Jump to content

Kraus vonBentinck

Members
 • Posts

  1282
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kraus vonBentinck

 1. Is het geen weggegooid geld & verspilde moeite om die tieners een dure opleiding te laten volgen in een land geregeerd door criminelen? Misschien beter wat sparen voor emigratie naar Saoedi-Arabie of een ander kansrijk land met ook nog lekker veel sportevenementen.
 2. Lekker snel veel stroom leveren voor een machtig aanzwellend volume kunnen die Accuphase versterkers dan weer wel goed.
 3. Uiteraard is Accuphase heel erg mooi spul. Maar niet altijd per definitie de beste keus. Zo was ik zelf laatst erg onder de indruk van Avant-Garde Acoustics op Accuphase maar ik heb inmiddels gehoord van iemand die het absoluut beter weet dan ik, dat diezelfde schitterende hoorns echt beter klonken op een vrij simpel buizenversterkertje. Jaren geleden eens Accuphase gehoord op B&W 801 en dat vond ik tamelijk saai (hoewel daar toch een Oracle draaitafel op stond aangesloten). Henk demonstreerde bij Audioselectief ook best wel vaak met Accuphase en dat klonk zeker wel goed (meestal).
 4. Uiteindelijk zijn er naar mijn idee maar twee mogelijkheden voor jou om gelukkig te worden met nieuwe luidsprekers: 1. Een paar mooie ESL's 2. Diapason Adamante
 5. 3e link audiofreak mbt scalaire golven @audiofreak Onno, lees dit eens over. Dit wordt opgedist in de door jou geposte link. Je kunt toch niet met droge ogen beweren dat deze idiotrie enig inzicht geeft in wat scalaire golven zouden zijn? Het is wel een kernachtige en verhelderende illustratie van het begrip kwakzalverij.
 6. Ik heb de artikelen niet gelezen maar voor het gebruik van die scalaire golven bij zogenaamd medisch gebruik is er wel een gangbaar woord: digitale kwakzalverij. Heel die scalaire toestanden en "toepassingen" behoren tot het domein van de Bermudadriehoek en aanverwante waanzin zoals het vroegere aardstralenkastje onder je bed. Iemand in Tokyo prikt in zijn vinger en zijn tweelingbroer in Timboektoe roept op hetzelfde moment au. Dat komt door de scalaire golven die sneller gaan dan het licht. Dat is het vaak gegeven voorbeeld. Volslagen onzin want een dergelijk verschijnsel is nog nimmer aangetoond en de scalaire golf verklaart een eveneens niet bestaand verschijnsel. kritiek op zo'n medische onzinbehandeling
 7. Het zal best een leuke avond zijn geweest en het zal ook wel goed hebben geklonken. Jammer dat toch ergens weer het begrip 'scalaire golven' valt. Scalaire golven bestaan niet, laat staan dat ze zouden kunnen worden opgewekt. Ongetwijfeld zijn de heren Hul & Heide hele aardige mensen maar dat zij zouden beschikken over kennis waar de de wereld nog niet aan toe is, is regelrechte flauwekul. Magisch denken allemaal, van even grote waarde als de regendans.
 8. Deze piepkleine walkman is een grote teleurstelling. De geluidskwaliteit is goed, er kan een geheugenkaartje in van 2TB maar het door de wetgeving in de EU beperkte volume maakt het apparaat onbruikbaar. Het volume is veel te laag. Streamingsdiensten zenden veelal uit op 0 dB en dat levert een nog juist aanvaardbaar volume op maar klinkt inderdaad als "veilig voor uren lang luisteren". Heel verstandig voor het beschermen van de jeugd. Van files die iets minder luid zijn opgenomen blijft niet veel over. Voor mij is het weggegooid geld. Wonderlijk/Irritant is ook dat deze walkman volgestopt is met onzinnige bloatware en veel te veel niet verwijderbare google-troep. Van de 32GB geheugen blijft slechts de helft over.
 9. https://www.theguardian.com/music/2023/mar/14/metallica-buy-vinyl-factory-thrash-metallers-format Een van de merkwaardigste vermeldingen in dit artikel is dat slechts 50% van de vinyl-kopers ook een platenspeler heeft Ondanks het succes van vinyl staat de totale omzet in geen verhouding tot de omzet gegenereerd door streaming.
 10. Ik vind je ervaringen heel interessant. Audiophile PA system, dat is wel een heel duidelijke verwoording van hoe het klinkt. Misschien is het inderdaad wel zo dat dit soort hoornluidsprekers heel geschikt is voor slechts een bepaald soort muziek. Klinken de Aurel Bryan's zoveel beter dan kun je waarschijnlijk de andere mogelijkheid (je luisterruimte is te hard van klank) buiten beschouwing laten.
 11. En in de volgende nauwkeurig geplande stap heeft de kast op maat haar plek gevonden. De vulling is voorlopig. Voor een aantal vakken staat vulling met Akotherm als mogelijkheid open. Het ziet er allemaal F......g goed uit N>B> de subtiele kleine pootjes onder de kast zodat het grondvlak niet direct op de vloer rust. Allemaal denkwerk!
 12. Thx Jack. Dit probeersel verwiojder ik binnenkort weer.
 13. Ik tel in de gauwigheid 27 knoppen & schakelaars + verlichting en lampjes. . Maakten ze tegenwoordig nog maar van zulke spulletjes. Beter dan speelgoed.
 14. Dat krimpen zal wel meevallen. Carl is nog volop aan het veranderen en experimenteren. Als straks er een paar luidsprekers staan, de set is opgesteld en er staat een fraaie platenkast, goed gevuld, dan zijn de witte panelen veel mooier dan de grijze. Anders veel en veel te druk. Visuele overbelasting bij het luisteren. De absorbers combineren mooi met de vloer, de grijze panelen zijn gewoon een kleur te veel.
 15. Maar een prachtige kamer, nietwaar? Dank voor de hulp
 16. De links werken wel maar een foto rechtstreeks in het topic schijnt niet te lukken. Ik doe : - other media - insert image from URL - paste copy (zoals boven) en na een minuut of 5 wachten stopt e.e.a.. Het werkte vroeger wel Zal het allemaal nog eens bestuderen maar het irriteert wel. Verder nog als bijzonderheid dat ik ongeveer 5 minuten moet wachten als ik op 'submit reply' heb gedrukt voordat de posting op het forum verschijnt. De site werkt bij mij dus enorm traag. Maar goed, ik denk dat george de plaatjes wel zichtbaarder gaat maken.
 17. https://i.postimg.cc/rFvYxmQn/IMG-0311-1.jpg https://i.postimg.cc/Zq9RgwrK/IMG-0310-1-1.jpg Nieuwe foto's
 18. Jawel, ik heb een tweede foto ontvangen maar het is dezelfde als de eerste. Gewoon even blijven proberen dan komt het goed.
 19. Maar welke draaitafel is het nou geworden waar die pikzwarte arm op moet?
 20. Eigenlijk beide. De kamer is lekker ruim, akoestisch aangepast en de grote hoorns geven mij het gevoel weer jong te zijn ( haren wapperend in de wind). Zo gauw het kan ga ik luisteren.
 21. Ik wil toch even een lans breken voor onze forumvriend Carl. Advies is altijd vrijblijvend en men is volkomen gerechtigd advies over te nemen, ter kennisgeving aan te nemen of te negeren/naast zich neer te leggen. Ook het geven van advies doet men beter niet in de verwachting dat het advies ook opgevolgd wordt, laat staan ook opgevolgd moet worden Dat Carl druk bezig is met de audiohobby is algemeen bekend (wie doet het hem na twee luisterkamers te realiseren?) en dat vooral rond de tweede (derde etc) draaitafel/phontrap nogal eens wat verandert is ook een feit. Bovendien beleeft Carl zijn hobby actief op het forum en de levendigheid hear is o.a. daar aan te danken. Het is tenslotte maar een heel beperkt aantal mensen dat hier op het forum schrijft en al de vragen + belevenissen van Carl zijn veelal een mooie gelegenheid om tenminste nog ergens op te kunnen reageren. En zijdelings heeft hij ook al weer een roodgloeiend kabeltopic veroorzaakt waar hoorbaar de tanden knarsen. Wat valt hem nog te verwijten? Anderzijds zijn er hier maar weinig die een zo stabiele set hebben en er zo tevreden mee zijn als Carl. Aan de Oracle/arm/element, Conrad versterking en luidsprekers is al tijden eigenlijk nauwelijks iets veranderd. Misschien wel druk bezig met de audiohobby maar wat de hoofdset betreft echt geen audiophilia nervosa. De meesten van ons kennen elkaar persoonlijk en al lang. Geen reden dus om verbaasd te doen of geërgerd te zijn wanneer een van ons doet wat hij (helaas geen zij) altijd doet. Het hoort er bij.
 22. link aanklikken en foto komt te voorschijn (waarom niet gelijk in de posting is mij een raadsel) Het wordt een mooi strakke ruimte en klinken zal het zeker & vast ook. @kappa7 Super!
 23. picture Ik heb inmiddels een heel mooie foto van Carl ontvangen en proberen te posten via deze link https://i.postimg.cc/9F9C8mwc/IMG-0304-1.jpg maar deze website accepteert dit nu ineens niet meer. Ik probeer het morgen opnieuw. Het is zeer zeker de moeite waard om eens te bekijken
 24. En wat is hier het advies? "Ik heb het altijd zo gedaan, dus kun jij het beste het ook zo doen"? Waar staat dat het andersom slechter was of dat 'het gordijn pas open ging' toen je het zo deed? Het enige wat Carl mij vraagt is een fotootje te plaatsen, hij heeft van niemand hier toestemming nodig om ook maar iets te doen. En al zijn vragen bedenkt hij helemaal zelf. De (tapijt)kleur kun je het beste nog een keer nalezen indien je het verband zoekt.
×
×
 • Create New...