Jump to content

Welke muziek staat er nu op (part 5) ???


Ome Henk
 Share

Recommended Posts

Maar ik ben toch dapper begonnen de boel op te zuigen. Ik verkeek me eerst, want na 1968 komen nog héél wat jaartjes. Dat verklaart ook wel waarom ik ervan afwist, want in 1968 had ik zelf geen radio.

Link to comment
Share on other sites

En dan kom je soms iets tegen waar je helemaal kippevel van krijgt. Steve Miller Band met Fly like an Eagle. Time keeps on slipping into the future...

 

Link to comment
Share on other sites

Soms hoor je iets op de radio, waar je van opveert. Er komen allemaal leuke nummertjes voorbij, maar dan is er die ene plaat die pats-boem je aandacht trekt en niet meer loslaat. Alleen, na afloop heb je niet gehoord wie dat speelden en de titel is ook niet zo duidelijk. Het was iets van Let your love go. Internet bestond nog niet.

Ik heb hier een plaat van Bread, met "Let your love go" erop. Gekocht daarom. Maar dat is een heel ander liedje. En een plaat van de Alessi Brothers, toen ik het nummer nog een keer op de radio had gehoord, en had opgevangen dat het van de puntje puntje brothers was. Maar dat nummer staat er niet op.

De speurtocht eindigde met de aanschaf, veel later, van een cd met "the best of" de Bellamy Brothers. Hier een zoetsappige versie:

 

en hier een live-uitvoering:

 

Link to comment
Share on other sites

En soms hoor je iets bij een ander, en gaat het net zo. (Moet je natuurlijk wél op pad gaan).

Nu dus Eivør Pálsdóttir live, een zangeres uit de Faeröer. Ben er nooit geweest, maar, ik ken wel een paar goede vrienden die je er met enige regelmaat aantreft. Heel geschikt voor de stilte, de weidsheid, en de ruige natuur.

Iets van die eigenschappen hoor je bij haar ook.

 

Link to comment
Share on other sites

Nu het muziekprogramma Egmond binnen op Ons. Wordt gepresenteerd door Anne van Egmond op de maandagavond van 8 tot 10. Van alles en nog wat. Jacques Brel, Diana Krall, de Mounties, Katja Ebstein, Sinatra, Nana Mouskouri, Win Sonneveld en nog veel meer. Allemaal ouwe koek. Maar erg leuk!

Edited by mumsoft
Link to comment
Share on other sites

Stil op dit forum. Niemand die ooit een beetje muziek opzet, lijkt het. Maar ik heb weer wat gevonden, van Bear's Den, drie bebaarde kerels die lekkere en wat melancholieke muziek maken. So that you might hear me.

 

Link to comment
Share on other sites

Komt mij bekend voor, pas ook wat van die jongens gehaald, er werd van hun muziek gebruik gemaakt  als achtergond muziek bij de reportage van Floor naar het einde van de wereld. was even met behulp van Soundhound opgesnort.

file.php?id=147050&mode=view

Edited by HansP
Link to comment
Share on other sites

Bear's Den kende ik eigenlijk alleen nog van deze schitterende video:

Die staat hier op een stickie en 'draai' ik graag in bepaalde stemming. Het heeft iets uiterst verlatens

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ik houd wel van een arabisch deuntje, komt ook aardig overeen met de temperatuur buiten. Maar gezien een aanstaande reis naar de Cotswolds zoek ik het nu wat dichter bij huis, en ga me weer verlustigen in de wereld van The Singing Detective. Na The Lord of the Rings is dat een klassieker, met schitterende muziek ook. Leve Dennis Potter!

th?id=OIP.-0ltDCwaM318O0PNyK1_TgHaOG%26p

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Singing_Detective

Link to comment
Share on other sites

O moeder, wat is het heet! Hoe houden jullie het uit, met al die warmte-producerende apparatuur? Als ik nu iets draai, moet het beslist niks opzwepends zijn, geen up-tempo spul. De gehoorde stilte komt nu wel in aanmerking, dat is een rustig themakanaal van de Concertzender. Gevaar is wel, dat je erbij in slaap sukkelt. Hoewel... siesta, niet gek.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...