wat hij heeft geadverteerd, nl. een nieuw (ongebruikt) en goed functionerend element. Het niet willen terugdraaien van een koop is wat anders dan het niet verlenen van garantie. Dat laatste is pas van toepassing als het element niet functioneert conform verwacht. Verkoper en koper hebben nu eenmaal bij volle bewustzijn een transactie gesloten. En bij een dergelijk lage prijs, ligt bij de koper ook een onderzoeksplicht. Bijv. het navragen van de leeftijd bij verkoper, het checken van een serienummer, het vragen naar bewijs van garantie, …. Het eisen van een 2023 exemplaar is niet realistisch (zacht uitgedrukt). Ik denk dat als je bij een officiële dealer in januari 2023 een nieuw exemplaar koopt, de kans klein is dat deze in 2023 is geproduceerd. Dan moet voor de helft van de prijs wel een 2023 exemplaar worden geleverd? ik zou mijn zegeningen prijzen met een mooi nieuw element tegen een heel aantrekkelijke prijs, maar dat is hier al vele malen gezegd. Dat het allemaal een beetje vage handel is, dat wel. En ook al jaren lang en vooral bij VdH elementen en veel minder bij andere merken. Blijkbaar is er een structurele toevoer in het grijze circuit.
  11. Doet me weer denken aan Veronica’s Popnacht met Vitesse, Golden Earring, Normaal en Doe Maar. Was toen onder de indruk van Vitesse. Rudy speelde ook mee.
  12. Naar een winkel gaan met veel hoofdtelefoons op voorraad en vooral veel op haar hoofd zetten. En vooral wat langer. Als ie niet lekker zit en je binnen een half uur ‘m weer af zet, heb je niets aan een geweldige geluidskwaliteit. En ook die is heel subjectief. mijn ervaring met gesloten is dat het sneller gaat broeien.
  13. marc

    Leuke draaitafel

    Als je een keer een NA Dais wilt beluisteren (alsmede een LP12), dan ben je van harte welkom.
  14. Interessant. In de advertentie worden alleen de CR5 en 7 genoemd, hij doet het dus ook op de CR3?
  15. voor een goede discussie helpt het wellicht ook om je niet te laten provoceren, zonder olie op het vuur te gooien. It takes two to tango…
  16. alsof iedereen - op welk forum dan ook - dezelfde mening heeft? Forum (naar de oude Grieken): openbare plek waar men met elkaar van gedachten kan wisselen. Dan is een ieder toch vrij om onderwerpen aan te halen en een discussie aan te gaan? En als je het een herhaling van zetten vindt en uitgemolken, dan doe je toch gewoon niet mee met de discussie? Maar om dan te zeggen dat iemand maar moet vertrekken? Er hangt een beetje een sfeer van “kom niet aan ons clubje”. Voor een (besloten) clubje zou dat ook prima zijn, maar voor een forum is dat jammer…
  17. Nessie heeft ook goedkopere versies. Die zullen even goed schoonmaken, alleen wat meer zelf doen. https://www.vinylcare.de/NESSIE-Vinylcleaner-Serie/NESSIE-Vinylcleaner-Basic.htm?SessionId=&a=catalog&p=17257
  18. Het gros van mijn bandjes uit de jaren 80 en begin 90 zijn TDK SA en die hebben de tand des tijds goed doorstaan. Klinken nog altijd zeer goed.
  19. marc

    Leuke draaitafel

    dat afkraken en niks zijn moet dus met een flinke korrel zout worden genomen. Beetje in de categorie “een wereld van verschil”.
  20. marc

    Leuke draaitafel

    Had je vóór deze vaststelling ook al klachten dat het niet goed klonk? En klinkt het nu plotseling slecht(er)?
  21. Deze is ook interessant. https://audio-creative.nl/projecten/the-ac-tape-chronicles-nakamichi-cr-3-en-cr-4/
  22. Je hebt verschillende uitvoeringen: Nakamichi CR-10 / Nakamichi CR-1E / Nakamichi CR-1A De E is inderdaad de Europese versie, de A Amerika en de 10 Azië. Hier staat een opgeknapte CR4. Ik sta versteld van de goede kwaliteit van oude bandjes/opnames uit de jaren 80 gemaakt op een Denon deck.
  23. marc

    DAE

    de foto betreft de Heritage. Deze lijkt wel op de Craft, maar die heeft basreflexpoorten aan de voorkant. ik hou zelf ook erg van het klankkarakter, zeker van de Esotar tweeter. Nooit opdringerig of scherp. De kleine Dynaudio’s op de DAE vond ik prima voor de dag komen.
  24. marc

    Conrad Johnson

    Hier wordt de hele tijd gerept over het rendement van de speakers, maar is het impedantieverloop niet veel bepalender voor het benodigde vermogen?
×
×
  • Create New...