Jump to content

mart

Members
  • Posts

    528
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mart

  1. Net achter elkaar geluisterd naar origineel en geremasterde versie van Say it ain't so van Murray Head op Spotify. tjee.. dat is nog erger dan het verschil tussen flac en 320mp3 en ik luister op heel simpele q acoustics 2010i speakertjes met een heel simpel subje. alle rust en emotie is weg lijkt het. Stem en gitaar lijken aan de onderkant 'opgetilt' en dan te bedenken dat van heel veel oudere muziek alleen de geremasterde versie op spotify staat. Maar ja dat wisten we al natuurlijk. Ik moest het toch even kwijt.
  2. mart

    norbert klein

    de 'divine 9' piano stemming past ook in dit straatje.
  3. ik kom hier niet meer zo vaak. maar deze wilde ik toch wel melden: voor wat het waard is. Norbert Klein, wie kent hem niet, het afgesplitste kamerlid van 50+, heeft een eigen verkiezeingsprogramma en daarin: afschaffen van 440 hz als basis voor de A en terug naar 432 hz!
  4. ik bedoelde een doosje wat ik tussen bron en dac kon zetten. Ik snap dat terugsampelen van hoog naar lage resolutie geen zin heeft. Had ik zelf moeten weten. dus moet ik een nieuwe dac kopen als ik hogere resoluties en MQA wil luisteren? en mijn meridian 563 dac verkopen? of kan die omgebouwd worden? printje uit de explorer 2 dac overzetten? bedankt voor de reacties.
  5. zo af en toe kom ik eens langs met een vraagje. Nu ook weer iets. Mijn meridian dac is beperkt tot 20 bits 96 hz. Maar ik zou graag eens wat verschillen horen van hi-res downloads. Vandaar mijn vraag: bestaat er een hi-res converter die van alles hoger dan de standaard 16/44,1 kan omzetten in een spdif signaal van 16 bits.en 44,1 hz? Dus hir res usb of spdif in en redbook spdif uit. en misschien dat er meteen een MQA decoder in kan zitten. kan dat wel?
  6. ja ik begin het te snappen met dank aan de video's van Hans beekhuizen (onder aan de pagina). edit: zou er een apart mqa kastje komen die je tussen bron en dac kan plaatsen of moet je echt een andere dac met mqa kopen?
  7. ik snap dat zodra je iets opneemt er iets met geluid gebeurt. een microfoon of ander ding heeft vervorming of kleurt of zo. Als je dat wil corrigeren moet je dus eerst een standaard hebben, dat is het life geluid in de studio. Zodra je dat gaat meten heb je weer een afwijking te pakken. Dus volgens mij (ik ben een technische leek) krijg je dus nooit een juiste standaard waartegen je het kan afzetten. nog afgezien van de eindeloze database die je moet opbouwen. (tellen kabels ook mee? en de lengte daarvan? ik snap het niet denk ik. want ik kan me niet voorstellen dat Meridian onzin in de markt wil zetten.
  8. en ik maar steeds Wikipedia raadplegen maar ik stop er nu mee ik wilde een tabel plaatsen maar dat lukte niet goed die heb ik maar weer weggehaald.
  9. is die aanbieding voor het eerste jaar of blijvend jaar in jaar uit? begint wel weer te kriebelen al die verhalen over high res: mijn meridian 563 dac kan maar tot 20bit 96 hrz, Zal ik hem gaan inruilen? bestaan er betere dacs inmiddels?
  10. ik zie op de laptop gewoon dat het in wel in het menu staat.
  11. mart

    quad 33/303

    Nou beste Wol, daar komt ie dan: speakers: door Tony Gee gemodificeerde studio de schop climax monitor speakers. http://www.tg-acoustics.com/upgrade_NL.html helemaal naar onder scrollen. versterkers: pre parasound p/fet-900 eind; parasound hca1000A (ontwerper John Curl wordt net als zijn collega ontwerper van quad P.J. Walker legendarisch genoemd.) bronnen: teac t1 loopwerk, squeezebox met lineaire voeding, laptop met musiland usb->spdif geluidskaart dac : Meridian 563 (voor alle bronnen) bekabeling: vd Hull the integration, hifisupply spdif kabels(canare), vd Hull mcd 354 speakerkabel o ja, nog een Minkels alu stekkerblok waarop ik de L en N heb aangegeven. M.b.t de speakers: Ik heb ze na modificatie kunnen vergelijken met origineel setje en het geluid is losser van de speakers, gedetaileerder, strakker in het laag en iets meer naar voren tov de originelen. Alleen ben ik al jaren aan het dubben over de laagste octaven. Ik heb al eens geexperimenteerd met een sub erbij. Maar ik loop tegen een raar accoustisch gegeven aan dat als ik sta (waar dan ook in de kamer) ik meer bas hoor dan als ik zit (waar dan ook in de kamer) Daar heb ik al eens over gepost. groet, Mart
  12. mart

    quad 33/303

    ik heb al heel wat engelse versterkers in huis gehad (linn, sugden, audiolab) en elke keer heb ik het gevoel dat er een sluier over het geluid ligt die het idee van comfortabele warmte en rust geeft. Het lijkt wel een keuze tussen die warmte enerzijds en aan de andere kant helderheid en detail. En wat dat laatste betreft is de parasound combi super. Maar ik kan me voorstellen dat met zeer heldere speakers en bekabeling het te vermoeiend kan zijn. bovendien wil ik eigenlijk geen geld meer uitgeven aan weer andere apparatuur. En de eventuele opbrengst van de parasound plus inruil van de kapotte quad set is denk ik niet genoeg om Van Ommeren te betalen voor een mooie set. Dus als ik in de buurt ben breng ik de quad bij van Ommeren langs zodat hij zijn voorraad kan aanvullen. tja, en die ziekenhuis koptelefoontjes... dan wil je wel snel beter worden.
  13. mart

    quad 33/303

    ik probeer me dat voor te stellen: luchtiger? niet zwaar, minder serieus, gemakkelijker, mepper? direct, hoekig, agressief, gebeld met armand van Ommeren: uiteraard vind hij de 303 ook beter dan parasound.
  14. mart

    quad 33/303

    ik ga er niets mee doen. Ja, verkopen. van Ommeren biedt 50 euro ongezien voor een 303 staat op zijn site. ik denk niet dat ik er op vooruitga. en dan moet ik er heel veel moeite voor doen om daar achter te komen. dank voor alle adviezen e​n links en het meedenken. Voor geinteresseerden: bij hifistereo.nl in de Bilt staat een setje te koop voor 270 euro!
  15. mart

    quad 33/303

    ha, eindelijk tijd gehad om het aan te sluiten met een dinsnoertje. Op de studeerkamer met de Q acoustic 2010. Nu snap ik waarom ze ervan af wilden. KraakKraakKraakbrombromKraak. Ik durfde niet verder uit angst voor mijn speakers. eindversterker alleen kraakt met voorversterker erbij bromt en kraakt ie nog erger en als ik de voorversterker aanraak (aarde) is het minder. tja dat zal een totale revisie worden dan.
  16. mart

    quad 33/303

    Ik ben in het bezit gekomen van een quad 33/303 combi in originele staat. Ik vraag me af of het de moeite waard is om te moderniseren ter vervanging van mijn huidige Parasound combi p/fet 900 voor en hca1000A eind. (Ik ben nog op zoek naar din snoertjes om aan te sluiten. Dus misschien is de vraag wat voorbarig en gaat de quad in de verkoop. Dus vintage liefhebbers.... hou het in de gaten.)
  17. die heb ik gemist. even gegoogeld: leisteen met een houten omlijsting. Daarmee gaat het niet meer om de opstelling in huis maar over de opstelling op de vloer. Zou het kunnen liggen aan de voet van mijn speakers? de opbouw vanaf de vloer: een vilten tegel met de viltlaag op de grond en de plaklaag onder een (rode)betonnen tegel daarop met zandgevulde target stands op spikes en de speakers staan vast aan de bovenkant. Dus niet weer op spikes zoals je wel eens ziet. De speaker is dus een geheel met de stand.
  18. @Carl; ik heb geen tv. Dat scheelt al een hoop. Voor het raam heb ik al eens eerder geprobeerd maar dat klonk iel. En die linker speaker verplaatsen naar naast de deur is wel heel leuk bedacht, ... maar niet werkbaar. Die deur gaat continue open en dicht (de rest van het gezin woont hier ook) en het is een doorloop naar de keuken. De linker speaker heb ik al eerder veel meer naar het raam geplaatst, dus meer de hoek in, en de rechter speaker juist meer uit de hoek omdat het laag in een hoek van steen toch anders is als dat er glas is. @alle anderen: Ik heb het te druk om een aantal dingen te proberen in huis. Maar dank voor het meedenken.
  19. http://www.finnbogi.com/Works/diabolus.html interessant!
  20. nog een plaatje van de bijhorende voeding.
  21. ik ben er al achter: de trafo eraf gehaald en daaronder stond het: max 8w en 8 ohm.
  22. ik wil met mijn zoon een kistradio maken en heb een stapel plafondspeakers ter beschikking met de volgende gegevens: Nominal Power (100V) Watts 6 Maximum Power Watts 10 Frequency response Hertz 100-18000 SPL (max) 1W@1m dB 90-(98) Connection: Terminals Power Selector (100V) Watts 6/3/1,5 Impédances Ohms 1,7/3,3/6,7K hoeveel ohm en watt is dit als ik ze voorbij de trafo aansluit? er komt een klein digitaal versterkertje in met een accu en een bluetooth ontvanger.
  23. de geleende sub is inmiddels weer terug naar de eigenaar. hij stond inderdaad op 70 hz afgesteld. dat was in de korte periode dat ik kon experimenteren het beste. MAAR: het probleem in dit topic gaat niet over de sub!! Het gaat erover dat de bas op ongeveer 1,80 meter hoogte wel hoorbaar is maar als ik zit niet. En voor zover ik er mee heb gestoeid is dat in de hele luisterdriehoek en ruim daar om heen het geval. en ik kijk geen films, ik luister naar muziek.
  24. Duurde even maar ik heb een tekening gemaakt. @Carl, wat kun je vanuit jouw ervaring mij leren in deze situatie een beschrijving voor de akoestiek: tegen de achterwand bij de speakers: Links in de hoek hangt een boekenplankje , er staat bij het getal 300 een laag kastje en rechts een klein tafeltje. verder nog wat planten. tegen de tegenoverliggende achterwand een hoge kast en op de grond een vloerkleed, verder houten vloer en gordijnen zijn nooit dicht.
  25. ga ik morgen doen, sub verschuiven. achter mij is nog ruim een meter ruimte Maar lezen jullie ook dat het niet aan de sub ligt maar dat het probleem door de sub is ontdekt! Het probleem bestond al met de gewone speakers. Die staan een ruime ellebooglengte van de muur af. En ik heb ook al geexperimenteerd met luisterstoel halve meter naar achter en naar voren.
×
×
  • Create New...