Jump to content

Micro Seiki Bl 51 en Hana Sl


carl
 Share

Recommended Posts

Ik zal hem zeker bij Roger horen en ben zeer benieuwd. Ben ook benieuwd of mijn these dat je bij een zeer goede draaitafel met name arm en element hoort wel klopt  Dat Ove zeer tevreden is geloof ik wel, maar die Raven die hij eerst had was wel extreem gedempt. Dat moet toch ook invloed hebben gehad hebben op het geluid.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, carl said:

Net als bij audio ben ik op het gebied van wijn een gebruiker Seed 😀 Wel grappig dat jij de productie van wijn als iets simpels ziet en de productie van audio als problematischer en ik denk toch echt dat het omgedraaid is.

Soit, je hebt er dus geen bal van begrepen.

Quote

en dan ook nog zo dat dat product jaar na jaar reproduceerbaar moet zijn

 

Link to comment
Share on other sites

Ik heb altijd geleerd dat je een zender en ontvanger hebt. Het is altijd maar de vraag waar de eventuele communicatiestoornis van komt . Maar wat het interessante is aan de vergelijking, is dat die per definitie oneigenlijk is: Wijn is en blijft een natuurproduct, en platenspeler een industrieel product en dus per definitie reproduceerbaar. Misschien heb ik er dus wel meer van begrepen dan je denkt 😀

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, carl said:

Ik heb altijd geleerd dat je een zender en ontvanger hebt. Het is altijd maar de vraag waar de eventuele communicatiestoornis van komt . Maar wat het interessante is aan de vergelijking, is dat die per definitie oneigenlijk is: Wijn is en blijft een natuurproduct, en platenspeler een industrieel product en dus per definitie reproduceerbaar. Misschien heb ik er dus wel meer van begrepen dan je denkt 😀

Mwah wijn is ook steeds meer en meer een industrieel product hoor. Alleen de grondstof blijft een natuurafhankelijk product. Ga maar eens op visite bij zo'n wijnfabriek met een aantal RVS containers met hectoliters wijn in Frankrijk, Spanje of Italië. En de grap is ook nog: Het komt de kwaliteit van de meeste reguliere wijnen beslist ten goede!

Link to comment
Share on other sites

Geld ook voor die buizen Sansui,moet in combinatie passen ,zwaar bakbeest meer niet ,ik dacht 6l6 buis ,heb ik vroeger gehad ,ook MC 275 ook zwaar bakbeest gelieft onder Japanners in Düsseldorf  met kt 88,nog erger ik dacht Marantz  model 7 met 2 mono blokken ,super bakbeest.

Ga mij niet vertellen ,dat merk x buizen versterker of de buis x het mooiste is ,ligt in combinatie van ,je komt gewoon alles uit het proberen en klaar.

Een Futterman op magies dat is en was voor mij een van mooiste combinatie ,en kon je ook nog lekker uit je dak gaan,of Sony 88 b ,ook op magies ook lekker uit je dak waarbij je moest oppassen dat die v- fets niet naar de filistijnen gingen ,was ie niks meer waard.

Er waren ook versterker  die deden niks met Maggies,arme troef.

 

wilke 

Edited by Wilke
Link to comment
Share on other sites

Ove ,je ziet te veel poppetjes in je ogen,geld ook voor draaitafels in combinatie van .

Elke draaitafel heeft zijn problemen als je het niet in de juiste combinatie zet.maar ja als je maar een paar keer een draaitafel hebt gekocht  ,daar word je nog niet wijzer van .

 

Wil niet zeggen dat die van Cock slecht is .

nogmaals van Cock had ik veeel meer verwacht 

Ove je brein slaat op hol.😀

Daar wordt ik nou gek van ,een product omhoog piepelen ,dat is nou de grootste onzin.

wilke

 

Edited by Wilke
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Wilke said:

Carl, Ik vindt het wel jammer met Puresound met het verhaal van freaky,denk jij dat het nog wat word met Puresound,als lees ik dacht curator en het licht bij de rechter,jij bent toch ook jurist kun jij toch wel inschatten of het wat word,hoelang is dat probleem niet al .

wilke 

Klein adviesje Wilke van mij.

Als je niet weet hoe de vork in de steel zit, wees dan de wijste en hou je mond. Want je weet niet waarover je het hebt  en ga geen roeptoeter zijn. Curator....laat me niet lachen.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Wilke said:

Elke draaitafel heeft zijn problemen als je het niet in de juiste combinatie zet.maar ja als je maar een paar keer een draaitafel hebt gekocht  ,daar word je nog niet wijzer van .Wil niet zeggen dat die van Cock slecht is . nogmaals van Cock had ik veeel meer verwacht 

Zou het nog lukken om de vraag te beantwoorden?

Edited by Ove Rickland
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, carl said:

Ik ben het wel met Peter eens. Ik denk dat je jaren bezig bent om je audio systeem goed te laten klinken, maar kopieren is niet zo moeilijk. En het is zeker zo dat Cock zeer innovatief is maar dan met name voor ons soort mensen. Ik denk wel dat in de hoogtij dagen van de hifi er heel veel mensen zeer innovatief bezig waren en er grote sprongen werden gemaakt. En met mensen bedoel ik dan ook geïnteresseerde leken. Zo was het idee van dwarsdrukcompensatie van een journalist van ik meen Hifi News. 😀

 

Copiëren niet zo moeilijk? Heb jij wel eens geprobeerd een Linsley Hood na te bouwen? Of een Hiraga?
Zowat het simpelste versterkerschema dat er is, maar oeioeioei die onderdelenkeuze.....en plaatsing. En print. En voeding.
Het is MIJ nog nooit gelukt om dezelfde kwaliteit ook maar te benaderen, ook al is het zo simpel en niet eens het beste schema dat ik ken.
Maar goed, het is makkelijk oordelen als je ergens nauwelijks iets vanaf weet. Daar hebben er hier meer last van.
Hoe meer je weet, hoe bescheidener je wordt (behalve Amerikanen).

13 hours ago, carl said:

Overigens zit ik erover te denken hoe ik mijn rol wil invullen bij Puresound als we weer van start gaan. Op een of andere manier zijn je oren als 69 jarige niet meer zo geloofwaardig voor buitenstaanders 😀 Ik wil de analoge weergave dan ook wat meer benaderen als cultuurgoed. Moet ik ook nog eens met Onno bespreken. Onno wil geen reclame maken, maar ik wil juist een alternatieve niet betaalde reclame voor leuke alternatieven.

Oh ja als vrienden onder elkaar mag het best af en toe wat stevig. Ik respecteer jullie en ben niet rancuneus hoor.

Leeftijd heeft daar, naar mijn mening, niet zo gek veel te maken.
Kijk naar mensen als vd Hul, en zo lopen er nog meer oudere rotten in het vak rond.
Kennelijk is het beperkte frequentiebereik op leeftijd niet doorslaggevend als het om waarderen van kwaliteit gaat. Dat is maar één aspect.

Mijn gehoor is, door diverse CVA's, flink veranderd en niet ten goede.
Toch kan ik kwaliteit nog wel in meer of mindere mate beoordelen; wat echt slecht is, hoor ik metéén en dan loop ik ook gillend weg.
Wat goed en érg goed is, hoor ik ook maar het onderscheid is lastiger.

Wat Puresound betreft zou ik je willen adviseren om niet zo prominent aanwezig te zijn op fora, althans je wat voorzichtiger uit te drukken.
Denk hierbij mar aan de wat bekendere namen in het audiowereldje: die kom je echt niet tegen op fora of Facebook ofzo.
Zou dat wel gebeuren, dan  doet dat in zekere mate afbreuk aan hun geloofwaardigheid.
Naar mijn mening leg je je gebrek aan kennis wat teveel bloot, ook al wil je het onderwerp wat meer als "cultuurgoed" benaderen (ook alweer zo'n omschrijving waarbij ik denk: "Wat en wie wil je hiermee nou bereiken?")
Nogmaals: met je teksten hier bereik je precies het tegenovergestelde als wat je beoogt: alternatieven onder de aandacht brengen.
Waarbij ik me dan ook weer de vraag stel: wat voor alternatieven? En waarom? Hoe bepaal je dat als je technishe kennis beperkt is?

Ik krijg de indruk dat je erg je best doet om "erbij te horen", een beetje gewichtig en interessant doen, op een leuke manier overigens en niet negatief zoals us Wolke.
Maar daarvoor schiet je bagage wat tekort, vrees ik.
Houd het bij muziekbesprekingen en gebruikerservaringen van apparatuur die je ter test aangeboden krijgt, en zoek desnoods samenwerking met een technicus voor dat gedeelte.
En nee, dat is geen sollicitatie mijnerzijds.
Of steek wat meer geestelijke bagage aan de stok, dan kun je met authoriteit spreken en schrijven.

Overigens hier ook sans rancune, ik hoop dat je er wat aan hebt om een beter "product" neer te zetten als Puresound wer van start gaat.

Link to comment
Share on other sites

Even voor de duidelijkheid Sander en anderen, ik heb een economische en juridische achtergrond. Een groot deel van mijn leven heb ik beleidsmatig werk gedaan. In die richting heb ik wel visie en inzicht (denk ik) en ook een interessant netwerk. En net als jij ben ik al vroeg tot het inzicht gekomen dat “ hoe meer je weet, hoe minder je weet”. Een belangrijke les in het leven.

Ik heb verder veel bijdragen geleverd op dit forum, maar nog nooit op elektronisch gebied. Ik heb er namelijk geen zak verstand van want ik ben totaal anders opgeleid. Mechanisch begrijp ik er misschien iets meer van dankzij allerlei jeugdige experimenten. En hoewel ik het leuk vind om wat van de technische achtergronden proberen te begrijpen benader ik de hifi privé en ook wat ik voor Onno gedaan heb puur vanuit luisterervaringen. En als ik het over alternatieven heb, heb ik het over geluidsmatige alternatieven. En als het over technische zaken ging heb ik altijd Roger geraadpleegd - dat waren de afspraken. Als ik zelf audiobladen lees wil ik een hulpmiddel voor een “shortlist” en gewaarschuwd worden voor “ hinderlijkheden” waar je voorzichtig voor moet zijn voor de aankoop. Dat heb ik bij Puresound ook geprobeerd. En laten we eerlijk zijn, al zit er Engels drop in een versterker, voor de consument is alleen maar van belang hoe die klinkt.

We hebben wel eens bij Puresound naar de kijkcijfers gekeken. Daar scoorde ik niet alleen wat “hits”  betreft zeer goed, maar ook wat “verblijftijd”. En wat ik met cultuurgoed bedoel, is dat de hifi bijvoorbeeld onderdeel uitmaakt van een industriële geschiedenis van een land. Het succes en de ondergang van de Engelse audioindustrie (Quad) is sterk te vergelijken met die van hun auto en motorenindustrie en vanuit mijn achtergrond vind ik dat leuk om te vertellen. En blijkens de kijkcijfers had ik er een zeker succes mee. Ik heb ook een artikel geschreven naar aanleiding van een bezoek van een designmuseum (visueel) over de samenwerking tussen B&W en een zeer bekend industrieel designer. Jij bekijkt de hifi meer vanuit schakelingen, een ander vanuit omzetcijfers en ook ik heb mijn benadering. Laten we in ieder geval hopen dat we allemaal van de muziek genieten.

En wat die zogenaamde belangrijke mensen in de audioindustrie van mij denken vind ik niet zo interessant. Mensen hier vind ik wel belangrijk. Het zijn zo’n andere mensen als ik en daar kan je alleen maar van leren. En als ik mensen soms op de verkeerde teen trap - sorry. 

 

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, René N. said:

Ik denk dat ik de negeerknop maar weer ga gebruiken. Alleen wordt er nog teveel gequote en zie ik het nóg...... 😥

Ja, het loopt weer fors uit de hand met die in rap tempo steeds stelliger wordende limburgse tegeltjeswijsheden, ik geloof dat ik aanhaak.

Link to comment
Share on other sites

Het had me bevreemd als Spuit 11 niet ten tonele was verschenen. Als er cynische opmerkingen gemaakt kunnen worden sta je altijd op de eerste plaats. Doe iets positiefs met je leven.

Link to comment
Share on other sites

Ik ook niet 😀 al deel ik de mening niet. Men moet trouwens zeer voorzichtig zijn mensen motieven toe te dichten. Dat kan men gewoon niet van zo’n afstand. En waarom moet ik me op mijn 69 ste voorzichtiger uitdrukken dan in de 35 jaar bij de overheid. Hoe haalt iemand het in zijn hoofd om dat zeggen. 

Oh ja iedereen mag kritiek op mijn schrijfsels hebben, maar dan graag wel concreet. Te beginnen dan maar met een van mijn laatste artikelen http://www.puresound.be/recensies/archive/2017/juli/article/vorm-volgt-functie-deel-2/?tx_ttnews[day]=21&cHash=29e3be5b7cb8524251862884efb2ff5d

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Iedereen kent hier immers iedereen en dat betekent dat er ook wat "meer" gezegd kan worden.  Van trollen en afzeiken is op dit forum nooit sprake.

Het betoog van KT88/Sander is een goed beargumenteerde mening en iedereen heeft de vrijheid het er wel/niet mee eens te zijn of te nuanceren. We hebben allemaal veel meer aan af en toe eens wat tegenvuur dan altijd overal de loftrompet over te steken. Zonder tegengestelde of andere meningen geen discussie en geen vooruitgang. We gaan allemaal heel netjes met elkaar om en kritiek is altijd inhoudelijk en niet op de persoon gericht. Carl reageert ook gewoon en zo hoort het ook. Men hoeft niet zo gauw te schrikken. Het zelfreinigend vermogen is hier ruimschoots aanwezig. (dit forum is een heel fraai voorbeeld van de uitzondering op de regel en kan prima zonder nerveuze moderatoren=compliment aan allen)

Link to comment
Share on other sites

Daar ben ik wel mee eens Kraus.

Het moet me wel van het hart dat als mensen stellingen debiteren het wel zo slim is om  eerst navraag te doen bij wie het aangaat. Het is wel leuk om te zeggen dat ik samenwerking moet zoeken met een technicus. Alleen werden al mijn artikelen gelezen door een technicus en bovendien een die hier gerespecteerd wordt. Vanuit mijn werk bij de overheid verwerkte ik trouwens ook vaak teksten van deskundige collega’s in beleidsstukken. En daar was ik zeer en zeer zorgvuldig mee en dat is bij Puresound dus nooit anders geweest. En mensen van gewichtigdoenerij beschuldigen vind ik wel ver gaan. Ik ben met mijn vrouw bij Sander geweest en kan me niet voorstellen dat we die indruk maken. Ik ben gewoon een (zeer) geïnteresseerde leek en niet meer. Ik doe me ook niet anders voor hier of bij Puresound en dat wil ik wel gezegd hebben.

Link to comment
Share on other sites

@carl kan wel tegen een stootje na al die jaren bij de overheid. 😊 Maar ik stuur ‘m nu naar China toe om een Micro Seiki clone te ontwerpen en te bouwen. 😇 Ik heb een draaitafel van dit roemruchte merk niet eerder gezien, dus op naar de weder opbouw van een legende. Je kunt het Carl. 😄

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...