Jump to content

highlow

Members
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Op zich zijn de standaard kabels van quad niet eens zo slecht. Het is een kwestie van uitproberen. Ik gebruik de kabels van John van Gent met een goed resultaat. De power kabels zijn een goede upgrade en geven naar mijn mening een groter effect dan vervangen van de interlinks. Ik heb de standaard kabels vervangen door vdHul Mainstream. Ook de zekeringen heb ik vervangen door meer audiofielere versies. Een relatief goedkope upgrade, die goed waarneembaar is. De pre is erg gevoelig voor plaatsing. Hieronder heb ik dempers van Solid tech geplaatst. Ook dit is een kwestie van uitproberen. Veel luisterplezier.
 2. Beide zijn mooie phonoversterkers. De phonomena doet het erg goed met de batterijvoeding en heeft veel instelmogelijkheden. Luisteren is de enige optie, maar met beide phonoversterkers maak je een goede keuze.
 3. Wie heeft de Musical Surrounding Phonomena phonoversterker beluisterd in combinatie met de batterijvoeding. Ik heb al eerder eens de Phonomena beluisterd en was onder de indruk van de mate van detail, maar tegelijkertijd kwam de Phonomena wat kil over. De batterijvoeding schijnt erg goed te zijn. Ik kan deze combinatie van iemand overnemen voor een redelijke prijs, maar ben erg benieuw wie er ervaring heeft met deze combinatie. Probleem met tweede hands is toch dat je het bijna nooit op je eigen set kunt beluisteren.
 4. Als je ziet dat Dusson versterkers feitelijk gelijk zijn aan de Red Rose serie van Mark Levinson, dan ga je toch twijfelen. Heeft Mark Levinson niet eens de moeite genomen om het ontwerp te veranderen of is het andersom. In ieder geval worden de spullen daar gemaakt en ontwerpen ze (ook high end) spullen voor de eigen markt. Het 15 miljoen chinese miljonairs is de eigen markt groter dan west europa. Ornec verkoopt goed spul tgen een redelijke prijs, waarbij je wel in aanmerking moet nemen dat het lastig is als je er een probleem mee hebt. Laatst een MP3 speler gekocht die defect was en deze is zonder problemen hersteld, maar die is dan ook eenvoudig terug te sturen. Dat is anders met een versterker van boven de 30 kg.
 5. Ondanks alle euforie worden de versterkers wel negatief beoordeeld door twee recensenten op hifi.nl. Zouden zij het bij het verkeerde eind hebben? http://www.hifi.nl/recensies.php?id=2742
 6. De instelling met de Clearaudio is heel eenvoudig. Het midden gedeelte past over de spindel. De naald van het uitschuifbare gedeelte plaats je exact op het draaipunt van de arm. Hiermee is het plateau van de Clearaudio ingesteld om het element in te regelen. Het element moet op een rondje terecht komen en evenwijdig aan de belijning lopen. Als je dat voor elkaar hebt is het element uiterst precies ingesteld. Het hulpmiddel van Clearaudio is van metaal en pas je aan aan de lengte van de arm en daarmee erg eenvoudig en nauwleurig. In hoeverre de Clearaudio echt nauwkeurig is heb ik nooit nagemeten.
 7. Op hear staat een RB250 met Clearaudio bekabeling en een HR PSU: http://markt.hifi.nl/cgi-bin/suite/classif...e3552a12d8d6903
 8. Het contragewicht is eenvoudig te vervangen. Voor een RB300 stel je eerst de antiskating op 0, stel het gewicht in zodat de arm horizontaal in evenwicht is en stel dan de naalddruk in aan het wieltje rechts van de arm. Vervolgens de antiskating weer instellen. De 309 is een mooie arm en geeft een veel neutraler geluidsbeeld. De instellingen van de arm zijn echt heel goed en geven je het gevoel een klasse instument in handen te hebben. De klankverbetering woog naar mijn idee niet op tegen het prijsverschil. Maar als je geld genoeg hebt neem dan een SME IV past mooi bij de Gyro. Zie http://www.tnt-audio.com/sorgenti/smeiv_e.html voor een test. Een gevaarlijke vergelijking, maar om eenbeeld van het verschil te geven zou je de Reag kunnen vergelijken met een gem buizenversterker en de SME met een goede solid state versterker. De buizenversterker klinkt goed, muzikaal, maar soms mis je wat definitie en slamm. Bij een solid state heb je de definitie en slamm, maar verlang je soms terug nar het buizengeluid. Je kunt er ook gewoon een SME als tweede arm op monteren (motor verplaatsen en op de plaats van de motor een extra armboard met arm plaatsen). Weet je direct wat het verschil is. Het Orbe plateau heb ik nooit uitgeprobeerd, maar moet een betere basgedefinitie geven. Wel erg duur. De HR powersupply is de moeite waard. Over het gehele spectrum een opwaardering van het geluidsbeeld. Mijn advies zou zijn: 1. Upgrade je arm met Incognito bekabeling 2. Koop en beter contragewicht 3. HR power supply
 9. Mijn ervaring is dat de rega armen hun geld meer dan waard zijn. Zeker als je de bekabeling upgrade en het contragewicht. Het standaard contragewicht van mijn RB300 heb ik vervangen door een van Kerry audio. Ik was verbaasd over het verschil. Zie http://cls.audiogon.com/cgi-bin/cls.pl?anlgtnrm&1158813938 Hiervoor heb ik een 309 en een IV gehad. Het voordeel in neutraliteit weegt niet op tegen het prijsverschil. RB300 325 euro 309 1590 euro IV 2100 euro. Beide overigens tweedehand gekocht en uiteindelijk weer terug naar Rega. Af en toe worden er tweedehands rega armen aangeboden met armbekabeling upgrades van Incognito, Cardas of Clearaudio. Dat is een veel betere upgrade dan overstappen naar een SME. Een goedekope upgrade voor een Michell is overigens blu tac. Heb ik ook geprobeerd en zeer de moeite waard. Zie http://www.tnt-audio.com/clinica/orbetweak_e.html Een wat ingewikkeldere upgrade is de Armbevestiging en VTA insteller van VTAF. De contructie brengt op de een of andere manier met zich mee dat deze een verbetering in het geluid met zich mee brengt. Zie: http://vtaf.com/ Mocht je geinteresseerd zijn in deze upgrade, dan heb ik een complete versie nog liggen met armboard voor een Gyro. Echt te ver naar mijn idee gaat de upgrade van perdersen (http://pedersensgyro.hjem.wanadoo.dk/gallery.htm).
×
×
 • Create New...