Jump to content

VANZOMERENG

Members
  • Posts

    1521
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by VANZOMERENG

  1. Hier het origineel  Divergence van Solution 😀

    De cover van Focus heet m.i.z. "Tommy"  omdat het vernoemd is naar de schrijver v/h nummer Tom Barlage (saxofonist van Solution)

     

     

  2. 17 hours ago, Kraus vonBentinck said:

    Het zesde zintuig bestaat niet en is slechts een uitdrukking. Mooi gezegd, het heeft geen ontologische dimensie, het bestaat niet in fysieke zin. Een ander woord is intuitie.

    Bedankt voor de heldere uitleg Kraus

     

    Tsja, lastig zo discussie als deze,  m.i.z. is telepathie wel iets anders dan intuitie en dat dit niet bestaat in fysieke zin, dat denk ik zelf ook maar ik kan me voorstellen
    at andere menen, dat dit wellicht toch iets fysieks is wat echter met de huidige stand van de wetenschap nog niet is aan te tonen of te meten is.

  3. 10 hours ago, Kraus vonBentinck said:

    onontdekte zintuigen? Die kans is nul, zero, nada. Men heeft 5 zintuigen en daar zal het bij blijven. Niet dat die zintuigen alles kunnen waarnemen maar een zesde zintuig komt er echt niet bij. Er komen hooguit betere instrumenten die die zintuigen wat kunnen helpen.

     

    Het zesde zintuig komt er niet bij maar is er wellicht al.... of hoe je het anders wilt noemen?

    Het is bekend (o.a. bij tweelingen) dat er sprake kan zijn van telepathie. (zeg maar een soort voorgevoel, dat de EEN voelt dat er met de ander wat ernstigs aan de hand is) 
    Verder kennen we ook nog het begrip "helderziend"  weliswaar zijn er veel kwakzelvers onder de helderzienden maar er zijn ook serieuzere gevallen bekend.
    Soms maken politiediensten hier zelfs gebruik van?

     

    Dit zijn zaken die m.i.z. nog NIET meetbaar zijn en waarvan ik me afvraag of dit in de toekomst wel het geval zal zijn en of hier uberhaupt
    een wetenschappelijke verklaring voor gevonden zal worden. 

  4. 2 hours ago, Duck-Twacy said:

    Lijkt me een prima speler. Je zou een keer een goeie externe dac kunnen lenen (of op proef nemen) om te zien of dat winst oplevert (als je dat belangrijk vind). Hangt ook een beetje af van hoe je luistert. Ik luister nooit technisch (vind ik vervelend) maar liever naar de muziek zelf. Soms klink het niet goed, dan is dat jammer, soms klnkt het erg goed, dan is dat mooi meegenomen.

     

    Hij is digital aangesloten op de Dac (AKM-chip) van de Rotel versterker en digitaal/optisch aangesloten op de Pioneer streamer/Dac  (ESS-Sabre).
    Nu moet ik zeggen, dat ik die tijd heb wel gehad om thuis met gespitste oren op het puntje v/d bank naar kleine verschillen te zoeken.

    Normaliter speel ik ook vele muziek-DVD's en dit verloopt meestal via de DAC in de versterker en als ik dit wilt doen zonder andere te storen via de Pioneer,
    omdat deze tevens een goede koptelefoonversterker heeft.

     

  5. Ik heb de Millon Phantom gehoord en vind dit zeer fraaie luidsprekers en best wel meeslepend.
    Ook de prijs is zeer prima, alleen jammer dat de fabrikant (in het verleden) te veel van de daken afschreeuwde, dat zijn speakers "de beste" waren

  6. 10 hours ago, Roots said:

    Lucht...Lucht is de beste isolator die je je maar kan wensen..

     

    Hier is met name het merk Inakustik gespecialiseerd in.
    Ze hebben m.b.t. interlinks, LS-kabels en powercords een z.g.n. "AIR-serie"
    Het kost wel peperduur maar het betreft wel allemaal vrij intensief handwerk (made in Germany)

    inakustik.JPG

×
×
  • Create New...