Jump to content

Berny

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

About Berny

  • Birthday 01-03-1958

Personal Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

364 profile views
  1. Dat is eigenlijk hoe we het altijd zouden willen horen, maar dan zonder dat zo'n uitgebreide verbouwing van de kamer nodig is.
  2. Hallo Groovy, Dat klinkt interessant. Kun je iets meer vertellen over het soort opname waar je toen naar luisterde en de weergave?
  3. Hallo Seed, Kun je iets meer vertellen over ambiosonics? Ik ken het niet.
  4. Ik denk dat Sonorus Holographic Imaging ook niet bedoeld is om met een koptelefoon naar te luisteren. Het gaat om de faseverschillen tussen de speakers en om de preciese plaatsing.
  5. Leuk om te lezen dat je het hebt geprobeerd en om te horen wat je er van vond.
  6. Kortgeleden heb ik kennis gemaakt met een stereo-opname format met de naam Sonorus Holographic Imaging, dat is ontwikkeld door de Nederlander Arian Jansen. Om muziek in dit format te produceren wordt het analoge signaal bewerkt. Men beweert dat het resulteert in een sterk ruimtelijke stereoweergave. Het Amerikaanse label Yarlung Records heeft recent enkele albums in dat format op de markt gebracht. Op deze pagina https://www.yarlungrecords.com/sonorus/ staan enkele testfiles die op deze manier zijn geproduceerd. Ik moet zeggen dat het wel indrukwekkend klinkt, vooral de eerste 2 files. Er wordt wel bij gezegd dat je speakers precies goed moeten staan, dat je speakers in fase moeten zijn en dat de weergave alleen goed kan worden gehoord op de sweet spot of vóór de sweet spot. Ik ben nieuwsgierig of iemand wel eens naar muziek in dit format heeft geluisterd en wat de bevindingen zijn. pagina
  7. Roger Skoff schreef op 22 september op Audiophilereview.com wat HiFi en High-End HiFi in zijn ogen nastreven of zouden moeten nastreven. Volgens hem gaat het om de “auditory illusion that, like good "special effects" in a movie, will help us to enjoy whatever we're listening to; and maybe even provide the occasional moment when the effects are SO good that we can marvel at them and think how well and wisely we spent our money.“ Dat van die auditory illusion vind ik wel mooi. Het moet goed zijn en het origineel zoveel mogelijk benaderen en áls dat zo is kan ons voorstellingsvermogen de rest doen.
  8. 's jonge jonge dit is een snel forum zeg. Voor je het weet is het hele spul naar een andere categorie overgezet
  9. Ik denk dat ik de opmerking niet begrijp. Volgens mij staat dit topic al onder digitaal.
  10. Bedankt voor de bruikbare tips. Pentatone heb ik bezocht evenals htforums.nl. Hans, ik wil graag van je uitnodiging gebruik maken om eens te komen luisteren. Ik heb interesse in verschillende opstellingen en hoe die klinken.
  11. Beste Hans van Liempd, bedankt voor je welkom. Ik ben inderdaad nieuw op dit forum en zeker geen expert in de technische kanten van audio. Ik hoop veel van jullie op te steken. Bedankt voor jullie antwoorden. Ik heb begrepen dat er een voorkeur is voor vinyl en het stereoformaat en begrijp van jullie ook waarom. Nu ben ik eenvoudigweg een liefhebber van surroundmuziek. Dat kan klinken alsof je erbij bent in de opnameruimte. Dat is een mooi gevoel! Daarvoor wil ik graag muziek downloaden en weergeven die ook in surround, dus in minstens 6 kanalen, is opgenomen. (Overigens, inmiddels heb ik al een paar voorbeelden gezien van muziek die in Atmos of DTS:x is te downloaden). Ik ben daardoor automatisch een gebruiker van digitale formaten zoals DTS HD master audio, Dolby Digital True HD, FLAC 5.1 of WAV 5.1. Wat heeft in dat geval jullie voorkeur? Bij een online winkel als Itrax kun je dan vaak ook nog kiezen uit een ‘stage’ en een ‘audience’ perspectief voor je surroundmuziek. Zijn er mensen die daar ideeën over hebben? Ikzelf heb eens dezelfde muziek in Dolby Digital, DTS, FLAC en WAV binnen gehaald. Dolby Digital en DTS waren in mijn oren beduidend minder van kwaliteit dan de andere twee, en ik moet zeggen dat ik eigenlijk geen verschil hoorde tussen FLAC en WAV. Dan is FLAC wel een stuk kleiner en sneller binnen te halen dan WAV. Hopelijk hebben jullie nog wat goede punten voor me.
  12. Het aantal online winkels in muziek is groeiende. Met name bij aanbieders van muziek in highresolution kun je vaak kiezen uit diverse formaten waarin je je muziek wilt downloaden. Bijvoorbeeld het DSD formaat in diverse resoluties, het FLAC formaat, ALAC, mp 3 enzovoorts. Afhankelijk van je apparatuur kun je de diverse formaten afspelen. Ikzelf ben een liefhebber van muziek die in een FLAC 5.1 setting is opgenomen en te downloaden. In surround muziek tref je opnames aan die vanuit het perspectief van een luisterend publiek zijn opgenomen en af te spelen (soms aangeduid met het etiket ‘audience’) en opnames vanuit het perspectief van de muzikanten of de dirigent (soms aangeduid met het etiket ‘stage’). Bijna altijd ben je afhankelijk van de keuze van de producent voor het perspectief dat je krijgt voorgeschoteld. Inmiddels verschijnt er een enkele online winkel waarin je kunt kiezen vanuit welk perspectief je de muziek wilt beluisteren. Ik ben een liefhebber van het ‘stage’ perspectief, mits de muziek ook echt op die manier is opgenomen. Ik ben benieuwd wat anderen voor voorkeuren hebben voor het formaat waarin ze muziek willen beluisteren en waarom. Dus, waar luister jij het liefste naar?
×
×
  • Create New...