Jump to content

Erjee

Members
  • Posts

    1375
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Erjee

  1. Erjee

    Marcus Miller

    Heb me laatst Free gekocht. Vooral zijn uitvoering van Higher Grounds vind ik erg !!!
  2. Gisteren waren mijn W van WAF en ik bij Toine en zijn W van WAF op bezoek. Ik was erg benieuwd om kennis te maken met W en wilde hun woning eens in het echt te zien. We werden aller hartelijkst welkom geheten en getrakteerd op heerlijk zelfgebakken Turks gebak en koffie. Na een rondleiding door hun bijzonder warm en romantisch ingerichte woning gingen we toch even muziek luisteren. Het is werkelijk waar; de manier hoe de audioinstallatie is weg gewerkt is zeer indrukwekkend. Het enige dat direkt zichtbaar is, is de apparatuur. En zelfs dat is niet meer storend, omdat het meubel passend geschilderd is en de apparatuur zelf bescheiding is qua design. Omdat ik meestal m'n ogen dicht heb als ik naar muziek luister, viel me op dat het geluidsbeeld hoger geplaatst is dan bij mij thuis. Maar als ik m'n ogen even opende, bleek dat echter helemaal niet zo het geval te zijn. Geen idee hoe dat kwam. Misschien de lekkere schommelstoel? Of het behoorlijk hoge plafond? Of toch het feit dat de speakers een stuk van de vloer af gemonteerd stonden? Whatever! Toine's W van WAF heeft een uitgesproken smaak en dat geldt ook voor haar muziek. Er werden diverse van "haar" cd's gedraaid en wat me opviel was de erg brede en diepe soundstage. Ik vroeg of een bepaalde cd in Q-Sound was opgenomen, zo ver stonden sommige instrumenten "buiten" de speakers. Maar het was een "gewone" cd. Ook de diepte van het geluidsbeeld was opmerkelijk. Misschien vanwege het feit dat er fysiek zoveel ruimte achter de speakers is!? Van de luistersessies op de zolder van Toine's vorige woning kan ik me herinneren dat het geluidsbeeld heel ver naar voren werd afgebeeld. Niet mijn ding om bijna met de neuzen van je schoenen tegen die van de virtuele zanger(es) te zitten luisteren. (Katie Melua klonk wel heel aangenaam, moet ik bekennen... ) De huidige situatie laat een meer layed back beeld zien. Heeft mijn voorkeur. Is meer ontspannen luisteren zo. Een extra voordeel van deze opstelling is het feit dat in de zithoek van dezelfde hoogwaardige geluidsweergave kan worden genoten. Weer een voordeel van een dipool luidspreker! Tenslotte nog een opmerking over het laag. Ik was weer erg onder de indruk van hoe krachtig en diep het zelfuitgedoofde laag van kundig opgestelde en aangestuurde paneelluidsprekers klinkt! Beste Toine, beste W van WAF, hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en heel graag tot zien! R&D.
  3. Uit pure belangstelling wil ik weten of SPIDO de door hem in dit topic gestelde vragen zelf kan en hier wil beantwoorden. Zodoende kunnen we allemaal wat leren en weten we zeker dat dit niet slechts een zoveelste poging van hem is om een interessant topic te verstoren. In afwachting.
  4. Diep respekt voor jullie oog voor details en hoeveelheid werk die hierin is gaan schuilen!
  5. Zou ik niet doen Erjee; de novemberagenda zit qua weekenden hier intussen ook vol... Duidelijk. Laten we de 29e november gewoon staan.
  6. Mocht je nog steeds interesse hebben in een versterker voor je hoofdtelefoon, neem dan eens contact op met AudioXperience in Nuenen. Die hebben veel kennis op het gebied van de hoofdtelefoon en alles daaromtrent.
  7. Damn! Ik zal eens met mijn W-van-WAF overleggen of we onze afspraak niet kunnen vervroegen, Toine! Ziet er allemaal heeel erg veel belovend uit! En wat die kleuring betreft; daaraan zal het in hun woning niet ontbreken, Ruud!
  8. Beste Sodejuu, Voor high fidelity is het niet voldoende als bijvoorbeeld "een gitaar" klinkt als "een gitaar". "D
  9. Duidelijk! Maar was je niet bang dat je de lak van de Anti-Cables zou beschadigen bij het doorvoeren??
  10. Kan zijn dat je hoofdtelefoon + M.F. niet jouw "match" is. Er zijn genoeg losse hoofdtelefoonversterkers (solid state / buizen) om nog eventjes zoet te zijn met het vinden van de goede match. Of de uitgangen op je versterker en cd-speler zijn toevallig erg mooi zijn gebouwd. Of je gehoor heeft niet zo'n hoge resolutie dat je de (theoretische) voordelen ook zo in praktijk ervaart. (en dat hoeft helemaal geen nadeel te zijn, want zo bespaar je je heeel veel geld!)
  11. Een vergelijkbare bonus hadden we in de kamer van onze vorige woning; onze Maggies hadden we tussen de eethoek en zithoek geplaatst. Tijdens het eten hadden we dus ook een voortreffelijke muziekweergave. (omdat de eettafel echter haaks op de as tussen de luidsprekers stond was de links/rechts info natuurlijk van ondergeschikt belang. Maar toch...) Een heerlijke aanvulling op de "andere kant" van de kamer.
  12. Heb je de gehele luidsprekerkabels al eens gecontroleerd? Misschien dat er stiekem ergens een paar draadjes kortsluiting maken aan de versterkeruitgangen. Of aan de luidsprekerklemmen. Of zelfs ergens daar tussenin!?
  13. Om in schilderstermen te blijven: Het druipt er inderdaad vanaf ja.
  14. Beste Thingman, Hopelijk mag dit topic aanleiding zijn voor veel audiofiele huisvaders om een vergelijkbaar, maar waarschijnlijk ietsjes minder vergaand, project bij hen thuis op te pakken. Uiteraard in samenspraak met hun "W".
  15. But this measured good and sounded good...!
  16. Quotes ontdoen van hun kern... Ik vergeef 't je, Jitze.
  17. Beste Jitze, Natuurlijk heb je helemaal gelijk met die stelling. Maar elke muziekliefhebber, een enkeling uitgezonderd, heeft zijn/haar luisterruimte nou eenmaal als een vast gegeven! Er KON dus niet worden voorkomen dat ratio's of toegepaste bouwmaterialen akoestisch niet optimaal waren. Daarmee volgt automatisch het "genezingsproces" d.m.v. het aanbrengen van akoestische maatregelen. Deze grote meerderheid van muziekliefhebbers KAN dus alleen maar achteraf aanpassingen in die ruimte aanbrengen om de geluidsweergave te verbeteren. Dus "voorkomen is beter dan genezen" is een opmerking die in deze audiofiele kwestie niet aan de orde is. Verder wordt door SoundScapeS eerst de theorie geraadpleegd voordat er ook maar 1 spijker wordt geslagen of 1 stuk schuim wordt opgehangen. De meetresultaten ter plekke plus de theoretische benadering van de situatie vormen de basis van waaruit de praktijk wordt aangepakt. Met groet, Erjee
  18. Ik zal in dit topic geen off-topic postings meer plaatsen. Achter de schermen wil ik (tot op zekere hoogte) per PM wel over de WaveWeavers en hun effecten verder gaan.
  19. Vreemde reactie, Klaas! Fles alweer leeg? Hoewel.. vreemd... Voor iemand die normaal in het holst van de nacht actief is op dit forum... Wat moet het zwaar voor je zijn; om als genie zooo miskend te zijn. Schrale troost: als je dood bent zullen ze nog met respekt aan je terug denken. Of niet. Blijf vooral op dit niveau posten, Klaas! Het volk hear zal je dankbaar zijn.
  20. Je veronderstelt maar wat je wilt. Jouw veronderstellingen en aannames blijken net zoveel raakvlak met de werkelijkheid te hebben als jouw hersenspinseltje, genaamd Spido. Dus daarom, beste Klaas: drink er nog maar eentje. Proost!
×
×
  • Create New...