Jump to content

Duclaasie

Members
 • Posts

  96
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Duclaasie

 1. Hier hangt het er nog vanaf of een maatje van mij ook zin heeft. Wordt een last minute beslissing op zaterdag dus.
 2. Nu heb ik absoluut geen technische achtergrond, maar is afschermen dan geen optie? Bij de signalen van een draaitafel werkt dat tenslotte prima
 3. Dan heb je het louter over de brutowinst, de nettowinst zal een stuk lager uitvallen, zeker na belasting
 4. Vanuit het perspectief van de consument geldt voor mij een heel simpel idee. De dealer moet voor mij van meerwaarde zijn ten opzichte van een digitale dozen schuiver. Die meerwaarde bestaat uit gedegen kennis en ook snel kunnen handelen wanneer een product defect raakt binnen dan wel buiten garantie. Of dealer dit dan via een importeur of in eigen beheer doet is voor mij niet van belang. Helaas heb ik al meermaals bij diverse audio zaken mogen meemaken dat communicatie per telefoon en mail niet hun sterkste kant is, terwijl dat mijn inziens in een kleine markt met relatief weinig verdeel punten juist sterk onderscheidend vermogen zou geven. Dit geeft soms het gevoel alsof met niet aan je wil/denkt te kunnen verdienen. Gelukkig zijn er ook voorbeelden die dit wel goed doen en waar ik op basis van advies er op vertrouw dat dit juist is. Voor wat betreft de scheiding van dealer/importeur denk ik dat in sommige gevallen de markt zo ver gedivergeerd is en er zoveel niche merken zijn dat je hier haast niet aan ontkomt. Niet iedere dealer zal alle merken van een importeur voeren, ondanks dat de importeur natuurlijk denkt dat bepaalde merken van toegevoegde waarde zijn in zijn product gamma. De markt in Nederland is denk ik te klein om dit te voorkomen.
 5. Ik begrijp dat iedere partij in de keten een ( goed belegde) boterham wil verdienen, en dat gun ik een ieder dan ook van harte. De vraag is dan ook of je de meerprijs voor een merk eigen voeding over hebt, of voor een derde partij (Farad, Sbooster, Teddy Pardo enz.) kiest.
 6. Waarschijnlijk heb je het via Alex ( van A10 audio) al vernomen, maar het armboard staat in bestelling. Ik ben benieuwd!
 7. Om verder te gaan op de voedingen, waarom zou een Feickert Lineaire voeding 895,- moeten kosten als dit de inhoud is … Behalve dan natuurlijk commercie ik kan mij niet voorstellen dat de trafo en overige componenten zó duur moeten zijn.
 8. Die zuivere sinus voor een AC motor lijkt mij inderdaad nogal belangrijk, maar bij een DC motor ontgaat mij het “grote voordeel” van een lineaire voeding nog steeds.
 9. Zelfs voor gelijkspanning motoren van platenspelers worden lineaire voedingen aangeboden ter vervanging van de schakelende voedingen die er standaard bij zitten. In geval van een signaal verwerkend medium kan ik mij het voordeel nog voorstellen, maar een lineaire voeding voor een motor heb ik dan toch wat twijfels bij. Laat staan voor 795,- in geval van een Feickert lineaire voeding…
 10. Precies dat, iedereen beleeft deze hobby op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo.
 11. Dat klinkt mij als bekende problematiek, ik heb dan ook goede hoop op verbetering! Mijn voeten staan ook naar binnen en problemen zijn hoofdzakelijk lage rug en hamstring/bilspier.
 12. De Podoloog ga ik binnenkort ook heen. Ondanks fysiotherapie houd ik problemen met mijn rug en rechterbeen, waarvan ik tenminste wil hebben uitgesloten dat het aan mijn voeten ligt. Daarnaast weet ik al dat er een afwijking in mijn voeten zit, zoals bij vrijwel iedereen, alleen de vraag is hoe problematisch dit is.
 13. Die ondersteund dan weer geen Roon, mocht dat wenselijk zijn. Ik snap de gedachte van Gydo wat dat betreft volkomen, één device die tevens Roon ready is en geen geneuzel met computers, netwerken en al dat gezeur. Het klinkt vast mooi met al die losse spullen, maar ik raak bijvoorbeeld al zwaar geïrriteerd als de chromecast van de TV weer eens moeilijk doet en ik geen idee heb waarom. Apparatuur moet het gewoon doen, zonder dat je je hoeft af te vragen of het allemaal wel goed is geconfigureerd en weet ik wat al niet meer.
 14. hier hetzelfde verhaal. Zo even lekker een rondje hardlopen en dan de rest van de middag vinyl draaien.
 15. Duclaasie

  Phono-pre

  Ik zou persoonlijk bij een draaitafel van die klasse met zo’n element zeker investeren in een Phono pré die recht doet aan het geheel. Welke dat is kun je voor een deel obv specs bepalen, maar de klank die je aanspreekt zul je uiteindelijk zelf moeten bepalen.
 16. Toen mijn vriendin, 34 jaar jong, afgelopen voorjaar voor een nieuwe fiets bij een fietsenzaak kwam werd ook gevraagd of het om een elektrische ging. Ik denk dat de beledigde blik en bijbehorende verbale reactie duidelijk was. Naar het schijnt is een gewone fiets tegenwoordig ronduit zeldzaam. Overigens vind ik persoonlijk Koga qua frame en stabiliteit bij gewone fietsen ook niet overtuigend. Met Cannondale overigens geen ervaring, maar bijvoorbeeld Jan Janssen vind ik veel prettiger qua handling.
 17. Hier was het ook vinyl draaien vandaag.
 18. Dan denk ik dat met zorgvuldig samenstellen zonder exorbitante uitgaven dit prima is te realiseren. Wanneer je echter louter naar het kostenplaatje kijkt / het “voor de buurman” doet, dan is het een dure hobby.
 19. Maar wat is dan high end? Wordt dat bepaald door het kostenplaatje, of het weergave niveau?
 20. Interessant spul dat Akotherm, voor die prijs kun je nog een keer een proefje doen. Misschien eens een stuk bestellen om de eerste reflectie weg te nemen bij mijn rechter luidspreker, die staat namelijk vrij dicht bij de cv radiator
 21. Leverbaarheid van fietsen en onderdelen in inderdaad drama. Mijn vriendin heeft in ik meen april een fiets besteld met leverweek 32, inmiddels is deze uiteraard ook al doorgeschoven naar week 37. Nu hopen dat het niet weer wordt verschoven…
 22. Wat heerlijk om dit topic te volgen zeg. Ik hoop op termijn ook hier met behoud van leefbaarheid de akoestiek nog wat te kunnen verbeteren. Met de info in dit topic krijg ik in ieder geval de nodige handvatten, waarvoor dank!
 23. Dark side of the Moon ligt hier te spinnen.
 24. Wij hebben hier nog een Kallax staan die mogelijk weg mag. Ik meen maatje 5x5 en in bruin fineer
 25. Brom heb ik gelukkig absoluut geen last van, zelfs zonder aard kabel aangesloten is de boel prima stil. Voordeel is natuurlijk wel dat als je voor ieder model arm de maatvoering hebt ingevoerd, je veel makkelijker (kleine) oplages kan gaan maken. Mocht je voor serie productie nog een partij zoeken, ik heb zelf erg goede ervaringen met Betech mass turning. Zeer flexibel en communicatie verloopt ook super. Kleine oplages zijn ook geen probleem en ze denken erg goed mee.
×
×
 • Create New...