Jump to content

Don van der Deijl

Members
  • Posts

    578
  • Joined

  • Last visited

Social Media

Personal Information

  • Interests
    Heel veel

Recent Profile Visitors

1043 profile views
  1. Het twisten en vlechten van de interne bedrading zal denk ik ook kunnen helpen. Niet voor niets zag je dit in oude buizenapparatuur standaard.(bron Frank Derks) Mobiele telefoons ze storen niet alleen op buizenversterkers ze storen ook zeker op de televisie . Belt de klant ik heb allerlei strepen door mijn beeld Vraag 1 staat er een mobiele telefoon in de buurt? Dect telefoons kunnen er ook wat van je wordt er gestoord van.
  2. Gaaf probleem waar ik echt eens voor zou gaan zitten wanneer ik het zelf had met een scoop erbij en een test cd de schakeling volgen en zien waar het mis gaat. Het kan inderdaad zo zijn dat een slecht contact of oxidatie problemen geeft welke een zeg maar filterende werking hebben op het geluid. bekabeling intern kan ook oorzaak zijn oxidatie van binnen uit heb ik meegemaakt bij zogenmaamde lofc kabel. Ook je laag en hoog doorlaat filter aan de ingang van de versterker kunnen defect zijn en zo is het dus een zaak van meten en vergelijken een pracht klus
  3. Een uitermate handige tool zo zou ik het willen omschrijven. Heb ik op het werk wat staan op de pc wat ik mee wil nemen even de USB stick er in gegevensopslag komt vanzelf tevoorschijn en laden maar en thuis in omgekeerde volgorde. Gezien de huidige opslagcapaciteit van de stick,s ben ik nog maar aan het tobben met 128 mb maar goed voor geen zeer grote bestanden voldoet deze uitstekend. Een Front Bay is zeker geen overbodige luxe.
  4. Ik ken de versterker helemaal niet maar het genoemde probleem heeft mogelijk te maken met een data verminking tgv de stroomstoring. Data verminking in de eeprom. ALS het een digitale versterker is !! In dat geval zal je in een service menu het een en ander moeten kunnen instellen maar vraag me niet waar en hoe in het service menu te komen. In het geval van een digitale versterker zou ik contact opnemen met PHILIPS de helpdesk of ze het weten is een tweede maar niet geschoten is altijd mis. Zit er geen reset op het apparaat? Is de versterker analoog van opbouw dan is er een schakeling defect geraakt al lijkt me dit heel onwaarschijnlijk maar met PHILIPS weet je het maar nooit.
  5. 40 jaar ben ik inmiddels maar wat kan ik mij nog goed de allereerste star wars film herinneren wat was dat gaaf en zo ook de vervolgen er op waarvan ik het laatste deel iets minder vond. Als fan van Dart vader (kan het ook niet helpen) voel ik me nu weer even jong en ga dan ook wanneer de drukte er een beetje af is sith bekijken. Ik ben zeer benieuwd en ook benieuwd naar de herinneringen welke bij alleen al het denken aan deze legendarische reeks bij andere op roept. Dart Vader rise yes master dit moet wel te gek gaan worden haaa
  6. Als je 't niet de moeite vindt geld aan uit te geven zou je er ook gewoon NIET naar kunnen luisteren of kijken. Maar blijkbaar is dat geen optie? Onzin vind ik dit. Natuurlijk staat er dan heus wel eens een nummer op welke ik wel goed vind maar om daarvoor dan de gehele cd of dvd te kopen voor dat ene nummer vind ik gewoon onzin. Zie het anders door juist dat ene nummer luister ik wel naar volgende albums en wie weet vind ik die wel goed en dan koop ik ze wel. Voorbeeld hiervan is bij mij oa Robert Plant ik heb een aantal cd,s gekocht en andere daar heb ik een kopie van daar ik maar 1 of 2 nummers goed vind ik zie daar het probleem toch echt niet van in . Zo maak ik dan bijvoorbeeld van dergelijke cd,s een verzamelaar met de nummers die ik goed vind . De cd,s huur ik bij de platen bieb want ik vind MP 3 niet goed genoeg op de lange duur en zo betaal ik in ieder geval nog een deel als dit al niet meer mag
  7. CD gekocht de laatste van Robert Plant blijft een wereldartiest. DVD The Who live in the royal albert hall die gasten blijven goed al is er inmiddels niet veel meer over van de oude bezetting.
  8. Ik durf het rustig toe te geven dat ik zat gekopieerde cd,s en dvd,s heb maakt me ook helemaal niet uit al wordt het dan maar diefstal genoemd. Ik heb het dan over artiesten waarvan ik het niet de moeite vind geld aan uit te geven wie er dan ook geld aan mag verdienen. Zie ik echter een cd of dvd waar ik echt gek van ben dan koop ik hem als eerste ongeacht de prijs. Ook komt het voor dat ik nummers download en dan besluit juist doordat ik rustig de kans heb gekregen er naar te luisteren de cd te kopen dus DL werkt ook positief voor de muzikant en de industrie. Ook artiesten die ik maar vaag ken en middels DL beter leer kennen dus zie ik het als een belangerijke zaak dat deze mogelijkheid er is. Wie beweerd dat het diefstal is wanneer ik een cd welke ik bijna nooit beluister gekopieerd heb heeft gelijk maar wie in dat geval dus wel de cd of de dvd koopt vind ik niet goed snik dat vind ik zonde geld. Voorstander ben ik nog steeds van kazaa en torrent sites waar een beginnend artiest de kans krijgt zijn waar te laten horen al zou hiervoor een apparte rubriek bij genoemd moeten worden want wedden dat daar dan gekeken wordt? Uiteraard zal er dan veel rommel komen te staan maar waarschijnlijk ook heel goede pure muziek van muzikanten die hun waar niet meer kunnen slijten middels de reguliere weg. Wanneer ze dan kiezen voor een lage bitrate dan zal de consument wanneer hij de muziek goed vind in staat moeten zijn deze via dezelfde site te kunnen bestellen ik denk dat je dan inderdaad alleen de plaatenmaatschappijen hoort zijken maar who cares?
  9. Gave verhalen bij die van Simon moest ik hard lachen je zou het maar meemaken dan zit de schrik er wel goed in. Maar serieus een goede inslag ik kom het regelmatig tegen bij hifi ktv en pc,s. Hifi is meestal wanneer er niet teveel chips in het apparaat zitten nog wel te redden een eindversterker bijvoorbeeld gaat niet zo snel . Dolby digital versterkers daar blijft gewoon niets van over het is vaak echt bizar wat je tegen komt printbanen helemaal verdamd . TV,s hetzelfde wanneer de schade zich beperkt tot het primaire gedeelte van de voeding dan is deze nog wel te herstellen al kan je je afvragen wat de rest aan de tik heeft overgehouden . Vervelend is wanneer je zoiets meemaakt je niet zeker bent van je apparatuur div componenten hebben zo,n tik gehad (met name SMD condensatoren ) dat ze niet echt betrouwbaar zijn. Secundaire doorslag betekend meestal afkeuren daar de kans op repeat groot is. PC,s worden meestal gelijk afgekeurd die komen bijna allen terug dan gaat ineens het main board defect na een paar maanden. Het huidige witgoedgebeuren ook zoiets veel electronica net als in CV ketels wat is dan beter vraag je je af de oude toestellen of de chip toestellen. Tja chips en bliksem dat gaat gewoon niet goed samen. Gelukkig valt het met bliksem eigenlijk nog wel mee in Nederland want als je wel eens kijkt naar die buien in de USA dan denk ik hemel daar kan je dus echt helemaal niets tegen doen .
  10. Het is sterk aan te raden je PC te aarden zodra je deze aan gaat sluiten op je hifi. De gevolgen van een het verschil in potentiaal kunnen er voor zorgen dat er een hoge spanning op je ingang van je hifi komt te staan met alle gevolgen.
  11. Tjongejonge, wat een verhaal.. Ja leuk toch? Ik bedoel maar je koopt een buis even niet wetende dat je goud in je kelder hebt liggen. Zouden er nog buizen van PHILIPS te krijgen zijn?
  12. Ik zou kijken naar de capacitiet van de voeding de elco,s dus de buffer in de versterker. Goede elco,s zijn duur dat wel maar een paar erbij plaatsen geeft doorgaans een verbluffend effect wanneer de voeding een beetje krap bemeten is. Ik zou ook kijken naar koppelcondensatoren zitten er elco,s in de signaal weg dan is het raadzaam deze te vervangen door MKP,s of black gates als de ruimte te beperkt is voor een grote MKP. Een goede volume pot is een must een gesloten ALPS onverslijtbaar. Bekabeling dan zou ik letten op die kabels die naar de LSP terminals lopen te dun dan vervangen. Bij oude apparaten is het vaak zaak eerst het soldeer werk eens goed te controleren daar kristalisering na verloop van tijid optreedt waardoor verbindingen bros worden . Hierbij is het zaak het oude soldeer te verwijderen. Ook is het zaak bij oude apparatuur met name naar de elco,s te kijken in alle circuits en waar nodig vervangen(de kleintje,s zijn niet zo duur) Voedingselco,s goed nameten en laden en zien of ze gelijkmatig ontladen zo niet vervangen. Visueel kan je vaak al zien of elco,s met name bij warmte bronnen vervangen dienen te worden door bijivoorbeeld terug getrokken plastic. Ook kan er sprake zijn van lekkage bij oude elco,s en dan is het zaak deze direct te vervangen
  13. Bij de CD 80 dus niet nodig maar wel het vermelden waard waar deze wel inzit namelijk de dc ontkoppelcondensator welke in heel veel andere spelers wel zit. Doorgaans niet veel soeps en vervanging door een mkp of een ander goed type condensator(mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar kpsn condensatoren)zal een enorme verbetering kunnen betekenen. Misschien dat je bij de CD80 wat aan de op amps kan doen in de anloge output betere opamps zijn niet duur en ook hierbij kunnen verbeteringen optreden. Als ik het zo lees hoe de speler is gebouwd dan zou ik er helemaal niets aan doen.
  14. Goeie ontwikkeling! Misschien dat de tv dan ook niet sneuvelt als de bliksem ergens inslaat. En het maakt de brom lus ook een stuk kleiner. Groeten Simon Tegen een goede bliksem inslag is geen kruid gewassen hoe je de boel ook beveiligd . Slaat in via het net en neemt de kortste weg naar aarde als dit mogelijk is . Deze weg dient dus heel kort te zijn en daar nemen ze in TV techniek dan ook wel maatregelen voor zodat de bliksem via de tuner het toestel verlaat . Als je geluk hebt overleeft het toestel een kleine tik . Als je pech hebt dan zijn zo,n beetje alle halfgeleiders naar de verdommenis. Stekker er uit halen dan? Is een optie tegen directe inslag maar niet tegen inductie dan zal elk spoeltje in het toestel een spanning genereren welke hoog genoeg is om zijn vernietigende werk te doen. Ik haal trouwens de stekker er wel uit en is het hemelvuur heel erg dan koppel ik echt alles los.
×
×
  • Create New...