Jump to content
High-End Forum

padangpanjang

Members
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

About padangpanjang

 • Rank
  Lid

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Ensemble - Unison - Proceed - Cardas - Tice Powerblock .
 1. Super .. Edwin bedankt voor je advies..!
 2. Hallo Edwin, Hier heb ik wat aan bedankt voor je info.. H16 kon ik niet vinden wel de R16 dat is wat je bedoeld denk ik..lijkt me een goed apparaat ..en betaalbaar..alleen de microfoons..kun je 1 stereo mic gebruiken of is het voor recht en links appart..en hoe moet je ze plaatsen en welke microfoons zijn erg goed voor piano opnames..Akg of Beyer?? iemand ervaring hiermee voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat..iemand die dit weet?
 3. Ik heb nog helemaal niks qua apparatuur..mijn vraag is eigenlijk wat ik voor mogelijkheden heb en 1 of meerdere microfoons. Ik wil het graag kopen maar om te proberen is huren natuurlijk een optie..weet je een adres om te huren..?
 4. Wat ik ook nog wil melden..het gaat om een akoustische piano (baby vleugel) en staat gewoon in de woonkamer dus geen aparte ruimte..
 5. Ik speel piano en zou graag mooie eigen opnames willen maken..belangrijk is de geluidskwaliteit het liefst zo puur mogelijk. Het moet niet te moeilijk zijn omdat ik niet technisch ben en ook niet handig met computers.Heeft iemand tips voor me..ik weet dat dit topic hier eigenlijk niet thuis hoort.Aangezien ik ook liefhebber ben van goede hifi apparatuur hier geplaatst..
 6. padangpanjang

  Wadia 581

  Hallo, Zijn er op dit forum mensen die draaien met een Wadia 581? Ik wil een dergelijke speler aanschaffen maar ben sceptisch over de betrouwbaarheid van het mechaniek van het loopwerk.. Het zou een gemodificeerd sanyo loopwerk zijn, hoeft op zich natuurlijk niet slecht te zijn.. Dus klankmatig geen enkele twijfels maar wel de degelijkheid van het mechaniek. Graag hoor ik of er mensen zijn met ervaringen met deze speler. Heeft de 381 hetzelfde loopwerk?? Mischien iemand die dit weet?
 7. Ik heb een Proceed cd speler die gerepareerd moet worden..weet iemand een goed betrouwbaar adres waar ik terecht kan met mijn cd speler? Alvast bedankt!!
 8. Beste Miracle, Waarom in de hoedenplank? Omdat ik de luidspreker dan niet in het zicht heb dat wil ik niet, er komt dan dus luidsprekerdoek overheen zodat het geheel onzichtbaar is. Natuurlijk is dit niet de meest ideale plek maar als je de luidsprekers niet in het zicht wil moet je concesies doen, het is immers een oldtimer vind ik, in een moderne auto zou ik er niet zo'n probleem mee hebben. Het hoeft wat mij betreft niet de kwaliteiten hebben als thuis als het maar goed klinkt, de hoedenplank wil ik vervangen voor redelijk dik MDF in de originele hoedenplank zou het dus absoluut geen nut hebben. ik denk toch , ook al komt het geluid van achter wat niet ideaal is..dat je dan toch kwaliteit in geluid kunt onderscheiden. Infinity heb ik onlangs bij een collega gehoord maar dan moet ik wel eerlijk melden dat ik niet weet welke versterkers er gebruikt werden, auto radio was van Clarion. Weet wel dat het geen goedkope set was. De indruk die ik had is dat het veel te vet klonk...kon wel indrukwekkend hard..Mischien dat infinity in de auto best goed kan klinken maar dit was dus mijn eerste indruk van infinity. "Wat in de huiskamer goed klinkt hoeft in de auto niet goed te klinken " Maar het zegt natuurlijk wel iets over een produkt Een goede fabrikant van "gewone " luidsprekers kan het zich niet permiteren om auto luidsprekers van slechte kwaliteit te leveren.
 9. Ik zal eens kijken bij speakerland hans..bedankt voor de tip. Beste Miracle ,waarom " scanspeak" ? Het hoeft niet perse scanspeak te zijn maar ik heb altijd een hele goede indruk gehad van veel luidsprekers waarin units van scanspeak gebruikt werden. JmLab heeft ook altijd best een goede indruk achtergelaten dus mischien een idee om eens te beluisteren. Infinity is niet hetgene wat ik zoek. Wat ik wil bereiken in mijn auto , overigens ook een Ford oldtimer (LTD Galaxie Brougham van 1968..) is gewoon een goed geluid, mooi droog strak laag. met goed gedetaileerd rustig hoog .wat ik graag zou willen is twee mid/laag van maximaal 20 cm en twee tweeters, geen subwoofer. Alleen voor achter in de hoedenplank dus.
 10. Hallo, Weet mischien iemand of er luidsprekersets van skanspeak op de markt zijn voor in de auto...? Wat heeft de liefhebber die een goede audioset thuis heeft staan in zijn auto?,ben daar eigenlijk best benieuwd naar.. Ok.. de acoustiek in de auto altijd een probleem maar toch..
 11. Zijn er forummers die de Grado GS1000 hebben ?? Ik ben voornamelijk benieuwd met welke hoofdtelefoonversterker jullie de Grado gebruiken. Ben op zoek naar een mooie combinatie met de Grado GS1000 voor een redelijke prijs.. Zana Deux heb ik mogen beluisteren en vond ik geweldig maar ligt ver boven mijn budget.. Kent iemand de Graham Slee `Solo` ..
 12. Mijn cd speler heeft het begeven,het is een Proceed PCD 3 van inmiddels zo'n 14 jaar oud. Probleem is dat hij van de een op de andere dag helemaal niet meer aangaat...heb meteen de zekering gechecked maar ziet er naar mijn mening gewoon goed uit, niet doorgebrand maar ik vraag me af of het toch de zekering kan zijn. Ben dus op zoek naar iemand waar ik de speler kan laten nakijken( liefst omgeving Eindhoven) en eventueel een modificatie kan laten uitvoeren om de speler tot een hoger nivo te tillen ...ik heb deze speler vergeleken met gewaardeerde recente cd spelers in mijn maar wil de speler voorlopig nog niet kwijt. ..
 13. Hallo, Ik hoor graag meningen van forummers die het verschil weten tussen de 640c v2 en de nieuwe 650?? kwa opbouw en kwa geluid.. Heb ze gezien maar niet serieus kunnen beluisteren.. Weet mischien ook iemand de prijzen en is de 640 er definitief uit??
 14. Toch nog even een reactie hier op, Kenneth John heb/had je ze in leen bij een hifi winkel? Dan denk ik niet dat je deze winkel echt serieus kunt nemen omdat ze niet eens geinformeerd hebben wat je er mee aan wilt sturen en overigens triest dat de importeur zo'n winkel als dealer kiest voor zo'n (top) produkt. Ik vind het trouwens echt erg dat een topprodukt door onkundigen de grond word ingeboord!! Combineer je de versterkers van EAR met de juiste componenten speelt het de sterrren van de hemel! gegarandeerd! Trouwens heel apart dat je je infinity Kappa 9 wel met de Radfords aan kunt sturen, lijkt mij namelijk ook niet de meest ideale combinatie. Ik ken de Kappa 9 goed, niet mijn luidspreker maar ik heb ze wel enkele malen best "goed" gehoord in de juiste combinatie.. 1 keer op de wat oudere krell MDA-300's met Krell voortrap de tweede keer ..ook best fraai op een Cello Duet 350 met ook een Cello voortrap. Dit zijn versterkers die je nodig hebt om je Kappa's aan te sturen Snelheid/Authoriteit en Dynamiek.
 15. E.A.R maakt hele mooie produkten, maar het is nu eenmaal zo dat als je goede produkten aanmekaar knoopt zeker niet altijdeen goed resultaat hebt. Zoals Roger al vermelde ..een Kappa 9 kun je niet aansturen met een E.A.R. 509l Voor dit geld heb je ook een solid state versterker die jouw kappa's wel goed kan aansturen.. Dus nu blijkt toch weer dat een goede set samenstellen niet gebonden is aan prijs of prestaties van een produkt. maar het zorgvuldig combineren en tunen van componenten..zo kan een set van 5000 euro meer muziek maken en meer luistergenot verschaffen dan een set van tienduizenden euro's.
×
×
 • Create New...