Jump to content

S@m

Members
  • Posts

    562
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Zuid Holland

Audio Set(s)

  • Hoofdset
    Accuphase

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Prachtverhaal, maar is het - om de luisterervaring bij Cock (proberen) te evenaren - niet van een groter belang de akoestiek op gelijk niveau te krijgen? Ik denk dat daar ‘het geheim’ ligt.
  2. Volgens mij ben jezelf kaal. Enne, lekker belangrijk meester TL... @Mumsoft, Cock ook aan de snot, kurk en lamp(en) of ‘gewoon’ een goede set in de juiste akoestiek?
  3. Precies, de mens is een te foppen schepsel...
  4. Wat denk je van het geloof in iets?! Heel veel mensen geloven in iets zonder dat het bestaan daarvan ooit is aangetoond... Enne Leo, bespaar je de moeite van het langskomen met de lamp. Heb mezelf al meerdere malen betrapt op het horen van zaken bij anderen die ik in eerste instantie thuis niet hoorde. Na thuiskomst toch eens luisteren en verdraaid dan hoor ik het toch ook. We (lees: jij, ik en vele anderen) laten ons graag foppen
  5. Volgens mij heb ik nergens geschreven dat ‘het’ niet kan. Aangegeven heb ik dat het wellicht een andere oorzaak heeft. Overigens zegt het natuurlijk niets dat iedereen dezelfde verschijnselen waarneemt/last van heeft. Wat het ‘effect’ is/kan zijn staat her en der beschreven dus veronderstelling/placebo ligt dan om de hoek. Belangrijkste lijkt mij dat jij met meer plezier luistert en dat is tenslotte waar het om gaat
  6. Misschien ga je voorbij aan het feit(?) dat je door het romantische licht en uitvoering van die lamp plus de gedachte aan een verbetering (placebo) in een andere stemming komt waarbij je lichaam andere hormonen aanmaakt en je hierdoor de sfeer en klank anders ervaart. Ga eens luisteren na een autorit met veel drukte en doe dat ook eens na een half uurtje meditatie.
  7. Even gesimplificeerd. ‘s Morgens cortisol, om wakker en actief te worden. ‘s Avonds melatonine om slaperig te worden. Dat er ‘s avonds een andere luisterervaring is is dus niet zo vreemd. Een schemerlichtje en/of zo’n gekunstelde lamp versterkt dat gevoel van ontspanning wat uiteraard de stemming en luisterervaring ten goede zal komen.
  8. Hormonen, gedurende de dag maakt je lichaam diverse hormonen aan. Dit zorgt voor je activiteit en stemming gedurende de dag.
  9. Was voorspeld, met een reële vraagprijs zal het vast lukken...
  10. En met 98dB@8 Ohm ook goed aan te sturen met Array..!
  11. Groot aandeel antiek op het forum...
×
×
  • Create New...