Jump to content

ravon

Members
  • Posts

    1699
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ravon

  1. ravon

    buren

    Ik heb geen enkel probleem, kwestie van rekening met elkaar houden en elkaar af en toe iets gunnen. Als er problemen zijn is dat meestal op meerdere vlakken het geval. Normaal praten helpt meestal erg goed. Als je er echt niet uitkomt kun je vast wel bij je gemeente terecht voor buurtbemiddeling. Een ander zijn stilte of muziek niet gunnen, op de muur bonken of de muziek harder zetten om buren stil te krijgen of te overstemmen is ronduit asociaal.
  2. Leuke verslagen over de bevindingen bij de HARMONIX demo. Ik denk dat je boodschap niet goed is overgekomen? Ik heb het in iedergeval een goed verslag gevonden.(dus begrepen ) Dus limburgers zijn toch niet zo dom. In de praktijk blijkt nu dat de hollanders het niet begrepen hebben anders schreven ze niet zo dom. MvrG Jij reageert als een Brabander. Brabanders hebben geen gevoel voor humor, dat voel ik als ik onderweg ben naar Limburg. Ik denk dat je een grote vergissing maakt Ravon. Wat die humor betreft. MvrG
  3. ravon

    lagerolie

    Je zult het maar in dienst hebben....
  4. Ach, de kans is groot dat de topicstarter niet jouw smaak heeft.
  5. Dat is onzin. Je hebt te lang in de zon gezeten en/of je begrijpt werkelijk geen sodemieter van de dingen die in deze draad besproken zijn.
  6. Ja. Je stopt er misschien wel een paar kW elektrisch vermogen in en de temperatuur daalt niet. Heb je specificaties? Hoe koud is de lucht die de zolder ingeblazen wordt? Hoe warm is de lucht die naar buiten geblazen wordt? Zijn dat flinke luchtstromen?
  7. Ik vrees van niet, want ik had het met de afvoer van de opgewarmde lucht heel goed geregeld door gebruik te maken van een afvoer die direct via het dak de ruimte uitging. Waar haalt het ding zijn koellucht vandaan (dat is de lucht die na het passeren van de condensor als warme lucht naar buiten wordt geblazen)? Uit de zolderruimte? Is die zolder toevallig hermetisch afgesloten ivm geluidsisolatie? Dan zou er op de zolder een onderdruk kunnen ontstaan waardoor de ventilator niet genoeg lucht langs de condensor kan blazen.
  8. Twee CD's van Mozart en Bach gespeeld door Christian Ingelse op het orgel in de Goudse St Jan. Er was vandaag een open dag en er werden orgelconcertjes gegeven.
  9. Het ging eigenlijk over luidsprekers, niet over elementen. Mijn element klinkt als het buiten 30 graden is hetzelfde als wanneer het buiten -10 graden is want mijn huiskamertemperatuur en RV vari
  10. Voor een lage RV hoeft het echt niet per se te vriezen. Een tijdje oostenwind met een temperatuurtje van 35 graden zonder bewolking wil ook best.
  11. Dat had ik een tijdje geleden ook. Iemand postte een bericht onder mijn ID. Of dat bewust of onbewust gebeurde weet ik niet.
  12. Kijk eens hier: http://www.weerstationgouda.nl/ Of de metingen supernauwkeurig zijn weet ik niet, dat is voor audiofielen ook niet belangrijk. Binnen zal de RV vari
  13. Mooie luidsprekers hoor, die 800 van B&W. Heeft iemand ze al eens gehoord met die nieuwe klasse-D versterker van Rotel?
  14. Jammer van die airco. Valt er niks aan te doen behalve een nieuwe installeren? Ik heb ook wel eens zitten denken over een airco. Maar, nog afgezien van het energieverbruik wat me tegenstaat, ben ik bang dat het niet zo heel veel nut gaat hebben hier. Volgens mij warmt de zon m'n kamer sneller op dan de gemiddelde airco kan koelen. Heeft iemand enig idee of (en zo ja, hoe) je zoiets zou kunnen berekenen (vuistregels)..? Als het lukt om met een elektrisch kacheltje van 1 kW de kamer 10 graden te verwarmen zou je met hetzelfde koelvermogen de kamer 10 graden moeten kunnen koelen.
  15. Jammer van die airco. Valt er niks aan te doen behalve een nieuwe installeren?
  16. Ik zou op die zolder overigens ook een koelkast neerzetten.
  17. Vanzelfsprekend verzinnen we nu een nieuw magisch probleem. Vertel eens, hoe groot denk je dat de temperatuurverschillen zijn waaraan luidsprekers in een huiskamer worden blootgesteld?
  18. Kan jij mij dit uitleggen? Warme lucht kan meer water bevatten dan koude lucht. Relatieve vochtigheid is de verhouding tussen de hoeveel waterdamp die in lucht aanwezig is en de hoeveel waterdamp die in lucht van een bepaalde temperatuur aanwezig kan zijn. Hoeveel waterdamp lucht kan bevatten is voor iedere temperatuur anders. Als je een afgesloten hoeveelheid lucht waarin een beetje gasvormig water (waterdamp, stoom) aanwezig is verwarmt, dan daalt de relatieve luchtvochtigheid met het stijgen van de temperatuur terwijl de absolute luchtvochtigheid gelijk blijft. Als je dezelfde hoeveelheid lucht afkoelt stijgt de relatieve luchtvochtigheid tot het moment dat de 100% bereikt, dan is de parti
×
×
  • Create New...