Jump to content

Kraus vonBentinck

Members
 • Posts

  1131
 • Joined

Everything posted by Kraus vonBentinck

 1. Alles op gewoon zwart vinyl. Boney M klinkt eigenlijk bijzonder goed.
 2. Onbegrijpelijk dat iemand zich hier kan registreren met een dergelijke nick en even onbegrijpelijk dat leden er ook nog op reageren.
 3. Als technicus is het ruim voldoende wanneer je op de hoogte bent van de laatste stand van zaken. Als wetenschapper stel je niets voor als je de wortels van je kennis niet kent. Je staat op de schouders van je voorgangers. Als quantumfysicus ben je niks als je de problemen van Einstein, Newton en Archimedes niet kent. No organism can prosper without roots, Roots.
 4. Ik ga niet op alle slakken zout leggen ( het interesseert ook vrijwel niemand) maar: de komma voor 'en' in bovenstaande zin is onjuist; en is hier namelijk voegwoord. de taxonomie van planten is gestart door Aristoteles, in het Grieks uiteraard. De biologie is overgegaan naar Latijn, de behandelende medische wereld heeft grotendeels vast gehouden aan het Grieks. De namen van planten zijn niet in het Latijn omdat Latijn een dode taal is maar omdat in de middeleeuwen Latijn nu eenmaal de taal was van alle wetenschap/geleerden (en in de middeleeuwen was Aristoteles een onbetwiste autoriteit) Ik doe er verder het zwijgen toe. Dixit.
 5. Helaas, helaas, helaas ..., Groter dan (overtreffende trap), even groot als ( vergelijkende trap), das war einmal. Een commissie heeft onlangs bepaald dat groter als ook correct is omdat het massaal verkeerd gebruikt wordt. (Taal is nu eenmaal een levend iets, is daarbij het argument. Dat werkwoorden geheel foutief wederkerig -ik bedenk me- gebruikt worden zal vandaag of morgen ook wel goedgekeurd worden).
 6. de draaitafel in actie Kunstwerk in de bossen bij Arnhem
 7. Zoals ik het verhaal lees valt er geen enkele conclusie uit te trekken over kabels en is kennelijk de topic starter tevreden met zijn nieuwe speakers en zijn oude kabels. Een happy ending. Meer niet
 8. Als ik je verhaal goed lees dan is toch je conclusie dat bij luisteren thuis de simpele vd Hul kabel in niets onder doet voor de extreem dure kabel die bij de eerste luistersessie bij de dealer aangesloten was? Lijkt mij een bevredigende ( en heel voordelige) ervaring.
 9. Wordt het geen tijd voor een traplift?
 10. @carlMocht je bij Martion komen dan is het zeer de moeite waard om te vragen of je de Bullfrog (wel erg lelijk) op laag volume kunt horen. Op het AAA waren ze indertijd behoorlijk enthousiast. En als ik alles overnieuw mocht doen dan denk ik uit te gaan komen op een paar mooie buizen mono's met de Bullfrog.
 11. Ik ben benieuwd of Carl de stand van Martion heeft bezocht. (als die tenminste vertegenwoordigd zijn). Dat zijn echt bijzondere luidsprekers.
 12. loctite is denk ik hier helemaal uit den boze. Kennelijk is het mogelijk om een andere aandrijving/motor te monteren en dan is het vastlijmen van de koppeling tussen plateau en motor natuurlijk heel erg ongewenst. Bij vervanging van onderdelen en/of onderhoud zijn zulke drastische middelen als loctite niet handig en bij zulke geringe krachten ook niet nodig. Bij versterkers e.d. doet men volgens mij wel zoiets en worden schroeven/ boutjes verzegeld of electronische componenten ingegoten in plastic.
 13. @Carl Ik zie dat je in januari e.e.a. al hebt aangekaart op het forum van vinylengine. Geen bevredigende antwoorden. Ik meen te begrijpen uit je omschrijving dat het boutje de koppeling tussen motor en plateau vast zet. Dat had je eigenlijk direct moeten vastzetten want hoe langer het duurt, des te groter wordt de speling. Of dat zo is weet ik natuurlijk niet maar logisch zou zijn dat de as waarop het boutje klemt op een bepaald punt iets is afgevlakt. Dat maakt de verbinding veel stabieler. Om dat uit te vogelen zou je het boutje eerst iets losser (misschien) moeten draaien, de spindle roteren en kijken of je punt vindt waarop het boutje iets verder aangedraaid kan worden. Dan heb je het vlakke punt (ook op de juiste hoogte) te pakken. Daar het boutje "vast" zetten. Je kunt dat gevaarloos doen met een beetje fluwelen vingers en gezond verstand. Zulke kleine boutjes zet je met twee vingers vast en klaar. Ik raad je echt aan om dat zelf en asap te doen. Durf je het niet aan met een passend horloge schroevedraaiertje, leen dan even de inbussleutels van Leobus. Schuif het lange eind van de inbussleutel in de kop van het boutje zodat je met het korte eind van de inbussleutel kracht zet. Dat is de voorzichtige wijze en zo zul je niet gauw het schroefdraad beschadigen. Voorzichtigheid met de draaitafel is altijd geboden maar wanneer Oracle vermeldt dat je dat zelf kunt doen, kun je onbevreesd het klusje zelf klaren. Het hoort kennelijk bij het gebruik van de draaitafel. Stoute schoenen heb je in ieder geval er niet voor nodig. 77 cent lijkt mij voor zo'n inbussleuteltje meer dan voldoende. Zo'n titanium sleutel is veel te hard en daarmee mol je het boutje nog veel vlugger.
 14. In de wereld van de draaitafel/toonarm is een inbussleutel van 1,25mm niks bijzonders; 1,25 cm inbus lijkt mij meer geschikt voor de tractor. Is de maat werkelijk 1,25 mm dan past 1,3 natuurlijk niet. Die kleine inbusboutjes kun je met een horlogeschroevedraaiertje op ongeveer de juiste maat prima aan- of los draaien. Uiteraard met een beetje beleid, niks forceren en geen gehannes met kracht zetten. Ik vraag me trouwens wel af @Carl of je dat inbusboutje op de draaitafel ook daadwerkelijk al gevonden hebt of dat het (voorlopig) nog uit het zicht zich onder het plateau bevindt. Als de spindle echt een beetje los zit (=wiebelen?) dan is het werkelijk een "reparatie" van niks die elke draaitafelbezitter makkelijk zelf zal kunnen uitvoeren. Met de draaitafel gaan slepen is veel ingrijpender. Zet het machtig verstand aan het werk en dhz. Het is wel een klusje wat je niet moet laten liggen schat ik zo in.
 15. Teresa Berganza, 89 jaar. Een van de beste vertolksters van Carmen.
 16. Geen idee hoe men zoiets moet aanpakken maar het lijkt mij vooral verstandig om je goed voor te laten lichten over de te gebruiken materialen wat betreft de luchtjes. Spaanplaat is ongezond en MDF stinkt na jaren nog afschuwelijk. Dat levert geen kamers op waar je lekker wilt zitten. Moderne materialen zijn niet altijd even geweldig.
 17. Aardig leesvoer. Meten is weten maar weten hoe te meten is toch de crux. Als vinyl liefhebber moet mij toch van het hart dat vinyl moleculen, scheef gelijmde naalden, wow, flutter, RIAA correcties, smeltend vinyl, verticale afspeelhoek, fouthoeken, eigenresonanties en verkeerde arm/elementcombinaties enz, enz. toch eigenlijk allemaal schreeuwen om de van alle mechanische aspecten ontdane afspeelmogelijkheden die de digitale wereld biedt. Om nog maar niet te spreken van de energie/grondstoffenverslindende productie & distributie van de langspeelplaatjes. Wat komt er allemaal niet kijken om een zelfs maar enigszins stabiele draaisnelheid te bereiken, een kunstje dat digitaal werkelijk niets voorstelt.
 18. dit komt een beetje in de buurt RME ADI-2 Pro FS
 19. Hoewel ik meer & meer overtuigd raak dat de telefoon met Bluetooth en draadloze earphones eigenlijk afdoende is voor een goede en comfortabele beleving van geluid buiten de deur, ga ik toch even afwachten tot de sony-spelers op de markt komen. Ik heb veel vertrouwen in Sony (en spreek dan ook nooit van 'Zonie') maar of de benodigde investering van ver over de 1K (bedrade hoofdtelefoon+ 1TB microSD) ook zo'n grote sprrong vooruit oplevert? Beter zal het zeker zijn maar uiteindelijk zit men toch 'maar' in de tuin of de tram. Het ligt ook een beetje aan de inzetbaarheid van het apparaat in de thuisinstallatie. Ik ben in ieder geval nog niet van het idee afgestapt.
 20. Antelope Zodiac?Gold/Platinum Daar heb je werkelijk keus zat om te schakelen tussen verschillende ingangen en aan de voorkant nog twee koptelefoon aansluitingen met aparte volume regeling. Een heel mooi apparaat. Wel D/A conversie maar geen A/D.
 21. Dat lijkt mij dik voldoende als excuus voor een draaitafel. Maar beginnen met vinyl? Nee, moet je volgens mij niet doen. Daar is geen rationeel argument voor te verzinnen. Althans, volgens mijn bescheiden mening. Wat mij bij de draaitafel verder nogal eens opvalt is dat er hier vrij veel leden zijn met meer dan 1 draaitafel of een draaitafel met meerdere armen/elementen. Die categorie (daar zit ik ook inj) is groter dan het aantal leden met meer dan 1 CD-spelers/streamers. Dat geeft volgens mij aan dat de digitalers zorgelozer hun muziekjes afspelen dan de analogers. De draaitafel is kennelijk nooit af. (All other players ask themselves but some, but vinyl us draws, It swallows us and never chaws, by him, as by chained shot, whole ranks do die, It is the tyrant pike, our hearts the fry Vrij naar John Donne: The broken heart)
 22. Discussies over verschillen bij 12 cijfers achter de komma spreken mij niet aan. Het valt mij op dat het bij vinyl dikwijls gaat over theorie die met luisteren eigenlijk niet veel meer te maken heeft (hoe heet wordt de naald?). Vinyl is op die manier echt iets voor apparaat fetisjisten. Maar ik ben sowieso van mening dat de enige rechtvaardiging voor een draaitafel een flinke collectie platen is. Heb je die niet, ga dan lekker streamen.
 23. Een aspirant draaitafel/muziek liefhebber kan verwezen worden naar dit topic en zal na lezing concluderen dat niemand, echt niemand die beschikt over de volle verstandelijke vermogens, zich zal storten op het vinyl-avontuur.
×
×
 • Create New...