Jump to content

s_k

Members
  • Posts

    1412
  • Joined

  • Last visited

About s_k

  • Birthday 22-08-1984

Social Media

Personal Information

  • Gender
    Male
  1. Ik neem aan dat 't met een eerder element wel naar behoren werkte?
  2. Boy what kind of work, volgens google. Veel werk inderdaad, it better be good 'cause it's bound to be pricy!
  3. Het is dan ook 44 jaar oud. Ik vind 't een groovend meesterwerk, maar ook gelijk 't enige echt interessante wat de band gedaan heeft.
  4. Spirit - Spirit (60's psychedelica) Wayne Jarret - Showcalse Vol. 1 (Reggae/Rocksteady) The Incredible Kidda Band - Too much, too little, too late (70's Punk a la Ramones)
  5. Is 't geen idee om 't gewoon eens te proberen? Vijf sets neerzetten en voor elke set een kleine review schrijven. Daarna eens zien hoe ver die eigenlijk uit elkaar liggen. Smaak is lastig, natuurlijk. Maar hoorbare feiten zijn toch wel redelijk feiten. Een vriend van me vond de koperen platenspelermat het einde, ik vond 't helemaal niets, maar we hoorden en omschreven hetzelfde. En dat laatste moet je in een review terug laten komen. De rest is onbelangrijk.
  6. Re 1: Kan stereobeeld te groot zijn? Het kan plat en breed zijn, maar het kan nooit dieper dan 't echte leven (tenzij de opname raar verbouwd is, wellicht) Re 2: Yeah right .
  7. Mijn persoonlijke, redelijk eenduidige antwoord op deze vraag is dat het enige wat je nodig hebt om een set te beoordelen, audio-luisterervaring is. En een goed stel oren, natuurlijk. Ik heb echt geen instrumentkennis nodig om bijvoorbeeld transparantie, stereobeeld en dynamiek te beoordelen. Sterker nog, afgezet tegen instrumenten is 't verschil altijd nog steeds pijnlijk groot. Dan kun je 't maar beter vergelijken met andere audiosets en bepalen waar in de glijdende schaal de set die je hoort staat.
  8. Als je er ooit vanaf wil voor een vergelijkbaar belachelijke prijs, lijkt me een leuke slaapkamerspeler . Overigens; In het topic dat jij aanhaalt "show your turntable" walste iedereen zonder om te kijken over mijn Thorens heen. Zelfs mijn (erg grappige) retro muur-ophang-philips-platenspelertje kreeg meer aandacht. Era en Thorens hebben een 'oh, daar heb je er weer zo een'-effect op mensen, en dat terwijl er met die spelers juist verrassend goed klinkende bouwsels te bouwen zijn. Ik zou in elk geval niet weten wat ik, ook in ruim hogere prijsklassen, liever zou hebben. Het is een van de goedkoopste delen van m'n set, en een van de laatste die ik zou vervangen.
  9. Gewoon twee schroefjes, da's verder niet zo lastig. Revox zegt dat 'ie zowel hoog als laagcompliante systemen vreet. Ik heb er een goedkope Jelco 9A onder gehangen om te testen of 't ding überhaupt werkte, en daarmee klonk 'ie beter dan die Jelco hoort te kunnen klinken, want dat is echt een stereotoren-elementje, als je begrijpt wat ik bedoel. Moet even zien wat ik eronder hang, ik ga binnenkort sowieso als 't goed is die nieuwe betaalbare Nagaoka elementjes beluisteren en ik heb nog een Goldring 1022 over. Mogelijk vervangt zo'n Nagaoka m'n Sumiko Pearl, dan kan de Pearl onder de Revox. We'll see!
  10. Hij heeft flink wat speelruimte, die "arm". Ik moet ook maar afwachten of 't überhaupt werkt. Zo niet, jammer dan, dan heb ik een leuk weegschaaltje Ik ben niet zo'n MC liefhebber, dus dat is 't niet, er is zelfz nog géén element nu. Hoezo werkt 't niet met een MC?
  11. Even een kopietje van wat ik op Facebook zette over wat ikzelf van de teaser van het nieuwe album vind: " Stukje van het nieuwe Pink Floyd album. Om te janken als je 't mij vraagt, prima intro voor Blik op de Weg of voor een lokale Amerikaanse nieuwsshow, maar muzikaal zwaar verouderd en ook gewoon oninteressant. Iets wat Alan Parsons in de late '70's zou maken en dan geïnspireerder. Ik ben geen giga Pink Floyd liefhebber, mara dit mag m.i. de naam Pink Floyd niet dragen."
  12. Fun Lovin' Criminals - Come Find Yourself Dit album is zoveel beter dan je zou verwachten als je alleen Scooby Snacks kent!
  13. Nou, ik vraag me dus inderdaad af hoe dat ding z'n gewicht bepaalt als je er een ander element onder hangt en wat het gewicht dan is. Sowieso wel handig natuurlijk, zo'n ding
×
×
  • Create New...