Jump to content

Ortofon 2M voor Thorens TD-160 MkII, welke?


SMarcel
 Share

Recommended Posts

1 hour ago, Hans van Liempd said:

Nee hoor, 'n loep en een scherp mesje. 

Met een mes? :o   Op een puntje wat je nauwelijks ziet zitten? Meer dan wat isopropyl alcohol met een zacht penseeltje laat ik toch niet op los hoor. Is ook afdoende om het weer helemaal schoon te krijgen.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Hans van Liempd said:

Naalden van duurdere elementen zijn meestal uit natuurdiamant (nude). Soms zo klein, dat je het puntje nauwelijks ziet zitten. Ik had eens een Glider waarbij leek of de naald was afgebroken. Niet dus, hij was alleen verstopt achter een harde korst. Voorzichtig schoon gekrabd en het speelde weer uitstekend.

Dat krijg je met dat wassen met Glassex Hans 😀

Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, Pjotr said:

 

Platen worden toch niet met lijm afgespeeld? :huh:

Natuurlijk niet, maar het viel me op dat deze naald wat bredere (diepere) groeven niet goed volgde. Toen ik met een loep ging kijken, bleek er een harde korst om de naald te zitten, waar een miniscuul naaldje uit stak. Veel kleiner dan bij andere naalden. Ik kreeg de korst niet met de gebruikelijke middelen opgelost. Dus heb ik die met een scherp mesje weggekrabt, wat wėl lukte. Hierna volgde de naald perfect. Wat die korst was, heb ik niet kunnen achterhalen, vandaar dus mijn idee, dat men in de naaldenfabriek iets te royaal met lijm was geweest. 

De man leeft niet meer, maar Wally Malewicz, kon uren vertellen over fouten gemaakt door draaitafel- en elementfabrikanten. Dat verschillende elementen (die hetzelfde zouden moeten zijn) anders klinken, kan ik me dus heel goed voorstellen. Een element bouwen is nu eenmaal handwerk. Net zoals het lijmen van naaldjes. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...