Jump to content

JanD

Members
  • Posts

    94
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by JanD

  1. JanD

    Steinway Piano

    Joan Records of bij het Kruidvat ,E 9.95 voor 5 cd's. 'k hoop dat deze links werken anders moet je even op Grimaud zoeken op de betreffende sites. Diverse van deze opnamen zijn gemaakt in Leiden (Stadsgehoorzaal). Met enig geluk zijn ze nog ergens bij 'n Kruidvat te vinden (of op de Kruidvat site te bestellen). De doos met 5 CD's kostte destijds 10 Euro. Voor een recensie zie de site van MusicWeb.
  2. Leg dat dan eens uit ? Je vergroot eigenlijk je baffle op die manier. Ik ben gek op dit soort uitleg.
  3. Ik denk dat het voordeel is dat je het niveau van de input (aan versterkerszijde) daarmee kunt aanpassen aan die van andere bronnen, zodat bijv. tuner en CD-speler even "luid" zijn en er geen grote volumeverschillen optreden wanneer je van CD-speler naar tuner overgaat, of andersom.
  4. Liefhebbers van klassiek mogen best meeklagen. Vooral wanneer het gaat om zogeheten perfectionisten onder de musici die zich zelf met technische details bezighielden en daardoor menig opname verknald hebben. Denk met name aan lieden als Von Karajan en Szell. Er bestaan maar weinig goed klinkende opnamen van hen op resp. DG en Sony (CBS).
  5. Is het niet eigenlijk zo dat je - nu het allemaal zo'n beetje lekker is ingespeeld - in feite niet zo tevreden bent met wat je hebt en weer 'ns wat nieuws wilt?
  6. JanD

    kruidvat cd's

    Dat is geloof ik een opname op Channel Classics. Ik doelde op zijn opnamen op Sony van alle symfonie
  7. JanD

    kruidvat cd's

    Heb je Immerseel al eens geprobeerd? Die hoor ik haast nog liever dan Br
  8. JanD

    kruidvat cd's

    Dat zal vast wel. En, zoals ik enkele dagen terug schreef, tegenwoordig nog wel in de winkels te vinden, met de pianoconcerten erbij.
  9. JanD

    kruidvat cd's

    Dat is ongeveer wat 'middelmaat' is. Of anders gezegd: wat is het verschil met 'middelmaat'?
  10. JanD

    Marketing

    Dat lijkt me een misvatting. Vaak geeft een auteur ook aan dat niets mag worden vermenigvuldigd zonder diens toestemming.
  11. De diverse opnamen van Carmignola op Sony. Zijn 3 Vivaldi CD's (met o.a. een spectaculaire Vier Jaargetijden) zijn gebundeld te krijgen en stuk voor stuk prachtig.
  12. Een houten puck doet het in ieder geval beter bij opnamen van The Wooden Prince van Bart
  13. Ik kan je mening wel delen. Slatkin, Ozawa en Previns 2e opname ken ik niet, en ik ben er ook niet echt nieuwsgierig naar. Maar je noemt een belangrijke "speler in dit veld" niet: Dorati. Zijn eerste opname op Mercury ken ik ook al niet. Maar zijn opname met het Concertgebouw Orkest (op Philips twee maal als dubbel-cd uitgebracht - die uitgave in de Duo serie is te preferen vanwege de koppeling: een selectie uit Doornroosje met Fistoulari) is het voor mij helemaal, ondanks een wat lomp uitgevoerde Bloemenwals. Daarnaast is er nog een prachtige opname van Mackerras op Telarc. Was Dutoit al genoemd? Ook erg mooi. Ashkenazy en Rozhdestvensky: geweldig. Merkwaardig genoeg is die Rozhdestvensky-opname van 1961 en in alle opzichten stukken beter dan die van Svetlanov uit 1988. Beide op Melodiya! Volgens mij is in al deze opnamen sprake van een kinderkoor.
  14. O, ik vergeet die opname van Kondrashin. Die is opgenomen in 1963. Moscow Philharmonic Orchestra. Melodiya. Op cd gekoppeld aan The Bells. Melodiya 74321 32046 2.
  15. Bedankt voor de informatie, Theo. Deze uitvoering van de Symfonische dansen heb ik nooit gehoord. Maar de kans bestaat dat ik hem ook geweldig vindt, alleen al omdat ik de muziek zelf al geweldig vind. Dan vind ik al gauw elke mooie opname mooi Van Mravinsky heb ik ergens een soort suite uit de Notenkraker liggen (of staan dan). Over het algemeen vind ik Mravinsky wel overrompelend en messcherp (er bestaan echter ook wel meer "traditionele" uitvoeringen van hem van werk van Tchaikovsky waarin hij niet voortdurend alles op de spits drijft), maar juist de Notenkraker past dat wat minder. Deze muziek moet het toch ook voor een groot deel hebben van charme, en daarvoor hoef je bij Mravinsky niet aan te komen. Ook Gergiev schiet hier te kort. Beiden hebben iets militants, dat wel indruk maakt, maar ook vermoeiend is en nergens ruimte geeft voor enige ontspanning. Een Notenkraker die voortdurend op topspanning loopt, loopt uit de rails. Het gaat wel om een sprookje! Een kerstvertelling voor kinderen.
  16. Welke opname op Refrence Recordings is dat (dirigent en orkest)? Als je die Symfonische Dansen in een echt pakkende uitvoering wilt horen, kom je toch een keer bij Kondrashin terecht, echter in een bepaald niet audiofiele remastering van Melodiya. Jansons maakte ook een voortreffelijke opname, die notabene bij Kruidvat lag. Een Notenkraker die je bij de strot grijpt, is een tikje overkill. Gergiev doet dat ook aardig trouwens. Overigens staat een fraaie opname een bevrediging op langere termijn geenszins in de weg. Het is pas uiterlijk vertoon als het enige goede van een bepaalde uitvoering is: fraaie opname.
  17. Mooie opnamen zijn niet gebonden aan bepaalde labels, en geen enkel label kan garant staan voor mooie opnamen. Desondanks zijn er wel labels met klassiek waar ik vaak erg mooie opnamen vind. Bijv. Ondine. Wel een vraagje. Wat bedoel je met de zin "Bach, Mozart, Chopin, Beethoven, Schumann."? Dat je van deze componisten niet houdt?
  18. JanD

    kruidvat cd's

    Schreef de betreffende schrijver niet in zijn eerdere bericht: "Sidder voor het aangezicht des Allerhoogsten, gij zondaar... H
  19. JanD

    kruidvat cd's

    De meeste opnamen van Kruidvat zijn heruitgaven, afkomstig van labels die soms 'gewoon' dure labels zijn (bijv. EMI of Sony of ASV). Daar zitten zowel uitstekende als matige opnamen en uitvoeringen tussen. Voor aanraders in de goedkopere sector (tot ongeveer 10 euro per CD): zie m'n site.
  20. JanD

    kruidvat cd's

    Bedankt voor de opsomming. Ik ken wel enkele van die namen, maar geen van die uitvoeringen (ik heb ze wel eens ergens zien liggen, voor 1 of 2 Euro per cd). Als ze mooi zijn opgenomen, kan het meevallen. Aan de andere kant lijkt het me - voor mij althans - weinig reden om naar Lidl of Aldi te rennen. Hetzelfde repertoire is ook zo'n beetje bij Kruidvat te vinden (in goede uitvoeringen) en in veelvoud bij de duurdere labels natuurlijk. Ik maak uit je eerdere bericht op dat je daarmee niet geheel onbekend bent. Kan het orkest uit Tbilisi met Kakhidze zich meten met de "grote" namen uit het westen?
  21. JanD

    kruidvat cd's

    Kun je daar meer over vertellen? Waaruit die serie bestaat eigenlijk. Is het de moeite waard om ervoor naar een Lidl te gaan? Of is het het overbekende repertoire in opnamen van lieden als Lizzio, Scholtz, Gardinon? Waar de hele serie uit bestaat weet ik niet , maar elke cd staat in het teken van een andere componist. Zelf heb ik nu 1 van Grieg en 1 van Haydn en er zijn onderandere Bach, Brahms, Vivaldi, Mootzart en nog veel meer. Ik vind ze de moeite waard, trouwens bij de Aldi hebben ze dezelfde serie volgens mij ook wel eens. Kun je iets vertellen over de uitvoerenden? Namen bijvoorbeeld. Of over de uitvoeringen .....
×
×
  • Create New...