Jump to content
High-End Forum

mordante

Members
 • Content Count

  2,254
 • Joined

 • Last visited

About mordante

 • Rank
  Lid
 • Birthday 01/15/1975

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Leiden
 • Interests
  Muziek CD's LP en concerten
  Games
  Vriendin

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Loopwerk: CEC TL51x
  DAC: Wadia 12
  Geintegreerde versterker: Symphonic Line La Musica
  Luidsprekers: Master One
  PLatenspeler: VPI Scout
  Element: Dynavector Te Kaitora Rua
  Phono amp: RCM Sensor Prelude
  Interlink: Pink Faun 5th anniversary, 2 maal
  phono link: NordOst Heimdall 2
  Luidspreker kabel: AudioQuest Rocker 88
  power kabels: NBS omega III, NBS Dragonfly II, Zu Bok, Shunyata Taipan Helix

Recent Profile Visitors

2,652 profile views
 1. Ik kom graag als er nog plek is. Moet wel uiterlijk 19:00 weer in het immer pittoreske Leyden zijn.
 2. Ik heb nog steeds 3 plaatjes masterbase onder mijn speakers liggen. Misschien heb ik er nog wel meer ergens liggen. Zou misschien wel een keer wat anders onder de speakers willen proberen. Ben alleen bang dat een eirdopje en een knikker niet stabile genoeg is. Bovendien heb ik de befaamde eierdoppen nooit bij de HEMA zien liggen en mooie stalen kogels of keramische kogels liggen ook niet voor het oprapen.
 3. Lampizator heeft chipless DSD DACs. Andere merken weet ik niet.
 4. Weet niet of Jriver het kan. Maar als ik een computer zou gebruiken als media speler. Dan zou ik kiezen voor een programma waarmee ik alles naar DSD256 of 512 kan resampelen. Met instelabare van alles. Dit in combinatie met een DSD only chiploze DAC kan denk ik best heel goed klinken.
 5. Gebruik jij HQ player of wat anders?
 6. €1250 euro bij het Europese verkoop punt.
 7. Die heeft wel de optionele Mind module ingebouwd. Waardoor het ook een streamer wordt. En dat is een gok, de optionele volume regeling. Dat had degene waar ik naar luisterde niet. Weet niet of bij het nieuwe model het nog allemaal optioneel is. Wel jammer dat je met de variabele ingang ook niet een extra analoge ingang krijgt. Dan kan de DAC/Streamer ook als voor versterker gebruiken.
 8. Als er mensen zijn die een keer willen komen luisteren is dat geen probleem.
 9. Laatst een Schiit GM gekocht. Best een fijne DAC. Om eerlijk te zijn heb ik niet heel veel DACs vergeleken. Had daar geen zin in. Het vergelijken lijkt mij best leuk. Maar om alle DACs gelijkertijd in huis te halen, of op 1 plek te verzamelen is geween lastig. Van te voren had ik een lijstje gemaakt welke DACs mij interessant leken. Schiit GM Metrum Muesette Chord 2Qute Moon 280D Hegel HD12 Ik wilde een DAC zonder veel toeters en bellen. Dus geen hoofdtelefoon uitgang, geen volume regeling, en DSD of MQA vind ik niet boeiend. In een eerder stadium al eens de Moon 280D in huis gehad. Was er destijds niet vreselijk van onder de indruk. Klonk te digitaal, had het idee dat mijn oude Wadia 12 misschien wel muzikaler klonk. Later de Schiit GM besteld, toen deze binnen was nog geprobeerd een 2Qute te regelen voor vergelijk. Dit is niet gelukt. De Hegel HD12 was uitverkocht en werd ook niet op korte termijn weer verwacht. Deze twee heb ik dus niet gehoord. Met de Schiit naar A10 audio gegaan. Daar stond een Muesette klaar. De set was als volgt, Aurender N100 streamer, Aavik U300 versterker, Raidho D2 speakers, Ansuz bekabeling. Muziek is van My Dying Bride, Anathema, Nick Cave and the Bad Seeds en Kari Rueslåtten. Schiit vs Metrum. Naar mijn mening is de Schiit voor mij de betere DAC. De metrum vond ik iets te ingetogen. De Schiit was dynamischer en levendiger. Bij de schiit vond ik het laag explosiever. Ik kan mij voorstellen dat mensen de Metrum erg goed vinden. De Metrum is een heel eerlijke dak maakt de dingen niet mooier dan ze zijn. Misschien kleurt de Schiit wel iets meer, ik weet het niet. Maar het blijft dat ik bij de Schiit veel meer in de muziek getrokken werd dan bij de Metrum. Er was ook nog een verassing DAC. Een Moon 380D. Een eerder type van de 380D welke geen DSD mogelijkheden heeft. Deze kon daarom voor een speciale prijs, "nog wel ruim boven de prijs van de andere DACs" worden aangeboden. Deze speelde duidelijk op een hoger niveau dan beide andere DACs. Meer detail meer expressie het was gewoon allemaal net wat beter. Ook werd nog even naar de DAC van de Aavik geluisterd. Maar niet heel lang. Dat klonk erg goed. Ik vraag mij af of het lukt om met losse componenten, dwz een stereo versterker al dan niet geïntegreerd, een losse DAC en losse phono een veel beter geluid te krijgen dan wat je betaald voor de Aavik. Als je de eind prijs gelijk wilt houden. 's Avonds heb ik nog een goed nagedacht en besloten dat de Schiit GM mijn DAC wordt voor komende jaren. Hoewel de Moon 380D echt ene super aanbieding was denk ik dat de Schiit gewoon goed genoeg is op dit moment.
 10. Vind het moeilijk in te schatten of audio zo duur is tegenwoordig. Misschien dat ik mij vergis maar volgens mij is een goede platenspeler altijd al prijzig geweest. Echter mijn ouders kochten een platenspeler en deden daar heel lang mee. Tegenwoordig wil me (nu chargeer ik wat) elke jaar iets nieuws beters en duurder. De nieuwprijs van mijn set ligt ook wel iets boven de 10K maar betaal lang niet altijd de nieuwprijs. Soms tweedehands, soms ex-demo maar soms ook gewoon nieuw. Maar ik breng daar wel andere offers voor. Mijn auto is uit 2002 en op dure vakanties ga ik zelden. Camperen in Europa is prima.
 11. mordante

  Ervaringen Auralic

  Sinds een tijdje ben ik in bezit van een Auralic Aries LE ik heb niks te klagen.
 12. Op de website van 4music.audio staat een prijslijst van Ansus. Ik heb een demo model gekocht, wat ik heb betaald is dus niet relevant. Het best wat je kan doen is naar de winkel gaan en praten.
 13. Heb de D8 onder op de grond staan. Deze paste eerst niet onder mijn rack. Heb mijjn rack iets hoger gezet. Kan niet zeggen of het voor het geluid wat uitmaakt. Heb nu alleen het de Ansuz Mains D8 gekocht. De netkabel A gata nog wel komen, maar eerst ff weer doorsparen.
 14. Ik zal eens kijken of ik een plekje op de grond kan vinden. Ben bang dat dit experiment mij uiteindelijk wel veel geld gaat kosten.
×
×
 • Create New...