Jump to content

Dure streamer en goedkope Dac ....


carl
 Share

Recommended Posts

1 hour ago, vintagemod said:

 Jack dat cxc loop werk is toch loopwerk ,lijk wel een vibrator, Cambridge moet zich schamen om zo iets te bouwen.

Cambridge laat zien, maar vooral horen, dat dankzij technologie, dik, zwaar, massief, achterhaalt en ouderwets is :P

Het is een topper.  En heel betaalbaar :)  De rest van je tekst, is wat onsamenhangend  Wol.  Zullen we het gewoon bij digitaal houden?

Ziggo analytisch en KPN romantisch....   Je blijft me verbazen :D

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, vintagemod said:

PS ik heb jaren KPN en ziggo naast elkaar gehad dus ik zal het wel weten ,heb ji die 2 ook jaren maast elkaar gehad ?

Financiëel  heel aantrekkelijk. En zeer nuttig ook.;):(

Groet,

Leobus

Link to comment
Share on other sites

Er klopt wel meer niet Wol. Mijn luidsprekers, zullen niet en nooit de beste zijn. Wat geeft het? Waar het om gaat, is het uiteindelijke eindresultaat.  Ik heb Ziggo en KPN een aantal maanden naast elkaar gehad.  Ik hoor geen verschil, echt niet.  Voor iedereen die KPN heeft,  of een van haar dochters.  Je kunt nu 3 maanden lang, gratis Ziggo zakelijk zonder enige verplichting -naast je huidige provider- proberen. Prima provider.  Vorig jaar april hadden ze ook zo'n actie :)

Maar KPN en dan met name haar dochter XS4ALL vind ik beter en past meer bij mij. 

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, leobus said:

Financiëel  heel aantrekkelijk. En zeer nuttig ook.;):(

Groet,

Leobus

Zakelijk kun je makkelijker een 2e internetverbinding bij de belasting afschrijven.  Dan een deel privé en een deel zakelijk.  Dus als je een bedrijf(je) hebt maakt dat niet zoveel uit. En is juist slim als je voor je handel afhankelijk bent van WWW.   Ikzelf ga van de week over naar 4G als back-up.  ;):)  

Met deze FRITZ!Box 6820 LTE.    fritzbox-6820-4g-lte.jpg

Het modem is net zo groot als mijn hand.  Om on-topic te blijven ik zal Qobuz op 24bit/96Khz (of zo) ook eens testen over 4G.  Dat alles op termijn draadloos wordt, is niet ondenkbaar. 

 

 

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

On 11-3-2018 at 6:03 PM, Tubejack said:

Dat doe ik ook Marc.   

Mag ik nog even hier op terugkomen? Kun je bv met Audacity die tracks vergelijken? Als die echt hetzelfde beeld laten zien, snap ik er niks van. Zelf geripte tracks, vergeleken met elders geripte tracks van dezelfde cd's, afgespeeld vanaf dezelfde harde schijf... En dan klinken je eigen tracks minder goed??? :o

Link to comment
Share on other sites

Het rippen is alweer een tijdje geleden, kan me nog wel herinneren dat het propgramma EAC bij sommige cd's wel even bezig was. Met name bij audifiele CD's van diverse merken

met de puzzel wat je met glitches moet doen.

Het rare is dat er rip-software was , die gevoelig is voor het verwijderen van bv album afbeeldingen en logfiles.

Vraag me niet hoe het komt, maar als je een logfile verwijderde ontstonden er tikken in de muziekfiles.

Teveel kopiëren had ook zijn makken, net zoals bij fotos overigens,ineens is de scherpe en zichtbate structuur weg.

Zoals mumsoft al zei, op een pc gebeurt teveel, dat verstoort het afspelen maar ook het rippen. Heb vaak geript met alle ander processen uitgezet. (toen nog W98) Ook van het Lan gehaald en naderhand pas de afbeeldingen en tags gevuld. met  mp3tag. Vaak klonk geript beter dan de oorspronkelijke CD maar andersom kwam ook voor.

Bij het streamen ben je afhankelijk van de complexe netwerken, als bv via het LAN naar TV kijk hoef je geen SACD files meer af te spelen, dat kan je LAN niet aan, theoretisch wel maar je hoort het gewoon.

Op verschillende forums zijn er alweer klachten over de stream providers, met name wordt beweerd dat ze bandbreedte reductie toepassen en er zijn forumleden die dat meten.

Ik heb geen ervaring ermee ,heb zelf muziek genoeg en anders wel een radio. Meestal klinkt muziek via het LAN goed, maar soms niet. Een van de oorzaken is het indexeren van

muziekfiles, als die gewijzigd zijn hapert het streamen. Als ik een grote file download hoor ik dat bij het streamen. USB is dan weer beter als LAN mits je goede kabels gebruikt, maar de meerderheid is het daar niet mee eens. Als je je harde schijven te vol laadt kun je dat overigens ook weer horen.

Voor vintage mod, geniet jij maar van radiouitzendingen, vraag eens aan Bert hoe die digitaal bewerkt , gecodeerd verstuurd ontvangen en opnieuw gecodeerd uitgezonden worden.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Natuurlijk gaat het om genieten van muziek. Proberen de zaak te optimatiliseren is daarnaast een leuke hobby op voorwaarde dat je jezelf niet te serieus neemt :D

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, vintagemod said:

Anekdote, live concert uitzending ,het mid hoog was te hard,gewoon een kabel haspel van 750 meter er tussen gelegd ,probleem opgelost,je moet er maar opkomen.

Ja, dat kan. Was er geen mengpaneel?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...