Jump to content

x Fi


carl
 Share

Recommended Posts

Eind jaren 80 is de betere hifi apparatuur de nek omgedraaid. Alleen lofi en vanaf instap hi-end (Rega, Cyrus, Arcam, Aura e.d) overleefden die kaalslag. Nu zijn de gewoon goede merken aan de beurt. Wat overblijft zijn de Sonossen en Bluesounds, en exorbitant duur spul. Dat merkte ik 3 jaar geleden in München al op.

Zij die top-spul willen aanschaffen dat nog binnen betaalbare grenzen ligt, is (binnenkort?) veroordeeld tot de tweede hands markt (die ook steeds duurder wordt). 

Dit biedt wel perspectieven voor zelfbouwers.

Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, Pjotr said:

Idd, luisteren is waar het om gaat en wat velen eigenlijk nooit zullen leren.

Wie niet horen wil moet maar voelen. Wie wel wat horen wil voelt het ook, in z'n portemonnee.

Maar ik ben spekkoper, qua set, dat weet ik zeker.

Link to comment
Share on other sites

On-topic https://www.hifi.nl/artikel/28296/Verslag-XFI-Premium-Audio-Show-2019-in-tekst-en-beeld.html

Zo te lezen was deze editie een groot succes :)

[....] 

Ondanks de beperkingen die horen bij conferentiekamers en een publiek dat continu binnen- en buitenloopt, kon je in meerdere kamers toch vaak genieten van een redelijk goede klank. En dat werd dan weer gesmaakt door heel wat hifi-liefhebbers uit Nederland en Belgiė, getuige de lange rij bezoekers die zaterdag voor de opening stonden aan te schuiven.

“We hebben twintig procent meer bezoekers dan vorig jaar”, blikt een glunderende showorganisator Caspar Bunge terug. “We ontvingen heel veel complimenten van bezoekers en de dealers, en er was veel over XFI te doen op social media. Daar zijn we geweldig blij mee.”

Link to comment
Share on other sites

Aha daar zijn ze!  handig zeg, die luidspreker stands. bron: hifi.nl Het was daar wel opvallend druk zo te zien, net als bij het merk Schiit.  Zie zie je wel:)

[....] Eén ding weten we zeker: Schiit moet volgend jaar een grotere kamer huren. Vanwege de grote interesse was het echt drummen in een propvolle ruimte.[...] 

20191002100725_Wharfedale_XFI_2019.jpg

Link to comment
Share on other sites

I

Ik dacht dat het links op de set Eltim was en rechts Audiolab? Verder zegt me een volle kamer weinig, hoor. Schitt heb ik nergens gezien. Maar ik ga volgend jaar zeker naar hun draaitafel kijken. De Loki vind ik toch minder doordacht.

 

Link to comment
Share on other sites

Toonregeling???? Er worden toch geen tonen geregeld maar de klank van de weergave? Mwah, ik heb dan wel een klassieke klankregeling maar gebruik dat nauwelijks eigenlijk.  En met een goede hoofdtelefoon? Leuke gimmick hoor maar nuttig? Hooguit om ruis en spetters van LP's wat te matigen in een enkel geval.

Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, carl said:

Ik kom daarop terug in een apart topic Jack. Heb jij een Loki uitgeprobeerd. 

Nee,  ik heb niet echt een toonregeling nodig, hoewel met sommige jaren 70 en 80 popmuziek wel wat bas bij kan. Maar daar heb ik een andere set voor.  Maar deze Loki zou ik wel willen hebben :) https://audiobacon.net/2018/05/25/schiit-audio-loki-purists-vs-pragmatists/

 

Link to comment
Share on other sites

@edwin16 Ja, ik vond het echt heel leuk om een Camelfan tegen te komen. Geeft toch iets speciaals bij mij.  En het was een mooi excuus om dan ook Camel te draaien. Het gekozen nummer van je Echoes is ook 1 van mijn favoriete nummers. Ach, eigenlijk zijn bijna alle nummers geweldig. Maar ja dat zeg ik als een hele grote Camelfan.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...