Jump to content

Tijn

Members
 • Posts

  108
 • Joined

 • Last visited

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  MC-M3 Supreme, Wadia 830i Class
 1. Tijn

  Tweaks

  Omdat er verschil is tussen 'open staan voor' en zaken die zo dubieus zijn dat zelfs de meest audiofiele mensen alarmsignalen en zwaailichten moeten gaan zien! Omdat je wellicht op zoek bent naar een verklaring. Ik wil hier niet beweren dat alle tweaks nuttig zijn of iets toevoegen. Maar zonder het eerst geprobeerd te hebben, zal ik geen uitlatingen doen.
 2. Tijn

  Tweaks

  Geloof dat we behoorlijk afdwalen. Wellicht dat er een nieuw soort topic kan worden geopend met als titel 'ergenissen' Ik geloof ook niet heilig in alle tweaks die op de markt zijn. Als er voor mij geen verbetering optreedt, gaat de 'tweak' weer de deur uit. Maar waarom van te voren al stellen dat iets flauwekul is?
 3. Tijn

  leuke kreten

  Zou de eerste zijn dan Maar vind je t niet absurd wat ze aanbieden op marktplaats?????
 4. Tijn

  leuke kreten

  UNIEK IN NEDERLAND ! Vanaf nu hoeft nu niet meer op de rode licht te wachten met een druk op de knop gaan de stoplichten direct op groen Uniek in Nederland! Afstandsbediening voor het beinvloeden van de verkeersregeling. Een druk op de knop en de stoplichten gaan binnen 5 seconden op groen. Dit is een promotie en kan alleen via onze website besteld worden, bezoek onze website voor meer informatie hierover : www.afstandsbedieningwinkel.nl Kan dit ook in mijn Wadia AB geplaatst worden?
 5. Met digitale volumeregeling bedoel je middels de variabele uitgang denk ik? Het rechtstreeks aansturen op een eindbak doe ik ook, met een Wadia 860x. Zou er geen voortrap meer tussen willen....
 6. Heb de Missions ook ooit wel gehad. Verzwaard met zand erin...loont zeker wel de moeite....Weet wel dat de Missions baat hadden bij een versterker die stroom kon leveren...Had er toen een Electrocompaniet aw 100 eindbak op....wat resulteerde dat t geluid mooi los kwam van de kast....blijft toch een kwestie van proberen...
 7. Tijdens t surfen...vond ik accuphase folders in PDF formaat..... Denk dat ik de liefhebbers hier een plezier mee doe:) http://www.hifi-museum.com/js/ap/accuindex.htm
 8. Bedankt voor je uitleg Bas! Je kunt jezelf dus de vraag stellen of gebalanceerd draaien, dan wel zo veel beter is? Alhoewel mijn Project 18 een dempingsfactor van 2000 heeft. Dit zou dan halveren naar 1000, wat natuurlijk nog steeds hoog is. Kun je dit effect misschien vergelijken wanneer je 2 eindversterkers gaat bruggen?
 9. Nadat ik sinds kort eigenaar ben van een Sphinx eindtrap, ben ik me wat meer gaan verdiepen in de filosie van de ontwerpers. De versterkers staan onder meer bekend om een hoge slewrate, wat ze o.a. realiseren door een buffer van veel kleine elco's te gebruiken ipv een paar grote. Dit brengt een lagere inwendige weerstand met zich mee, daardoor wordt de versterker 'sneller' , aldus de ingenieurs van Sphinx. Tot zover begrijp ik het verhaal. Maar wanneer je de folder erbij pakt, hebben alle Sphinx eindversterkers een slew rate van 100V/
 10. Met welke kabels, op wat voor set en op welke wetenschappelijk verantwoorde opzet? Mijn ervaring is dat t verschil soms 'schokkend' kan zijn. Maar dat wijt ik aan het feit dat er kabelfabrikanten zijn die kabels maken waarbij het originele signaal ernstig wordt aangetast. De kabel die in mijn ogen ( oren ) het originele signaal zo min mogelijk aantast, is de beste kabel. Maar hoe weet je, dat je naar het originele signaal luistert? Want hier komen persoonijke voorkeur en de combinatie van de set om het hoekje kijken, wat het weer niet mogelijk maakt hier een objectieve beleving van te maken. Wellicht voer voor een nieuw topic?
 11. Dag heren van het forum. Ik ben absoluut geen technicus, maar kwam dit tegen op het net. Misschien wel interessant. Het is wel in het Duits, maar daar zullen de meeste geen problemen mee hebben Brummton auf der Anlage ??? Sie haben einen Brummton auf der Anlage und h
 12. Nieuwsgierig geworden heb ik je een pbtje gestuurd. Waar een topic starten wel allemaal niet goed voor is:)
 13. Denk ook dat piekvermogens hierin eigenlijk nog belangrijker zijn. Korstondige pieken komen veel voor in muziek. Daarom denk ik dat een 2x30 watt versterker helemaal geen probleem is ( hangt natuurlijk wel van de gevoeligheid van de speakers af ) mits deze ook voldoende reserves heeft. En ook stabiel blijft wanneer de impedantie zakt.
 14. Ben blij dat je mijn ervaring wat deelt. Denk dat resonanties soms een onderschatte invloed kunnen hebben op de totaliteit van het geluidsbeeld. In eerste instantie denk je niet dat het resonanties zijn die het geluid wat een donker tintje kunnen geven. Maar soms kom je er bij toeval achter Toeval heb ik vandaag een andere eindbak geprobeerd.....Een oude Onkyo M502..puur om te kijken of er ook verschil was, met name op het gebied van helderheid..Verschil was er sowieso...gelukkig maar:) De Onkyo deed zijn best:) Maar vond de Onkyo absoluut niet helderder klinken dan de ML. Integendeel eigenlijk.
 15. Het grappige is dat ik sinds kort Soundcare spikes onder de Isophons heb. En vind de speaker nu meer in balans klinken, zo ook een minder 'donkere' klank. Waarschijnlijk worden de resonanties van de 2x32cm woofers veel beter afgevoerd. Lijkt wel of er minder kleuring optreed.
×
×
 • Create New...