Jump to content

Ontwikkeling in DAC's


Hans van Liempd
 Share

Recommended Posts

1 hour ago, Seed7 said:

Maar 't is wel goed voor de gemoedsrust. Geen stipjes op wandcontactdozen, geen plakkertjes op stekkers, geen gehannes met multimeters, niet ineens denken had ik het wel goed gedaan ...

Ho , ho, zo werkt dat niet. Dat stippen gedoe is essentieel om de "mindset" de juiste kant op te krijgen (zie Peter Belt).

Link to comment
Share on other sites

On 11/5/2017 at 7:55 PM, Hans van Liempd said:

Mooi spul dat Audio GD, maar voor Chinees spul stevig aan de prijs.

De Calyx vond ik in vergelijk met de PF 3.24 erg kaal klinken. Schraal, koud schieten me ook binnen. 

Ik head Audio-gd al een flinke tijd terug getipt (voor 2010 schat ik). Toen kostte het top model nog rond $1500 ofzo. Je moest het wel zelf importeren (hoewel ik meen dat er ook een UK verkooppunt was).

 

Dat was de reden dat ik ontdekte dat search crap is....

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, vintagemod said:

Nee ,we menen ook nog dat de bitjes die vanaf van de server over de oceaan die helemaal verknalt zijn door kabel in en server, uit  een Mytek of Pink Faun gewassen en schoon er uit komt.

En de ene ouwe hoert ook nog dat het eentje  en het nulletje nooit kan  veranderen ,als het zo was in  theorie, hoorde je  ook geen verschil in dsp en fpga of verschil in interfaces of in dac,s,de duurde mytek doet niet voor niks de mc- md moduleerbaar,om dat ze min mogelijke troep in de dac willen hebben,het meer troep ,hoe meer stoorzenders,maar jaar ja eentjes en nulletjes zijn digitaal toch hetzelfde.

Het zijn gewoon fobieën,ik heb de beste dac, beschadigde  nul en een geen probleem, gecomprimeerd geluid ook geen probleem ,het smelt als sneeuw voor de zon :D.

mvg wol

Je kunt het fobieën noemen, of proud of ownership, of de boel eenvoudiger voorstellen dan het is. Maar het blijft dat er duidelijke verschillen waarneembaar zijn ten voordelen van de nieuwe generatie. Betere voedingen (19 regulaties), betere DAC chips (2 PCM1795 DA converters), betere communicatie met de bron (i2s met TCXO clock) en een betere uitgangstrap.

 

Link to comment
Share on other sites

Ik weet niet de hoeveelste maan ik ben, maar ik heb deze dac nu twee keer bij Buell gehoord en vond het echt goed klinken. Vanavond ga ik nog maar een keer luisteren. Nu naar de verschillende instelmogelijkheden. Ben benieuwd. Buell, ik kom dus! 😀

Groet,

Leobus

Link to comment
Share on other sites

Beste Wol, als het nog eens lukt zal ik je laten horen hoe simpel het geluid uit een CD verbeterd kan worden, althans met een 'ouderwetse' CD speler (ik spreek niet over geripte CD's, te weinig ervaring mee). Als je dat hoort, zijn verschillen in DACS afrondingen achter de komma. 

groet

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Tubejack said:

Een avontuur met een 12 deks DDDAC1794 NOS  (maar liefst 24 1794 dac' s :o)

https://audio-creative.nl/achtergrond/een-12-deks-dddac1794-roon-dsp-en-mqa/

Grappig. Dit is nou typisch een techneuten aanpak. Ze stellen helemaal niet de vraag wat een hogere nauwkeurigheid voorstelt en of het wel zo beter is. Om de nauwkeurigheid te verdubbelen moet je het aantal DAC's verviervoudigen. Dus 2x zo nauwkeurig 4 Dacs parallel. Maar om dat weer te verdubbelen voor 4x zo nauwkeurig: 16 DAC's parallel.

Edited by Pjotr
Link to comment
Share on other sites

Ongetwijfeld hoort men wat met hoort (of wil horen), maar ik vind het eerlijk gezegd een tikje overdreven, alhoewel ik deze stacked 1794-versie niet gehoord heb.

N-OS, althans bij chips als de 1541, "doet" 't voor mij niet. Daar heb ik in het verleden wel uitgebreid mee gestoeid (SAA7220 bypassen à la Lampizator).

Ook moderne DACs met 192 of zelfs 384/24 en upsampling hebben me niet echt kunnen overtuigen. Allemaal heel netjes, maar 't "vloeit" niet.

Een netjes afgebouwde TDA1541A, met aandacht opgezet en gevoed, kan mij nog altijd bekoren.

Ja, dat is maar 16 bits en 44.1 kHz. Dus? Wat mij betreft goed genoeg. ;)

Link to comment
Share on other sites

Een TDA1541A klinkt fijn.  Maar naar een Marantz of Philips speler zou ik niet meer willen.  De dac waar ik nu mee speel, vind ik zeker zo mooi als mijn draaitafel.  Ook bij 16/44.1  kan het erg analoog klinken.  Zelfs  320Kbit MP3 / OGG of AAC is regelmatig verbluffend. :)

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Tubejack said:

Zo' n 4 deck's lijkt me mooi.  8 Dac's per kanaal   De ontwerper ken ik en die is erg goed. :)

En ik heb maar één DAC , deze: Sabre ESS 9010K2M DAC chip en dit doet ie: 32-bit/384kHz PCM and native DSD 256 decoding.

En dat doet ie heel netjes.:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...