Jump to content
High-End Forum

sultankat

Members
 • Content Count

  301
 • Joined

 • Last visited

About sultankat

 • Rank
  Lid
 • Birthday 12/25/1952

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  1: Accuphase E-460 | EMM-Labs Meitner MA-2 | Sonus Faber Amati Anniversario | Logitech Squeezebox Touch + Teddy Pardo TTouch | MacBook Pro Audirvana | AKG K701 | Yter XLR + LS cabling | Revelation Audio Labs USB | Stereolab XV Ultra | Shunyata Black Mamba HC CX + Python CX | Vibex Ref 6 Cu | Tabula Rasa

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Den Haag

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb de Grimm ook gekocht op jouw advies Inderdaad: erg goed!
 2. Tja Mike, ik weet hoe dat voelt. Het is of geduldig de Franse ebay afstruinen of meteen contact leggen met onze man in Domburg. Andere oplossingen worden een drama, dat ben ik met spido eens.
 3. Kijk eens naar spikes van soundcare: houden ook je parket heel en zijn er zowel in plak- als schroefversie
 4. Je hebt helemaal gelijk, alleen vind ik de Futura nog mooier, maar de 1303 eigenzinniger. Tja, waarom lees je er nooit over?! In Frankrijk is dat helemaal anders. De mini monitor Biblioth
 5. Da's de Elipson Futura! Qua design moderner, zwaardere kastconstructie, hoger vermogen technisch zelfde principe. Zie: elipson.com Overigens is er in 2000 een Jubileum versie van de 1303 uitgekomen met extra luxe kastafwerking. Al vele jaren alleen nog maar speakers met rubber conus. Hier het plaatje van de Jubil
 6. Papieren conusrand was er in de tweede serie met de Audax 21 cm basspeaker, onderin dus. Wellicht ook nog andere eerdere series, maar dat weet Dik Vaas exact. NB: Elipson heeft nogal wat gewisseld met onderdelen door de verschillende series van de 1303 heen.
 7. En hier is die 1303 fanaat Zomaar een tweeter vervangen door een andere geeft natuurlijk ellende. Dik Vaas, de importeur heeft perfecte vervangers voor de Audax, heb ik ook gebruikt. Passen goed en zijn afgestemd op het geluidsbeeld van de 1303, wellicht een fractie frisser maar dat vond ik juist ok. Wel precies zeggen welke audax je er nu in hebt. Een alternatief is het franse ebay bijhouden. Daar komen regelmatig audaxen langs, ook wellicht dit type, maar dat stelt natuurlijk wel je geduld op de proef. Dat het filter allerlei aantekeningen heeft zegt niet alles: de makers van elipson deden dat ook vaak. Ik zou een foto van beide filters maken en die mailen naar Dik Vaas. (zijn email wil ik je wel geven als je me een PM stuurt) Om je niet verder ongerust te maken: ik denk dat je voor wat betreft de basspeaker onderin nog een speaker met een papieren ophanging hebt, ik weet het niet zeker maar het zou kunnen. Ik hoop maar dat nu je deze hebt laten renoveren de karakteristiek niet veranderd is. Als je ipv papieren ophanging rubber ophanging gaat gebruiken kan dat nl het geval zijn. Al met al: nog niet getreurd! Ze zijn het waard om te herstellen. Dik heeft ook veel ruilonderdelen. Ook nieuwe frontjes op maat.
 8. Ik heb voorheen 5 jaar de Van den Hul Magnum gehad: echt nog steeds een mooie kabel, maar de Kimber 8TC doet het in mijn set beter: dieper en superstrak laag is het meest opvallend. Vooral bij orchestrale passages is dat een verademing omdat het laaggebied niet dichtloopt en instrumenten onderscheiden blijven. Kil vind ik hem zeker niet, ook al was ik daar voor gewaarschuwd. Wellicht is de Van den Hul wel iets vloeiender, maar dat kan ook veroorzaakt worden door het makkelijker dichtlopen in het laag. Nieuw is de Kimber inderdaad aan de prijs, maar hij wordt zeer veel op de Engelse en Duitse Ebay tweedehands aangeboden en ook regelmatig op Nederlandse sites. Voor mij is het een perfecte keus.
 9. Zo kom je deze grijze dagen wel door. Leuk!
 10. De Quadlinks zijn mijns inziens onder de maat. Onbegrijpelijk maar waar. Ze maken het geluid minder levendig. De Van den Hul Mainsstream is een goed netsnoer maar mijns inziens te warm voor de eindtrap, wel goed op de cd-speler zo bleek mij. In het algemeen moet je er met name op letten dat andere kabels niet een warm geluid van zichzelf hebben omdat de Quad apparatuur al een licht warme klankkleur heeft. PS: met het vervangen van de Quadlinks ben je wel de doorkoppeling van de apparaten via de afstandsbediening kwijt, maar erg is dit niet. Via een Engelse site kwam ik erachter dat de 909 in de standby (als het lampje rood wordt) net zoveel stroom verbruikt als in de offici
 11. Ik heb zelf de cd-p en de 909 en eerder ook nog de 99 pre. Goede ervaringen met: Van den Hul The Second: zeer breed inzetbaar. De Van den Hul First Ultimate is ook een juweel, maar dan alleen tussen cd-p en vv. Ook de Lat International IC-300 Signature is fraai, maar dan tussen pre en eind. De Lat is in het laag strakker en ietwatr neutraler dan de Vd Hul. Als je de Lat ook tussen cd-p en vv wilt zou ik daar de Lat IC 200 MK2 kiezen. Tip: neem powercords van Lat international. Vooral op de 909 was het bij mij een openbaring: het geluidbeeld werd helemaal opengetrokken. En ik was heel sceptisch tav verbeteringen met powercords.
 12. DaDa electronics betrouwbaar, betaalbaar en deskundig. Ga maar eens uitgebreid surfen op deze site dan begrijp je wel waarom.
 13. Kef iQ3! Met wat handigheid nieuw voor 165 euro per stuk. Niet te verslaan als het gaat om homogeniteit van het geluid. Je luistert naar vele malen duurder.
×
×
 • Create New...