Jump to content

remcojan

Members
  • Posts

    276
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by remcojan

  1. Komt het niet gewoon doordat opnametechnicus vroeger nog als een echt vak werd gezien, en nu iedereen met z'n laptopje en usb mixertje opnames kan maken? Geweldig voor de ceo's van de grote labels. Goede opnames worden over het algemeen door de kleine labels geleverd, die kwaliteit boven corporate operational excellence hebben staan.
  2. Ik zat net een artikel in Stereophile te lezen over de Garrard 301 en 401. Het viel me toen op (ik had het natuurlijk wel vaker gezien, maar nooit zo bij stil gestaan) dat die oude draaitafels zo ontzettend ingewikkeld in elkaar zitten t.o.v. moderen draaitafels. Tegenwoordig is het grofweg een motor, snaartje en draaischijf en klaar. Weliswaar met wat varianten met wat extra vering en zo, maar de basis lijkt veel simpeler tegenwoordig. Was het destijds niet mogelijk om de huidige constructies te maken met de gewenste nauwkeurigheid of waren er andere redenen om het zo moeilijk te doen. Natuurlijk is "waarom makkelijk doen als het moeilijk" ook een prima uitgangspunt voor een designer...
  3. Ik denk dat je audiofiel bent als je de laatste Music Emotion hebt. M rc Ik koop de Music Emotion altijd voor de foto's. De artikelen lees ik natuurlijk niet, die zijn veel te ranzig ;-)
  4. Vaak is saai op termijn beter. Vergelijk het met autostoelen die lekker comfortabel zitten tijdens een korte proefrit; als je er vervolgens mee op vakantie gaat heb je bij Parijs al rugpijn....
  5. Dat is inderdaad wat ik in de afgelopen dagen gedaan heb ;-) ik heb alle dingen die niet echt nodig zijn eruit gesloopt, het is nu dus een volledig handbediende speler geworden, maar alle rare piepjes en kraakjes zijn weg. Ook nog een druppeltje olie erin en de speler op wasmachinedempers gezet. Dat laatste werkt (bij mij in ieder geval) prima. De lage tonen zijn veel strakker geworden. Ik geloof dat het analoge virus heeft toegeslagen ;-)
  6. Mijn budget is beperkt, ik heb ook niet zo heel veel LP's in vergelijking de CD's die ik heb. Een draaitafel is voor mij vooral bedoeld om de LP's die ik heb (zo'n 200) af en toe eens te draaien. Al moet ik wel zeggen dat het verleidelijk is om even door te sparen voor bijvoorbeeld een Michell (de prijs van een Tecnodec viel mij eerlijk gezegd mee). Mijn Dual zal het best nog wel een paar maanden volhouden.... Alleen voor "de looks" zou je al zo'n duurdere speler kopen. Maar even terugkomend op mijn oorspronkelijke vraag: is zo'n instap-Rega vergelijkbaar met mijn 505-4 of is het toch een andere klasse (beter/slechter)?
  7. Is een Rega RP1 een goede vervanger voor een Dual 505-4? Mijn Dual krijgt ouderdomsklachten en die Rega ziet er wel fraai uit. Maar klinkt het ook een beetje? Ik vraag dit vooral omdat de huidige nieuwprijs ongeveer hetzelfde is als wat ik bijna 20 jaar geleden voor mijn Dual betaalde. De huidige 505-4 is een stuk duurder.
  8. De vraag stellen is .... ;-)
  9. remcojan

    Help

    Het lijkt me een beetje een kort door de bocht verhaal. Als er ergens minimale voedingkjes bij worden geleverd zijn het wel routers. Het zou hoogstens zo kunnen zijn dat er *een* router een betere voeding heeft dan *een* pc. Maar het zou net zo goed zo kunnen zijn dat jouw pc/mac een betere voeding heeft dan jouw router. Wat denk ik bedoelt wordt (en wat anderen ook al zeggen) is dat een mediaplayer/streamer op het netwerk aansluit waarmee je de muziek afspeelt. Die apparaten zijn hiervoor bedoelt en dan klinkt het dus logisch dat dat beter klinkt. By the way: ik hang mijn MacBook af en toe aan de versterker (analoge uitgang) en ben iedere keer toch positief verrast over de geluidskwaliteit. Dit in tegenstelling tot de geluidskwaliteit van mijn HP laptop....
  10. Hoezo is CD kwaliteit ook gecomprimeerd? Of bedoel je de idiote loudness war waarvoor men iedere "moderne" opname mee om zeep helpt? De ene compressie is de andere niet! Wat compressie heet bij cd's (en LP's) betreft de dynamiek die teruggebracht wordt. Dan kan zinnig zijn en onzinnig, dan krijg je die beruchte loudness war. Bij compressie met MP3 gaat het alleen om de bestandsomvang. Maar als je gecomprimeerde, dus in dynamiek beperkte, cd's ript krijg je gecomprimeerde FLACs ow WAVs of whatever. Ik heb bij Duitse audiobladen wel eens cd's gekregen waar ongecomprimeerde muziek op stond, dan moet je rekening houden met flinke uithalen. M rc Als je een in dynamiek begrensde CD ript naar FLAC of WAV krijg je m.i. geen gecomprimeerde FLAC of WAV maar een kopie van wat de muziekproducent voor ogen heeft gehad. Die dynamiekcompressie is bewust toegepast, net zoals een bepaalde microfoonopstelling (of wat voor andere opnametechniek dan ook). De compressie die bij CD opnames wordt toegepast heeft ook niets met het medium te maken, en zal dus niet minder worden als er wordt overgestapt naar een hogere resolutie. Die compressie wordt domweg toegepast om de muziek op doorsnee installaties redelijk fatsoenlijk af te kunnen spelen.
  11. remcojan

    Wifi

    Ik ken iemand die meent ziek te worden van een satellietschotel (voor ontvangst!) van de buren....
  12. remcojan

    Wifi

    Dat eerste punt vind ik een gewaagde stelling eerlijk gezegd. Mijn wifi doosje staat op zolder, die van mijn buren in de woonkamer. Het signaal van mijn buren is sterker dan mijn eigen signaal.
  13. Hoezo is CD kwaliteit ook gecomprimeerd? Of bedoel je de idiote loudness war waarvoor men iedere "moderne" opname mee om zeep helpt?
  14. remcojan

    Wifi

    Maar dan moet je wel in een hutje op de hei wonen, of je moet de rest van de straat ook zo gek krijgen om de boel uit te zetten.
  15. De productieband zelf niet, maar waar hij loopt wel. Philips haalt de productie van zijn shavers voor europa al weer terug uit het verre oosten. Vanwege het milieu, CO2 en logistiek, maar ook (het gebrek aan voldoende) kwaliteit speelt hierbij een rol. En dat is geen alleenstaande ontwikkeling. Mijn link Kwestie van tijd. Nu kunnen de Chinezen nog leven van gigantische productievolumes, op een gegeven moment wordt ook daar kwaliteit belangrijk(er). Verder krijg je natuurlijk waar je voor betaald als je gaat offshoren. Er zijn zat fabrieken in China (en andere Aziatische landen) die kwaliteit leveren waar we in Europa nog wat van kunnen leren (zo goed zijn we hier nu ook niet). Maar daar hangt een prijskaartje aan.
  16. Ik heb eens een presentatie gegeven in de boardroom van een klant waarbij er redelijk dik tapijt op de grond lag, tapijtachtig spul tegen de muren was bevestigd en de dikke gordijnen had men ook nog dicht gedaan. Het leek net of ik in een zwart gat stond te praten. Geen idee of ze konden horen; ik hoorde mezelf vrijwel niet.
  17. Kan eigenlijk best wel in de doorsnee woonkamer. Buffetkasten zijn meestal groter en in mijn ogen lelijker. En dat is dan weer normaal om in een woonkamer te zetten....
  18. Misschien heeft FMJ net een vermogen uitgegeven aan houten knoppen en hele dikke kabels?
  19. Hahaha... Of een zakje door Polynesische maagden bij volle maan bijeengeraapt linksdraaiend zand op de speaker leggen... Toch zijn deze verschijnselen steeds minder te zien, ik kan me nog die peperdure houten volumeknoppen herinneren die op je apparatuur moesten. Ach, zolang er klandizie is voor dat soort spul, dan zou je wel gek zijn om het niet te proberen, toch?
  20. Hi, Velothrux, Dat je een set 'an sich' beoordeelt tijdens een show en individuele componenten niet beoordeelt vindt ik terecht, maar om de Cambridge Audio Minx met deze set te vergelijken is ook heel wat, hoor....... Er zit toch wel een gat tussen deze twee weergevers... Greetz, Lestat Qua prijs een diep gapend gat, inderdaad. Qua prestaties maar een heel klein kuiltje. Bekend verschijnsel. Bij gebrek aan kwaliteit wil het immers altijd helpen om de kabels en knoppen wat dikker te maken. Dan klinkt het voor velen alweer een stuk beter.
  21. Het voordeel van het statische deel vond ik dat je makkelijker met de standhouders in gesprek kon komen en blijven. Met alleen demo's is dat toch wat beperkter. Wel jammer dat sommige leveranciers elkaar probeerde te overtreffen met decibels.
  22. Grappig dat je Tracey Chapman noemt. Doet me gelijk denken aan een demo vorig jaar op VAD: Tracey klonk alsof ze een hoofd had van 2x2 meter. Ik weet niet meer op wat voor set dat was. In ieder geval geen goede.....
  23. Dat is natuurlijk wel een klassieker. Ik zou pas naar een beurs gaan als ik behoefte had aan iets nieuws. Dus als ik ONtevreden zou zijn met mijn eigen set. Maar misschien diskwalificeer ik me zo als gediplomeerd audiofiel. M rc Ik ga naar een beurs om kennis te maken met producten of combinaties die mij onbekend zijn. Deze kennis kan je soms gebruiken om zwakke punten in je eigen set waar te nemen en te verbeteren, al dan niet met gebruikmaking van apparatuur die tentoongesteld werd. Ik ga niet naar een beurs omdat ik ontevreden ben met mijn eigen set. Ik geef toe dat mijn concluderende zinnen wel klassiek zijn. Ik heb het echter nog nooit zo intens ervaren als na het bezoek aan de genoemde show/beurs. Ik vind het ook vaak verfrissend om erachter te komen dat de eigen set thuis (in mijn geval al behoorlijk oud) zo slecht niet is.
×
×
  • Create New...