Jump to content

Suggestie nieuwe streamer


carl
 Share

Recommended Posts

Mijn Auralic mini heb ik nu in de huiskamer. Op zolder zou ik eigenlijk ook nog een goede streamer willen. Ik neem “ Kobus” en opslag op harde schijf e.d. hoeft allemaal niet. Op termijn zou een betere DAC kunnen. Suggesties?

Link to comment
Share on other sites

Of klein, kleiner, kleinst, iets met een (daar heb je hem weer) met een rasp. Een DAC-dakje erop, muurwratje erbij. Klaar. Of nooit klaar, want updateje hier, ideetje daar. Wel een hobby erbij. 😀

Link to comment
Share on other sites

Een Raspberry met bijvoorbeeld Volumio erop is uitstekend geschikt als streamer. En als het goed werkt, ben je niet verplicht te updaten he. Je kunt dat doen om "bij te blijven", maar het is geen verplichting. En op Linux kan er alvast geen ransomware!😉

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Hans van Liempd said:

Apple laptopje met een DAC er aan.

Die heeft Carl toch al? Dus alleen maar een DAC en gaan met die ... software installeren.
Geheel gevoelsmatig heb ik niet het idee dat @carl de man is om dagen lang zo'n raspberry in een kastje te prutsen en om dan vervolgens weken met Linux te rommelen. 'K kan me vergissen natuurlijk.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Hans van Liempd said:

Vanzomereng heeft zijn Pionier streamer te koop.

Die woont vlak bij Carl, misschien eens uitnodigen om de streamer thuis te proberen? Eventueel kan er ook nog een DAC aan. 

Hans hoeft geen DAC aan, zit reeds ingebouwd en verder zitten er diverse filters op, zodat je hemzelf op smaak kan brengen.

Zover ik weet wordt Qubuz niet ondersteund.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Seed7 said:

Uhmpf. Maar wel Cloudflare hard wired in systemd en wellicht DRM in de kernel. en steeds meer niet uitschakelbare of te omzeilen afhankelijkheden.

 

Je haalt hier een paar dingen door elkaar. Er was een klacht dat Cloudfare DNS niet en Google DNS wél correct werkte met systemd-resolver, maar voor zover ik weet is dat al gefixt. Cloudfare zit dus zeker niet ingebakken in systemd zoals jij beweert. En die DRM-dingen waar je naar verwijst was een voorstel om dat in de GPU-ondersteuning in te bouwen ten voordele van hdcp, maar dat is er bij mijn weten niet doorgeraakt en het zit dus niet in de kernel. Het kan wel in sommige closed source non-free firmware zitten voor bepaalde grafische kaarten, maar dat is dan buiten de kernel om.

Link to comment
Share on other sites

 

36 minutes ago, Bloom said:

Er was een klacht dat Cloudfare DNS

Beiden zijn er als fall back DNS ingebouwd, iets wat op zich al nergens op slaat, maar vooral, het is een "opt-out" ipv "opt-in". Ik wil die zooi niet en ik wil het niet steeds moeten uitzetten, exact waar Windows zo mateloos irritant is vind je nu ook her en der in Linux. Ik gebruik het dus ook niet meer.

Edited by Seed7
Link to comment
Share on other sites

Je overdrijft. Het speelt alleen maar als er nergens een dns ingevuld is. Vul gewoon altijd je eigen dns in, dan worden de defaults niet gebruikt. Die van Google wordt tegenwoordig inderdaad als default gebruikt (samen met die van OpenNIC, niet die van Cloudfare) voor het geval er geen dns beschikbaar is. Die keuze is vooral geleid door betrouwbaarheid van de defaults en dat is die van Google natuurlijk. Ik wil zelf ook zeer beslist niet die van Google gebruiken maar mijn eigen en dat heb ik dus gedaan. Geen enkel probleem. En ik kan verifiëren dat er effectief geen gebruik wordt gemaakt van iets externs voor dns-resolving.

Windows is volledig closed-source en dus heb je geen enkele controle op wat Microsoft wel of niet wenst in te bouwen. Zoals "telemetrie" die eigenlijk complete spyware is.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, Hans van Liempd said:

Denken jullie, dat Carl hier mee geholpen is?

Volgens mij wil hij gewoon een simpele streamer, die goed klinkt. En dan zonder benodigde technische kennis en gedoe.

Daar ben jij dan toch voor Hans? :) Anders wordt het een Sonos. Zelfs mijn zusje kreeg dat zelfstandig aan de praat out of the box :D

Edited by Pjotr
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, siem said:

Een goede streamer. Voor welk budget?

Precies, welk budget? Welke kwaliteit? b.v. zogoed als een van zijn analoge apparaten? Zijn Oracle Delphi V? En waarmee? moet het naast Qobuz compatible mee zijn? Zodat hij t.z.t. kan opwaarderen naar b.v. ROON  

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...