Jump to content

Ghostbuster

Members
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Rotel RSP-1098 processor
  Rotel RMB-1095 5 kanaals eindversterker
  Rotel RB-1090 2 kanaals eindversterker
  Myryad MXC 6000 cd-speler
  xanadu AW-25 front
  xanadu C-10 center
  xanadu AW7 A1 rears
  Nordost blue heaven bekabeling
  Loewe Vitros tv
  Pioneer DV 737 dvd speler
 1. Dank je....ik ga het even proberen. groetjes, Arjan
 2. Hallo, Ik heb een Sennheiser HD590 koptelefoon. Op zich is hij nog prima, maar de oorkussens moeten worden vervangen. Weet iemand hoe je hier aan kan komen en of dit uberhaupt kan ? groetjes, Arjan
 3. Het open karakter van Nordost bevalt me prima, enkel vind ik het soms iets te schel, het is ook maar net wat voor cd je pakt natuurlijk, maar over het geheel gezien. Nu heb ik gelezen dat de nieuwe lijn van Nordost dit niet meer heeft, daardoor ben ik geintereseerd.
 4. Mijn set is al van een behoorlijk hoog nivo, ik ben benieuwd of ik met andere bekabeling nog wat kan verbeteren.
 5. Ik ben van plan om mijn kabels te upgraden (speaker+interlinks) van BH naar de nieuwe Baldur kabel, ik ben eigenlijk benieuwd of iemand deze kabel bezit en wat hun mening is. Ik kan op internet nog niet veel recensies vinden over de baldur. b.v.d. Ghost.
 6. Ik heb nu een Vincent sp-993 eindversterker op proef. Deze heeft wel behoorlijk meer power en een dieper laag, toch heb ik niet het idee dat hij de Rotel RB-1090 er helemaal uitspeeld. Hij lijkt iets minder details weer te geven. Een ding weet ik zeker, mijn xanadu's zijn zeker in staat om een diepe bas weer te geven. groetjes, Arjan
 7. Hallo mensen, Ik heb inmiddels het geluid van mijn cd speler door mijn rsp1098 lopen op "stereo" en niet meer via de "bypass" Op de een of andere manier heb ik nu wel een veel betere basweergave, het zal misschien te maken hebben met de DAC van mijn cd speler "Myryad". Tussen analoog en digitale aansluiting hoor ik nu zo goed als geen verschil. Bij digitaal lijkt bij sommige cd's het hoog wat snerpender. Op zich ben ik wel tevreden zo, misschien ga ik nog eens wat andere kabels proberen. Bedankt voor het meedenken, Ghostbuster.
 8. Ik heb mijn cd speler inmiddels digitaal aangesloten met een Gutwire Synchrony kabel. Dit maakt toch wel een groot verschil, strakke zware bassen opeens. Ik ben voorlopig wel weer even tevreden
 9. Volgens mij ga je dan ook meer bas krijgen als je het een kwartslag draait, maar voordat je nou rigoreuze veranderingen gaat uitdenken kun je wellicht gewoon eerst een proefopstelling doen om te beluisteren of het echt de moeite waard gaat zijn. Als het echt veel beter klinkt vindt je namelijk altijd wel een manier om het goed neer te zetten Vanwege de korte afstand die bij zo'n breedteplaatsing tussen de luidsprekers en de achterwand ontstaat zou je kunnen overwegen om je absorptie te concentreren op het deel van de achterwand tussen en achter de luidsprekers, misschien nog erbuiten als er meer absorptie nodig blijkt. Van zijreflecties heb je in deze opstelling geen last, als je het goed aanpakt. Beslist een voordeel! En dan op de wand achter de luisterplaats (daar zit je waarschijnlijk ook vlak voor) heel ondiepe diffusie. Misschien dat de optimale luisterplaats toch iets verder voor de wand zal liggen dan zittend op de bank; ik denk persoonlijk dat je, zittend op de bank die tegen de achterwand staat, teveel bas gaat krijgen, maar misschien vindt jij dat dan nog mooi genoeg. Succes, ben benieuwd naar het experiment trouwens... Toine. Dit ga ik zeker even proberen de komende dagen. Ik ben ook wat aan het experimenteren met de instellingen van mijn voorversterker. Ik laat nu het signaal met stereo door mijn voorversterker lopen (dus niet via de bypass) en kan dan het geluid iets corrigeren in het laag en middengebied, "contour" noemen ze dat bij Rotel, ik heb het laag op +1 gezet en het lijkt me wel wat beter te bevallen tot nog toe.
 10. Grappig....voor mijn Xanadu's heb ik ook Infinity kappa 80 speakers gehad. Ik denk nog wel eens met weemoed terug aan deze jongens, waren toch zo beroerd nog niet (voor mijn muziek dan)
 11. Heb je een zwevende houten vloer (draagbalken boven een kruipruimte) en/of eenzelfde houten plafondconstructie? Hoeveel vrije ruimte heb je achter je tussen de luisterplaats en de achterwand? Hoe ver staan de luidsprekers uit de hoeken verwijderd en bevindt er zich achter elke luidspreker een kamerhoek (m.a.w. is de opstelling symmetrisch)? EDIT: foto's ontvangen (vragen van hierboven beantwoord), maar ik zou de links ernaar ook hier plaatsen Ghostb. Op grond van die foto's zie ik geen andere reden voor een zwakke basweergave dan je luisterplaats. Voor veel audiofielen een prachtige plek, zo vrij in de ruimte, maar voor jou misschien de reden dat de bas wat dun is. Je zou waarschijnlijk een vette bas hebben als je de boel een kwartslag draaide en zelf dus tegen de muur aan zit. Het zou zelfs zomaar teveel van het goede kunnen zijn -- het andere uiterste dus. Voor zover ik het kan inschatten hoef ik niet naar jou toe te komen, behalve om je te helpen met allereerst eens de beste opstelling te zoeken in de kamer. Het zit 'm in de opstelling kan ik concluderen, maar dat betekent niet dat er ook een oplossing voor is natuurlijk. Je moet er ook wonen.... Pas als je enigszins tevreden bent over opstelling en klankbalans zou een bezoekje nut kunnen hebben, maar ook op dat punt denk ik dat het met de galm in die kamer wel meevalt en dat je met experimenten met schuimabsorptie een aardig eindje komt. Noppenschuim in een lijstje dus.... Nieuwe vraag: krijg je meer bas naarmate je verder naar achteren loopt richting keuken in de huidige opstelling? Toine Bedankt Toine, Ik zal eens nadenken of ik alles een plek kan geven als ik mijn installatie + speakers een kwartslag draai. De basweergave wordt inderdaad veel beter als ik in de keuken ga staan.
 12. Dat is juist ook het probleem, mijn speakers klonken in de winkel ook prima, maar thuis valt het me gewoon tegen en dat zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van de speaker, want die is gewoon goed daar twijfel ik niet aan. Maar op een of andere manier matched het niet zo lekker met mijn woonkamer. En een wat zwaardere bas zoek ik juist, het moet wel strak blijven natuurlijk en niet te erg overheersen, maar zoals gezegd luister ik veel rock/hardrock dus een beetje ballen mag/moet het wel hebben.
 13. Oh oke, het wordt me wat duidelijker hahaha. Ik wil zeker de B&W 801 of de 802 proberen, maar dit is wel makkelijker gezegd dan gedaan want ze wegen nogal wat. Ik heb ook zitten denken om ze 2e hands te kopen. Ik ben best tot veel bereid en ook mag het wel wat kosten als ik dan wel van me muziek kan gaan genieten, wat ik momenteel eigenlijk niet doe ? Thingman, is het misschien een idee als ik je een paar foto's stuur van mijn woonkamer om te zien of je er iets mee kan akoesties gezien ? Een paar aanpassingen vind ik prima maar zit niet op een hele verbouwing te wachten eerlijk gezegd.
 14. Bedankt voor het meedenken iedereen. Ik vind het een moeilijk probleem, ik denk zeker dat mijn ruimte te hard is, als ik hard in mijn handen klap galmt het behoorlijk na. Dit zal wel komen door de rechte muren precies tegenover elkaar en ik bijna niets aan de muur heb hangen (maar dit vind ik juist mooi) en aan het eind van de kamer een keuken die gedeeltelijk betegelt is wat ook niet zal meehelpen. Misschien dat het laag van mijn xanadu's nooit zo laag gaan als bv. de B&W 801, maar het moet zeker beter kunnen dan wat ik nu ervaar. Dat merkt ik al als ik dekbedden neer leg in de kamer. Ik vind de xanadu's eigenlijk best heel mooi en ik heb ook een center en rears uit dezelfde serie, zonde om dit weer weg te doen als het komt door de akoestiek. Zo heel kritisch ben ik nu ook weer niet maar nu mis ik gewoon teveel bas. Misschien moet ik eerst maar eens wat meer aan de muur gaan hangen en eventueel een boekenkast kopen ofzo (Ik lees nooit een boek ) Ik denk er ook over om soundscapes te benaderen, heeft er iemand ervaring met deze firma ? http://www.soundscapes.nu/home.html groetjes, Arjan
 15. Ik ben eens gaan experimenteren met mijn dekbedden en het geluid wordt inderdaad wat voller. Ik kan me ook nog wel herinneren dat toen ik mijn keuken aan het plaatsen was en de kamer vol stond met kastjes en kartonnen dozen het veel beter leek te klinken. Maar ja hoe kan ik dit nu verbeteren ?
×
×
 • Create New...