Jump to content

Duclaasie

Members
 • Posts

  641
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Duclaasie

 1. Gecondoleerd Carl en sterkte met de afwikkeling.
 2. Hier lijkt de netwerkspeler, een Cambridge Audio CXN, op zijn laatste benen te lopen. Ik was al een beetje aan het oriënteren voor een eventuele vervanger, maar dat had best nog even mogen duren. Aangezien ik de CXN ook gebruik voor radio en TV geluid is het nu behelpen. Eerst maar eens kijken of er ergens een reparateur is die hier de vingers aan durft te branden en anders moet er iets anders komen.
 3. Dank voor de tip Jack! Hoewel er vast mensen zijn die elektronische muziek niet als muziek zien.
 4. Ik neem aan dat je de Thales armen kent Guido, die berusten tenslotte op hetzelfde principe. Daar kun je vast qua ideeën iets van opsteken.
 5. Bij Reed dempen ze Carbon door zacht hout in de armbuis aan te brengen in de Reed 1H toonarm. De overige armen hebben een volledig hout armbuis, waarbij ik de argumenten met betrekking tot werken van hout die @Bebatoli aangeeft goed kan begrijpen. Bij het vullen van een Carbon arm lijkt mij dat geen issue.
 6. Goed te lezen dat je hier weer aktief bent Gydo, ik mag je bijdragen altijd graag lezen. Leuke projecten heb je zo in het vooruitschiet zeg! voor wat betreft dempen van een arm zou je naar balsa hout kunnen kijken. Dit is zeer licht en volgens mij gebruiken ze dat ook bij Reed in de 1H toonarm om te dempen. De aankoop van jullie toekomstige woning was toch al rond? Zoals ik het lees heb je een issue met de huisbaas van je huidige woning, maar dat staat de aankoop van je toekomstige woning toch niet in de weg? Succes met deze vervelende situatie!
 7. Dat klopt natuurlijk helemaal. Eigenlijk is het draaien van vinyl een enorm masochistische bezigheid waarbij bereiken van het optimum schier onmogelijk is. Uiteindelijk eindig je vrijwel altijd met het best mogelijke compromis en daar heb je het dan mee te doen. Daarentegen is de zoektocht an sich voor mij net zo interessant en dat houdt de hobby levendig.
 8. Ik verbaas mij een beetje over de laagweergave van de MP-200 die je roemt. Ik vond dat nu juist een van de mindere aspecten van dit element. Dit kan natuurlijk heel goed aan de combinatie met de phono voorversterker liggen, maar ik vond het laag wat zompig en niet goed gedefinieerd. Dat doet een MC element hier juist veel beter.
 9. Sietze Flyge op het audiofreaks forum, ook te vinden op MP onder Second Life Audio. Zeer kundig en toegewijd.
 10. Dat zou je denken Leo, maar volgens mij is bij trafo’s het voordeel van wikkelen met de hand dat het aantal wikkelingen vaak beter wordt bijgehouden en dat je de wikkelingen netjes naast elkaar kan leggen. In de praktijk zal dat echter niet meevallen, waardoor het vrij kostbaar is.
 11. Wat mij nog niet helemaal duidelijk is, hebben we het over een brommende trafo, of over brom die via de luidsprekers hoorbaar is. Dat kan namelijk nogal wat uitmaken om tot de oorzaak te komen.
 12. Voor dat geld mag ik hopen dat het goed klinkt!
 13. Echt wel, is echt een hele mooie draaitafel. Prachtige arm, degelijk gebouwd en top afgewerkt. Daarnaast is die automatische afslag wel erg prettig..
 14. Zo heb ik gister ervaren hoe goed een vintage set kan klinken. Mijn vader speelt met een net gereviseerde Luxman R-1500 met daar achter IMF TLS-50 mk2 luidsprekers en als bron een Yamaha YP-D8. Eind jaren 70 werd r echt heel mooi spul gebouwd wat ook naar de huidige maatstaven nog erg mooi speelt. Binnenkort een nieuw element in de YP-D8 en dan is het helemaal af.
 15. Heb je al eens een JK Acoustics Ultimate Phono gehoord Ed? Die is zeker voor lage impedantie MC elementen bijzonder geschikt en daar hoef je niets aan af te stellen. Als ik het wel heb is het een current mode ontwerp. Ik speel zelf met het kleine broertje, de Phono 65, en die speelt voor zijn prijs ook bijzonder goed!
 16. Volgens mij hebben alleen de EA-350 en duurdere modellen een step-up trafo van 26dB ingebouwd Carl. Als ik de foto’s van de EA-220 zo zie, dan kan ik ook gen SUT ontwaren. In deze prijsklasse zou dat ook wel bijzonder zijn. Dat jouw Benz niet helemaal lekker gaat op de Phasemation verbaasd mij ook niet helemaal gezien de vooral hogere impedantie. De Phasemation elementen zitten rond de 4 Ohm, waar jouw Benz op 38 Ohm zit.
 17. Zag afgelopen week een stukje over de marathon des Sables, als ik dat zie dan gaat het toch wel kriebelen!!
 18. 15 juni treed zo op in Grolloo
 19. leuk man, ben heel benieuwd. De 320 en 350 vind ik qua opbouw erg mooi. Vooral de dual mono opbouw van de 350 zie je helaas niet vaak bij phono voorversterkers. Daarnaast versterkt de 350 ook nog naar MM level met step up trafo’s. Als ik het budget had, dan zou ik die zeker willen proberen.
 20. Welke Phasemation, de EA-320 ? Ik ben heel benieuwd naar je bevindingen!
 21. Denon DCD-S1, alleen de kans dat je die gaat vinden is niet heel groot. Daarnaast is er ook nog de DP-S1, de absolute top van wat men toen bij Denon kon.
 22. Oppo UDP wordt hoog aangeschreven voor zijn muziek kwaliteit als je het over Blu-ray hebt. Ik heb ze nog nooit gehoord, maar ze zijn sowieso erg gewild.
×
×
 • Create New...