Jump to content

JoopD

Members
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by JoopD

  1. Ik heb moeite om het draaiplateau eraf te krijgen zodat ik bij dat loopwerk kan, ik zal vanavond eens gaan bekijken hoe dit moet. Bedankt voor de reactie!
  2. Ik heb er zelf geen (wel een gewone iPod), maar hier kun je wat reviews vinden: http://playlistmag.com/reviews/2005/09/nanoreview/index.php http://reviews.designtechnica.com/review3121_main15613.html http://ptech.wsj.com/archive/ptech-20050908.html Over de batterylife staat er het volgende:
  3. Zeker met de originele iPod oordopjes geluisterd? Die klinken verschrikkelijk, maar met een betere hoofdtelefoon is dit zo opgelost en klinkt ie gewoon erg goed... Die iPod Nano werkt overigens niet met een harde schijf, maar met het flash-opslag principe, dus deze zijn niet zo kwetsbaar als een gewone iPod.
  4. Dit kan dus allemaal met een iPod (in principe hetzelfde als 2 partities maken op een harddisk), ik zou dan wel gaan voor een "gewone" iPod, dan heb je keuze uit 20, 40 of 60 GB. ps: ik ben trouwens op geen enkele manier verbonden met Apple, behalve dat ik zelf een iPod bezit...
  5. Dit klopt niet helemaal. Het formaat blijft gewoon mp3. Echter, iTunes heeft een soort van beveiliging bedacht waardoor je niets van je iPod kan kopieeren naar je PC als je de bestanden niet in je iTunes bibliotheek hebt staan. Dit om muziekpiraterij te voorkomen (zeggen ze ) Uiteraard bestaat hiervoor een oplossing; er bestaan genoeg 3rd party programma's waarmee je je iPod aan kan sluiten en bijv. erdoor kan browsen als een "gewone" USB opslagstick. Dit werkt een stuk prettiger dan iTunes en overigens kun je ten alle tijde muziek van en naar de iPod kopieeren, zonder dat deze aanwezig moet zijn in je bibliotheek. Een aantal programma's: - Red Chair Anapod Explorer (http://www.redchairsoftware.com/anapod/) - Xplay (http://www.mediafour.com/products/xplay/) En er is nog genoeg te vinden op sites zoals http://www.ipodhacks.com of http://www.ilounge.com Ik geef toe dat het slecht is van Apple om deze achterlijke beveiliging te handhaven, er is dan ook veel kritiek gegeven hierop door de iPod gebruikers (wat nou als je bijvoorbeeld twee computers hebt waarop je de iPod wilt gebruiken, dan ben je altijd verplicht om op beide een bibliotheek aan te maken). Gelukkig zijn er genoeg alternatieven...
  6. Koop een iPod Nano, prachtig ding. Extreem licht (42 gram) en plat, handig in gebruik, met kleurenscherm en natuurlijk een prachtig Apple design. Leverbaar met 2 of 4GB opslag ruimte. Nadeel is dat ie nog best prijzig is. Vervang overigens de bijgeleverde koptelefoon, die is ten eerste van extreem slechte kwaliteit en ten tweede val je dan ook minder op voor de mensen die je iPod afhandig willen maken (witte oordopjes = gegarandeerd jackpot voor deze mensen).
  7. Bedankt! Ja dit klinkt een stuk beter, het zal wel aan mijn rotte plaat liggen. Wat mij zojuist is opgevallen is dat het draaiplateau niet helemaal recht is. Hij lijkt wat te hobbelen, kan dit ook een oorzaak zijn?
  8. Ok bedankt voor de uitleg en de reacties, ik denk dit exemplaar gewoon slecht is, want ik hoor het vrijwel nooit bij andere platen.
  9. Dan krijg je (al dan niet gemoduleerde) vervorming maar geen gejank. Of de plaat is idd niet centrisch, zou ik eerst bekijken, of er is iets grondig mis met de aandrijving van de draaitafel zelf: Slippende versleten oude snaar, verdroogde olie in het lager van het draaiplateau o.i.d. Het is een gloednieuwe platenspeler, dus dat lijkt me stug. Ik zal de plaat 's goed gaan bekijken als ik de gelegenheid heb. Ik hoor het bij de ene plaat beter dan bij andere platen. Lou Reed was samen met een andere wel de ergste. Kun je ook testplaten kopen om dit te checken? Wel het overwegen waard!
  10. Poeh, gewoon het standaard Dual element wat erbij geleverd zit. DN251S staat erop...
  11. Nee, het is een snaar aangedreven ding... Het kan dus ook aan de plaat liggen zo te horen, daar had ik nooit aan gedacht. Maar dit is dus geen extreem geval ofzo? Het valt me overigens alleen maar op bij uitstervende tonen inderdaad, en heel af en toe bij strijkers of hoge piano's. De arm gaat inderdaad van links naar rechts en van hoog naar laag. Niet extreem verder. Verder is de plaat ook niet helemaal recht volgens mij. Ik kan vanuit het midden 'm iets indrukken, alsof ie daar wat hoger is. Maar het gat is wel groot genoeg, hij zit niet strak om 't midden. Ik neem aan dat je met excentrisch bedoelt dat het gat in de LP helemaal netjes rond is? Bedankt voor de reacties.
  12. Ik vraag me af of deze wow/flutter wel juist is? Klik voor opname Het viel me dus op toen ik het einde van A Perfect Day van Lou Reed opnam (eerste stuk is CD versie, 2e stuk van platenspeler). Het is goed te horen in de klank van de piano, met name in de fade-out. Ik heb overigens een Dual CS415-2, volgens de specs DIN: 0.08% en WRMS: 0.05%... Overdrijf ik nou?
  13. Juist. Maar ik heb het rechtergedeelte ook omlaag ge-gained in het programma. Normaal gesproken gaat ie dus tot 0 dB (en daarboven). Je hoort ook duidelijk dat ie overstuurt. Als ik dit zelfs zonder de versterker doe (dus platenspeler->TC400->line-in geluidskaart, dan clipt ie nog een stuk harder. Ik heb ook al geprobeerd via een andere geluidskaart de ingangsgevoeligheid omlaag te doen, maar dan gebeurt er exact hetzelfde. Het is dus gewoon een slechte voorversterker. Maar ik ben er helemaal klaar mee, ik las op New-Line.nl het volgende: "De versterkingsfactor van deze voorversterker is aan de hoge kant (versterkingsfactor: 90 (opgegeven), 120 (gemeten)). Bij sommige combinaties kan dat problemen opleveren. " http://www.new-line.nl/webshop/view.asp?i=472 Het kastje ziet er exact hetzelfde uit, alleen onder een andere naam. Alleen deze gebruikt een 230V voeding, die ik heb 12V... zie hier de specs: http://www.audioreplay.net/TC400Dpp.html De NAD staat al in bestelling, ik las ergens dat die een versterking heeft (MM) van 34 dB. Ik neem aan dat dit niet zo belachelijk hard is als de TTC TC-400.
  14. Mijn advies: Ga naar de bieb en bestel de CD's. Copyright heb je al eens betaald en, geloof me, het scheelt h
  15. Dat is het dus nou net. Als ik de line-in zachter zet, neemt hij weliswaar zachter op, maar je ziet duidelijk dat het signaal niet netjes is, je ziet dat de pieken ingedrukt worden (kan het niet beter uitleggen dan dit). Als ik deze TC-400 via een versterker op een CD ingang doe, en dan weer doorstuur naar de geluidskaart, dan gebeurt er hetzelfde (neemt wel zachter op, maar nog wel "ingedrukte" pieken) Gebruik ik de phono-ingang van mijn versterker (een hele oudewetse Akai AM-17 ), dan is het signaal wel netjes en clipped niet.
  16. Hallo, ik heb even een vraag over de NAD PP2 phono preamp... Ik wil mijn platen op de PC op gaan nemen. Nu heb ik een goede phono voorversterker nodig. Ik heb een TC-400 gehad maar die overstuurde het geluid, waarschijnlijk door een te grote versterkingsfactor. Nu wil ik graag weten of de NAD PP2 geschikt is, en niet hetzelfde probleem vertoont. Voor alle duidelijkheid; de voorversterker komt dus rechtstreeks tussen platenspeler en PC (line in) te staan, geen "normale" versterker er nog tussen. Graag jullie advies.
  17. Ik heb even met de verkoper gebeld en die deed helemaal niet moeilijk, ik kan hem gewoon terugbrengen en dan word er naar gekeken... Wel vervelend al dat gedoe, maarja, ben het intussen wel gewend. Alle electronica die ik koop is wat mis mee...
  18. Ehhh ja, wat moet ik nu doen? Toch maar terugbrengen dan? Ik kan het zelf niet overbruggen overigens...
  19. Ja, complete stilte van mijn geluidskaart is -84 dB... Zodra ik de stekker erin doe van de platenspeler schiet ie naar -60 of -57 dB...
  20. Nee nog niet, ik heb zo'n instelbare. Maar die kan niet op 16v...
  21. Dat heb ik ook gedaan. Het maakt namelijk niet uit of de platenspeler draait of niet, zodra ik de adapter in het stopcontact doe (dan gaat het lampje op mijn speedbox branden), hoor je het. Is het deze speler? http://www.audiotra.de/project/pdf/project-debphsb.pdf Dan zijn dit enkele specificaties: Ger
  22. Dat heb ik ook gedaan. Het maakt namelijk niet uit of de platenspeler draait of niet, zodra ik de adapter in het stopcontact doe (dan gaat het lampje op mijn speedbox branden), hoor je het.
  23. Ook geprobeerd, nog steeds. Ook bedankt voor het meedenken!
  24. Dat kan toch niet? Dan zou het een ondeugdelijk produkt zijn. Ik ben me aan het ori
×
×
  • Create New...