Jump to content

hansko

Members
  • Posts

    1763
  • Joined

  • Last visited

About hansko

  • Birthday 07-05-1952

Personal Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Betuwe
  • Interests
    Muziek, golfen

Audio Set(s)

  • Hoofdset
    Stax

Recent Profile Visitors

3778 profile views
  1. Kijk uit, want lang niet alle opnames zijn opname technisch goed van kwaliteit. De creativiteit vinden ze belangrijker. Maar deze opname is prima.
  2. https://www.jazzarchief.nl/product/the-dutch-hobby-orchestra-our-time/ Na lange tijd weer eens een cd gekocht. Mooie opname, heerlijke muziek en uitstekend gespeeld
  3. Ik zou eerst het advies van Hans van Liempd maar eens uitproberen. Grote kans dat je daarmee een hoop geld en moeite bespaard met een veel beter resultaat, vergeleken met je eigen idee.
  4. Strijkkwartetten 2 en 3 door het Alma Quartet op Challenge records
  5. Hoi Hans,

    Hoe gaat het nu met je? Al geopereerd aan de staar? Wij zijn precies twee weken geleden verhuisd. Bijna alles op orde. Ook de (eenvoudige) set speelt in de woonkamer en natuurlijk de Stax. De cd collectie wacht op een cd kast die 18 augustus wordt geleverd. Nu nog alles in dozen.

    Als je weer kunt autorijden dan ben je van harte welkom om het nieuwe appartement te bekijken en natuurlijk te luisteren. Kan ook naar jou komen natuurlijk. We gaan eerst een paar dagen naar Zeeland en volgende week is het oppassen geblazen. Elke dag een kleinkind te logeren.

     

  6. De complete viool sonates van Beethoven op DGG uitgevoerd door Pires en Dumay. zowel qua opname als uitvoering wat mij betreft een dikke 10 spring sonate Beethoven
  7. Mooi opgenomen en heerlijke muziek. een jonge gast (pianist) en twee oude knarren.
  8. Prachtige uitvoering. Ben zelf vrij streng katholiek opgevoed (tot mijn 15e levensjaar, toen heb ik het katholieke juk van mij afgegooid) en dit doet mij weer terug denken aan die tijd.
  9. Jaren geleden zijn we eens met een groep bij een orgeldemo geweest. Die speelde zo laag, dat je het niet kon horen wel voelen. Was Thingman ook bij dacht ik. Erik Kleinsmid (dacht dat ie zo heet) had het toen georganiseerd.
  10. Dank je voor de informatie. Blijkbaar ben je een Stax kenner. Enig idee uit welk bouwjaar deze combi ongeveer is? De huidige importeur wist het niet. Kende de SRM-T1 ook niet. Ik had vroeger ook een Stax, vind ze super klinken.
  11. Met de nieuwe buizen, Stax buizen vervangen door Sylvania, hoor ik alleen maar meer details. Maar laat m toch maar afregelen.
  12. @Jack: kan toch gewoon spelen nu?, laat hem volgde week afregelen.
  13. Dan ga ik dat maar doen. Dank je voor het advies. DC gekoppeld, zou niet weten wat dat is, maar ik vertrouw je blind.
  14. Heb ook nog even contact gehad met de huidige importeur van Stax in NL. Wilde op basis van het serienummer het bouwjaar weten. Kon hij me niet aan helpen (hij ging het navragen bij Stax Japan) , maar hij adviseerde wil als ik de buisjes ga vervangen (heb ik dus gedaan) de versterker opnieuw af te laten regelen door hem. Moet altijd gebeuren bij vervangen buisjes vlgs hem. Is dat echt nodig?
  15. Dank je Eric. Ik gebruik eerst de cd met signalen en dan markeer ik de balansknop. Dit apparaat mag ik vast niet op het wandmeubel zetten. Is wel gelijk een mooie koptelefoon standaard. Denk alleen dat de Stax niet past.
×
×
  • Create New...