Jump to content

Kraus vonBentinck

Members
 • Posts

  1600
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kraus vonBentinck

 1. Dat je hier op het forum wat slordig bent is helemaal niet erg ( maar toch.....) maar wanneer op een officiële site, uithangbord van een zaak die draaitafels verkoopt van meer dan 100.000€, nog niet eens lagere school nederlands kan worden geschreven dan wekt dat weinig vertrouwen ( bij mij). Persoonlijk betreur ik het zeer dat er zo slecht met de schrijftaal wordt omgegaan.
 2. De beste oplossing om 'ons element' schoon te maken, zo heb je ook in dit topic kunnen lezen, is er voornamelijk af te blijven. En laaggeletterdheid is nergens een aanbeveling voor.
 3. https://audio21.eu/naaldreiniger-ds-audio-st50/ Vooral niet hier kopen, zij verkopen dit raar dure ding " met groteske regelmaat" en voegen daar nog een flinke serie taalfouten aan toe. Die hebben dus nergens verstand van.
 4. Meer kwaad dan goed? Wat een nerveus gedoe allemaal. Gewoon met een koolstof borsteltje in de goede richting indien nodig en heel af en toe met de reiniger. Even een likje en niet door de wasstraat.
 5. Tot mijn verbazing moet ik je gelijk geven. In de gauwigheid zie ik dat zo'n flesje van Nagaoka of Tonar in prijs varieert van 15 tot 28,95€. Bezopen kun je dan beter raken van de wodka al zal een fles Ketel1 ook wel werken. Ik heb nog wel een paar flesjes staan van lang geleden, paar gulden toen. Zo'n flesje gaat wel een leven lang mee.
 6. Dat is gewoon een gimmick. Beetje interessant doen. Zo'n flesje met alcohol en borsteltje is gewoon prima en dan hoef je niks te laten verdampen ter controle. Nagaoka
 7. Een van de fraaie zaken van de Finals is dat ze visueel prettig zijn. Voor zulke grote speakers zijn ze echt elegant te noemen. Hoog zijn ze wel maar totaal niet diep en daardoor in het geheel niet massief. En ook nog doorzichtig. Passen imho prima in de (moderne) ruimte van Carl.
 8. https://audio21.eu/naaldreiniger-ds-audio-st50/ Er zijn ook goedkopere maar die zijn niet zo high-end
 9. Daar heb je natuurlijk gelijk in. Ik beschouwde & bedoelde mijn posting echter niet als beledigend maar als heel duidelijk. Op luidsprekers van 13K nog ff een paar 1000 erbij vind ik best wel wat. We gaan de beste bedoelingen gewoon volhouden.
 10. Ik vermoed dat de Finals veel transparanter klinken dan de ESL's. (is maar een vermoeden) en voor het gehoor ook sneller zijn. Ik denk zomaar dat de Finals de draaitafel en Ruby helemaal tot hun recht zullen laten komen. De Finals zijn kennelijk de eerste luidsprekers die over de hele linie de MA's duidelijk de baas zijn. @Buizerd Een voorstel om er nog maar een paar 1000€ tegen aan te gooien voor de Final 15 bovenop al eerdere en nog komende aanzienlijke uitgaven in een qua afmetingen toch enigszins beperkte ruimte en ook maar even de versterkers te vervangen door tweedehands lijkt mij totaal vervreemd van de werkelijkheid. De bestaande versterkers zijn een vast gegeven. Past de combinatie met de luidsprekers niet dan ruimen de luidsprekers het veld en niet de versterkers. Een refurbished 1000i zul je volgens mij nooit aantreffen en zo'n tweedehands is totaal niet des Carls.
 11. Totaal losgezongen van de werkelijkheid
 12. Akelig. Toch een van de nadelen van ouder worden. Om je heen vallen steeds vaker mensen waar je aan hecht af.
 13. Final had een vrij groot assortiment. De kleine types waren veel te storingsgevoelig. De grotere, 600i/1000i hadden die problemen niet. Ik heb mijn 600i al zo'n 15 jaar of langer zonder haperingen. 2 jaar geleden nieuwe vliezen voor 1000€ en een paar maanden geleden een condensator. 80€. De service is goed. Tweedehands zijn de Finals 600i eigenlijk een Geheimtipp. Nieuw waren ze toch wel aan de prijs maar nu heb je voor 1200€ een gereviseerd paar en dat is onverslaanbaar qua prijs/kwaliteit. Twinstatic heeft een heel mooie demonstratieruimte. Het zijn razendsnelle luidsprekers, vrij makkelijk te plaatsen maar een echt kleine sweet spot. Elk voordeel heb zijn nadeel.
 14. Als je ook overtuigd bent van de juiste match met de versterker dan lijkt er een eind in zicht.
 15. https://i.postimg.cc/mkxLQrzw/DSC-0226-2-1.jpg
 16. Ik kan mij niets mooiers voorstellen dan dat Dat herinner ik mij trouwens ook van mijn eerste bezoek, echt mooi driedimensionaal plaatje. Niets mooiers toch dan Kari Bremmes bijna op schoot. Helemaal niet zo eenvoudig te realiseren. Fijn dat alles naar wens is opgelost en complimenten voor de service die toch volgehouden is tot de oplossing. Maar als klant zul je toch wel eens hebben moeten slikken.
 17. LAPP is imho de slechtst denkbare keus. Hele beroerde ervaringen daar mee. Viablue is aan te bevelen maar niet zo heel soepel. €20 per meter. Dat is nog te doen.
 18. Wat een ellende. Ik vraag me af of er geen juridische gronden zijn om de koop ongedaan te maken. Het apparaat voldoet toch immers niet aan gerechtvaardigde verwachtingen van de consument. Ik wens Leobus toch alle succes. Allemaal toestanden waar niemand op zit te wachten.
 19. Er zijn best veel mensen die nog treinen hebben staan uit hun jeugd. Het mooie van Märklin is dat heel vaak ook oude spullen nog te moderniseren zijn. Rollend materieel kan voorzien worden van betere koppelingen en locomotiefjes zijn, mits van metalen behuizing, meestal nog de moeite waard om te digitaliseren. Oude locs kunnen niet rijden op een moderne baan. Sommige modellen, bijv. de populaire krokodil, blijven decennia lang ongewijzigd maar worden wel opnieuw uitgebracht in digitale uitvoering met een scala aan geluiden en verlichting. In Schiedam zit Schiepoor. Bijna allemaal oudere mannetjes die makkelijk 400 a 500 artikelnummers uit het hoofd kennen. Bijna alles van Märklin is nog te gebruiken muv de trafo's en de M-rails. Op de foto zie je K-rails (voor de echte hobbyisten ) maar nog nieuwer zijn de C-rails ( voor de luie hobbyisten )
 20. Een beetje mis ik het wel. De electronica rondom het automatiseren is echt wel leuk en helemaal niet eenvoudig. De grootste problemen zijn echter voldoende ruimte en voldoende financiën. De hobby is vrijwel even duur als hifi
 21. De waarde wordt sterk bepaald door de actualiteit van de spullen. Een central station met doos gaat bijna voor de nieuwprijs van 800€. Oudere trafo's zijn vrijwel niets waard net als M-rails. Ik heb een paar weken geleden alles verkocht (modern en in doos) voor een paar duizend €. Binnen 1 dag alles in 1 keer weg.
 22. Is het geen rumble? Is de aardedraad bij de td160 helemaal goed aangesloten?
 23. Aan goedmaken doen die bedrijven niet. Het zal wel gaan om een poging het marktaandeel op te vijzelen. De concurrentie bij al die streamingsdiensten is moordend en de spoeling wordt steeds dunner. Aan alle kanten wordt geprobeerd om maandelijkse abonnementen te verkopen of een lease-overeenkomst aan te smeren. Voor een gemiddeld gezin gaan al die abonnementen flink in de papieren lopen. Beetje consuminderen is het devies.
×
×
 • Create New...