Jump to content

Peter B

Members
  • Posts

    110
  • Joined

  • Last visited

Social Media

Audio Set(s)

  • Hoofdset
    Linn Classik (cd-speler + versterker) --- dropveter --- Sphinx Project 12 --- Vd Hul Clearwater --- Thiel CS 1.5
  1. Tsjonge ... Hij is dus zelfs nog te verkrijgen. Waar heb je hem vandaan?
  2. De DVD was gehuurd (zoals denk ik totaal zo'n 100 intussen) Die kopieerbeveiliging zit toch ook op koop-DVD's? --> Het gaat hier dus om een specifieke vorm van beveiligen, nl. tegen het stelen. Niks kopieerbeveiliging. Voortaan eerst goed lezen ... Ik geloof dat ik toch maar probeer om 'm terug te brengen onder het mom dat de verwachtte levensduur toch wel meer is dan (een kleine) 2 jaar. Kijken wat daar uit komt ... Volgens mij kan ik alleen maar meer slopen dan repareren.
  3. Sinds een kleine 2 jaar ben ik in het bezit van een DVD-speler van Pioneer, te weten de DV350 (S). Nu lukt het mij echter niet meer om DVD's af te spelen. Eerst leek het of de speler wat kritisch was met de kwaliteit van de DVD (beschadigingen, vette vingers) en het voldoen aan de DVD-standaard van de DVD. Afgelopen zaterdag hield hij er echter mee op tijdens het afspelen van Troy (na een uur ofzo) en kon vervolgens niet meer herstart worden (zelfs niet vanaf het begin) Wat heb ik intussen gedaan: 1. De laser schoongemaakt 2. Een cd'tje afgespeeld (dit gaat goed) 3. Een aantal (voor mijn doen) intelligente blikken op de overige onderdelen geworpen Heeft er nog iemand ideeen over hoe ik hem mogelijk weer aan de praat krijg? Wegbrengen ter reparatie heeft vermoedelijk weinig zin (reparatie is waarschijnlijk veel duurder dan de aanschaf van een nieuwe DVD-speler)
  4. Tsja. Het kan natuurlijk helemaal niet. 1 cd als beste noemen. Daarom heb ik het volgende bedacht. Stel: Er breekt brand uit, en ik kan alleen bij mijn (en alleen mijn*) cd's en ze liggen allemaal zo dat ik er wel een willekeurig uit kan zoeken dan neem ik mee ... Light ~ Light Kortom, echte onvervalste Nederlandse symphonische muziek ... 1 van mijn favoriete cd's en waarschijnlijk het minst gemakkelijk te vervangen. Deze passende recensie vond ik op het internet. Met 1 dingetje ben ik het niet eens, en dat is de negatieve benadering van de verpakking --> Een mooi schilderij van Victor Linford {Lekker belangrijk}.:
  5. Nog steeds vrij onervaren op klassiek gebied. Toch hierbij mijn huidige top-3 ... 1. 6e symphonie van Mahler, Inbal, Radio-Sinfonieorchester Frankfurt 2. 10e symphonie van Mahler, Barshai, Junge Deutsche Philharmonie 3. Concerto for Orchestra, Karajan, Berliner Philharmoniker Zoals de kenner ziet allemaal goedkope uitvoeringen (v.w.b. prijs van aanschaf; v.w.b. muziek natuurlijk niet!)
  6. En toen {hadden we nog geen nieuw vraagstuk}
  7. Dank je voor het beluisteren
  8. Nou ja. Maraya dus ... 't Klinkt toch wel erg lekker. Niet vernieuwend ofzo (dat hoeft gelukkig ook niet altijd) maar gewoon lekker. Ik moet zeggen dat ik enigzins bevooroordeeld begon te luisteren vanwege de groepen die Wicked Maraya in de aanraders "flankeerden".
  9. Mmmmm. Dat had ik nou met rap ... Een jaartje of 16-18 terug (sjeez ... ik word oud ) wisselden we rap-bandjes uit tegen hardrock. Grim Reaper, Manowar tegen ... tsja ... het heeft duidelijk geen indruk gemaakt ... Gelukkig wist ik met mijn keuze toen heel wat vooroordelen te bevestigen. "Kill with power" en iets als "See you in hell (my friend)" doen wonderen om mensen te overtuigen dat hardrock alleen om dood en verderf gaat. Als het trouwens langzaam en triest moet zijn denk ik aan groepen als Pentagram of Trouble (Psalm 9 of Run to the light). Trouble is meen ik white metal (ofzo) maar dus toch erg traag ... Over white metal: Wie herinnert zich Stryper nog? (To hell with the devil en dan bijbels in het publiek smijten!) Overigens zit ik op de achtergrond Evoken te luisteren. Maar dat is het dus niet voor mij ... Een laag tempo is leuk op z'n tijd, maar die 'zang' hoeft van mij echt niet. Nu Wicked Maria eens proberen ...
  10. Tsja. Het is natuurlijk een schande dat Venom hier ontbreekt ...
  11. Peter B

    Idols

    Voor echte audiofielen maakte het toch niet uit hoe het eruit zag? Als je de klodders spuug maar hoort vliegen ...
  12. Dus je bedoelt dat je ze na het volledig rond draaien je gewoon nog eens 20 graden extra kan draaien. Tegen zoveel flexibiliteit kan ik niet op ...
×
×
  • Create New...