Jump to content
High-End Forum

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. mumsoft

  Airco

  Eh, een ventilator koelt wel degelijk, maar plaatselijk, nl jouw lijf, en daar gaat het toch om? En een airco, zoals in veel zuidelijke landen gebruikelijk is, koelt de ruimte, maar dat kost vast veel meer energie. Als je daar op straat loopt krijg je bij elk huis een berg droge warmte uitgestrooid, terwijl het al zo warm is. M.i. verplaatsen al die oplossingen de warmte en kosten ze energie en leveren dus warmte.
 3. Today
 4. carl

  Airco

  Een ventilator koelt niet, maar beweegt alleen de lucht Marc. Ik zou het lieft ook koelen met een compacte unit. Maar je hebt wel gelijk want morgen ga ik lekker luisteren.
 5. mumsoft

  Airco

  De ventilator ik heb is wel zowat geruisloos maar niet klein. Heeft vier standen, meestal is de laagste stand al voldoende. Binnenkort slaat het weer om gelukkig. En een Chinese waaier voldoet vaak ook.
 6. carl

  Airco

  Op zich woon ik best koel in een bos. Maar mijn luisterzolder wordt toch wel wat warm ondanks het feit, dat het dak nagenoeg nieuwbouwnorm is geïsoleerd en ik de gordijnen altijd dicht houd. Dus ik zit te denken aan iets van een airco voor een kamer van rond de 70 vierkante meter. Liefst compact, energievriendelijk en geruisloos. Heeft iemand ervaring?
 7. Natuurlijk is het niet voor niets, ook al krijg je misschien maar weinig reacties. Het is altijd leuk om te zien wat er gebeurt op AV-gebied, en jouw verslag geeft er een mooi beeld van. Reuze knap!
 8. Zo ver als ik het begrepen heb is de samenwerking met amplimo gestopt en het zou me verbazen als die niet ook de UL40 bouwdoos verzorgde.
 9. Als het niet je "core business" is, ja begrijpelijk.
 10. Misschien, ik hou van precies werken. De UL-40_S2 is al een jaar of 2 uit de collectie. Hier staat waarom https://tubejack.nl/2018/03/13/zelfbouw-high-end-buizen-versterker-van-der-veen-ul40-s2-laatste/. 2 bouwdozen op de markt zetten én op voorraad te houden is gewoon te duur. Die twee zitten elkaar zeker niet in de weg.
 11. of je bent het al. Ik kan het wel waarderen dat een ontwikkelaar niet 'iedere maand' met een nieuw nieuw nieuw wast nog witter product komt. Maar is de UL-40 nu uit de collectie verdwenen? Dat zou ik dan wel weer jammer vinden. Lijken me toch niet twee producten die elkaar in de weg zitten.
 12. Precies zo wordt jezelf ook, als een jaar les van hem hebt gehad. De versterker deed het ook meteen. Of ik een uitgebreid bouw verslag ga publiceren, weet ik nog niet. Het is aardig wat werk.
 13. Zeker inspelen. Ik had ook niet verwacht dat je gelijk al met een heel verslag zou komen. Ik weet dat als Menno een verbetering door zal voeren het ook een echte verbetering is. Daar doet Menno lang onderzoek naar en doet danm grondig. Checked en checked nogmaals en nogmaals voordat het wordt gepubliceerd.
 14. 75 jaar is aan de lage kant, ja. De VR4 was een de weinige luidsprekers die mij echt het idee gaven diepte te horen in de muziek. Er zullen er vast meer zijn die dat kunnen, maar kennelijk ben ik er niet zo gevoelig voor. De VR4 deed dat heel duidelijk. Jammer dat de laatste jaren de speakers vrijwel onbetaalbaar werden. Ik heb nog een paartje VR1 staan, die doen het nog heel leuk voor hun formaat.
 15. Het moet eerst even inspelen, voordat je er iets meer van kan vinden. Al gaat dat met buizen redelijk snel. Er komt een verslag op mijn site. De ontwerper verwacht eenzelfde route als de UL-40S2. Zelf ben ik wat terughoudend met allerlei: "verbeteringen". Laat het eerst maar eens een (half) jaartje spelen met de onderdelen en uitstekende buizen die bij het bouwpakket worden meegeleverd. [....] FUTURE MODIFICATIONS: In the past, for more than 20 years, I brought to market (together with Amplimo) my UL40-S2 amplifier. This kit thought me, that even a very good design never is ready. I discovered improvements, as did UL40-S2 buyers who informed me. Following I slowly and careful started to publish improvements as modifications. Most of them were small and simple. They costed almost nothing, but had an important impact on functioning and sound quality. I expect exactly the same to happen with the “Vanderveen-Trans-SE10”. So, regularly check our websites to see if any thoroughly tested good quality new modification is available. [...]
 16. Yesterday
 17. Mooi en gefeliciteerd, Jack. Ook ik ben benieuwd hoe het in je grote set klinkt en hoe het zich verhoudt met de herverbouwde UL-40S2 van je. Ik eem aan dat je nog een uitgebreid bouwverslag op je site plaats?
 18. Dank, @Duck-Twacy75 jaar dat is toch ook weer niet zo oud of zie ik dat verkeerd? Wel een ondernemer met doorzettingsvermogen. Ook nadat zijn voorraad en werkplaats in New York verloren ging, zette hij zijn bedrijf gewoon weer op in Californië. Toch ook weer een muzikant, die zich gaat richten op de hardware na klachten. Over zijn theorie dat de meest perfecte luidspreker precies het inverte of omgekeerde signaal van de microfoon moet kunnen representeren, heb ik niet eerder gelezen.
 19. Dank heren. Ja, de oogst aan foto's was wat veel dit jaar. Goed om te lezen, dat het werk niet voor niets was.
 20. Wat een berg werk Ivan: maar heel fijn om te lezen én te bekijken. Ook goed dat je alle exposanten aandacht geeft en de mensen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.
 21. Dank jullie wel. Zoals jullie weten speelt in de woonkamer een bijzondere geheel geherverbouwde UL-40S2. Stevige competitie voor de Trans SE-10, met dezelfde lage vervorming. Onze luidsprekers hebben een rendement van 92..93dB, dat kan makkelijk. Ik heb ook een SE 2x3,5Watt versterkertje staan. De ramen gaan er daarmee niet uit de sponning. Maar het is wel veel geluid. Dus René, "power" zat Ga morgen nog even de puntjes op de I zetten. Wat meten. Daarna mag hij in het rek, om eerst eens rustig in te spelen.
 22. Wat een mooie foto's weer, bedankt voor je mooie verslag. Hoop dat je weer snel een verslag kan maken.
 23. Wát een mooi verslag weer Ivan! Ik begrijp wel dat je er vanwege de grootte even wat tijd voor nodig had.....
 24. Ja, erg mooi . En inderdaad, hoe doettie het op de grote set....? Kan dat wel qua gevoeligheid van je speakers?
 25. Gaaf dat ziet er mooi uit Jack. Mij benieuwen wat deze gaat doen op de plaats van de UL40. Van harte met je nieuwe aanwinst
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...