Jump to content

Weer 'n audiofiele dag... II


Tubejack
 Share

Recommended Posts

6 hours ago, Pjotr said:

Tenzij het erg vettig is geworden en onder het vette stof en nicotine zit, eigenlijk wegblijven met die nattigheid en zurigheid. Een paar keer in en uitsteken is veel effectiever. Schuurt ook alle oxide goed weg.

Ik doe het maar een keer per twee jaar Peter. Kwam (dus) wel erg veel zwart af.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Kan me herinneren dat koper zwart wordt als je elektrolyse toepast. Draadjes blank koper in water en er een batterij op zetten. Geloof dat het zo ging tenminste. Dus wellicht een wat vochtige omgeving?

Edited by mumsoft
Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, Tubejack said:

Kun je ook zoeken op Masters?  :rolleyes:

Ja, ik kan ook zoeken op Masters. Maar dat levert weinig op (er zit dan wel wat MQA-spul bij). Tidal heeft (gelukkig) geen indeling naar techniek, maar naar soort muziek. Daarnet keek ik naar een oude Vrije Geluiden, en daar kwam het album Fiery Angel voorbij, van Maya Fridman & Artem Belogurov.

Cover-small-1.jpg&f=1

Nieuwsgierig geworden, zocht ik het op in Tidal. Gevonden, en speelt nu. Daar is zo'n online muziekdienst fijn voor. Kost natuurlijk ook wat, maar al die cd's aanschaffen, rippen, rubriceren etc. is ook een klus. Dus ik snap nu wel waar het heengaat (met de mijn wereld).

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, carl said:

Ik overdrijf ongetwijfeld een beetje Peter. Sommige contacten gaven inderdaad wat donker af.

Dat zwarte is waarschijnlijk zilver wat zwart is geworden, net als zilveren sieraden. Het is zilversulfide en dat kun je het beste vergelijken met een zeer dun laagje roest op normaal ijzer, al is het geen oxide maar een zwavelverbinding. Het is niet geleidend en dus i.d.d. niet wenselijk. Maar je krijgt dat er net als roest, niet met schoonmaakmiddel of alcohol af. Alleen chemisch of mechanisch.

Edited by Pjotr
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, TL 200 said:

Dan krijg je toch knalgas? Moet je mee oppassen hoor.

Hihi, dat weet ik niet hoor, deed ik hooguit uit nieuwsgierigheid met een platte Witte Kat batterij. Die natuurlijk ook wel eens gesloopt, was een vies karweitje :ph34r: Niks wit vanbinnen.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Pjotr said:

Zegt dochter tegen papa als ze haar nieuwe vriendje voorstelt: "De schoonheid zit van binnen pa". Waarop pappa zegt: "Zijn ingewanden hoef ik niet te zien hoor" :D

Dat is ooit letterlijk zo gezegd door mijn dochters, destijds 9 en 13 jaar. De oudste maakte opmerkingen over het uiterlijk van een (lelijk) vriendje van de jongste. :D

Link to comment
Share on other sites

Niets zo leuk als uitspraken van kinderen, de oudste was een jaar of 3 toen ze Laurel en Hardy filmpjes zat te kijken. Vroeg ze ineens: "Papa, was vroeger alles grijs?

En dan deze, opgetekend door een kleuterjuf. Meisje komt op school en zegt; "juf, donderdag wordt opa begraven en vrijdag trouwt onze dienstmeid, hebben we lekker twee dagen feest".

Link to comment
Share on other sites

Ja, zeer verhelderend :D Het is mijn vrouw haar vak als creatief pedagogisch mederwerker op de BSO en kinderdagverblijf. Heeft ieder dag 10 van die verhalen. Tijdje terug: Mijn vrouw was met de kleintjes van 3 met klei bezig. Echte grijze oefenklei dan, geen vieze plastic speelgoed klei. Zij kan daarmee toveren en boetseert in een paar seconden een beertje uit de klei. "Kijk, Beer wordt wakker uit de klei" en na wat avonturen van "Beer" geeft Bram van 3 er een klap op: "Nou slaapt ie weer!". De wereld is vaak zo eenvoudig :D

Edited by Pjotr
Link to comment
Share on other sites

Een film soundtrack heeft twee tikken. Dat had dus niet met die hardnekkige witte stofjes op de lp te maken. Die zijn weg door het schoonmaken, ouderwets met een knosti schoonmaakbak met vinyl middel en een bak met gedemineraliseerd water. En ik heb meteen nieuwe binnenhoezen gebruikt. Later deze week de box draaien en kijken wat er aan de hand is.

 

Cool Jan Akkerman. Mooi Jack

Edited by Ivan10
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Ivan10 said:

Cool Jan Akkerman. Mooi Jack

Ik maak de gekste dingen mee Ivan, mijn vrouw zorgt daar wel voor.  :)  Maar het is weer fijn zo' n live referentie mee te maken, het uitsterven van het geluid van de bekkens weer te ervaren.  Af en toe ging het best hard en voelde je het laag in je buik. Wel bijzonder optreden, in zo' n klein zaaltje, groot genoeg voor misschien 100 man. De mannen hadden er zichtbaar plezier in. Niet alles draait om geld, dat spreekt mij wel aan.  Met name de wat rustiger nummers vind ik mooi.  

 

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

Ben een mega-fan van hem, maar heb hem al even niet meer gezien. Kwam ook omdat hij een tijdje met een grote band speelde, en zijn dochter meezong. Ik kwam alleen voor zijn gitaarspel en de rest was voor mij ongewenste ballast... Ik zal weer eens gaan kijken wanneer hij weer optreedt.....

Link to comment
Share on other sites

Als een ons-bin-zunige Hollandse krent met Zeeuwse neigingen ben ik vandaag met veel vallen en opstaan bezig geweest een andere opzet voor de Raspberry Pi 3+ te maken. Die heeft een micro-sd kaartje waarvan hij opstart, en bij de aankoop was die gevuld met een Debian-desktop, die ik nu goed geconfigureerd had. Ik kon die met een VNC-app (Virtual Network Client) bedienen. So far so good. Kodi (heette vroeger XBMC) draaide er ook op, maar moest dan weer met een andere app op de smartphone bediend worden. Tidal was daar weer een add-on van. Dat werkte sowieso beter dan Tidal vanaf de Debian desktop, waarschijnlijk omdat die stroom gegevens ook weer over VNC naar de pc of smartphone werd gestuurd.

Kodi draait op de Raspberry, en is dus te bedienen met een paar apps, en dat ging mooi. Maar opstarten was dus nogal omslachtig, en vandaag probeerde ik een andere opstartmogelijkheid, met LibreELEC. Dat is een minimale omgeving puur voor Kodi. Je kunt sd-cards kopen waar dat al opstaat https://thepihut.com/products/kodi-preinstalled-sd-card, maar het leek mij, dat ik ook een al aanwezige sd-card ervoor kon gebruiken. Namelijk eentje die in mijn vorige smartphone in gebruik was, maar nu geen dienst meer deed. Nou dat heb ik geweten. Een enorm gepruts was het, vooral omdat ik haast geen spulletjes heb om iets met die vingernagel grote (kleine!) flash-kaartjes aan te vangen. Mijn bejaarde Eee-pctje lukte het uiteindelijk!

Tja toen startte de Raspberry dus meteen Kodi, en die kwam met een vriendelijk ogende configuratie-assistent. Hoe vriendelijk ook, de apps liet die onhartelijk links liggen. Die moest dus weer per se met een heus toetsenbord en muis verder geholpen worden. :wacko:

Prutsen, kortom. Maar het draait nu. Tidal erbij, dwz Tidal2, want de officiële add-on vertoonde dezelfde problemen als eerst, terwijl de add-on van een zekere Arneson als een tierelier draait. Erg fijn! Ik was eigenlijk bang dat mijn sd-card, hoewel groot genoeg, toch een beetje te traag zou zijn. maar daar is nog niets van gebleken. Opstarten gaat vlot. MQA werkt. Video's draaien. Muziek klinkt er heel prima mee.

Nou, het mag dan allemaal best wat voeten in de aarde hebben, maar stiekem vind ik het ook leuk, en een uitdaging. Behalve als het niet lukt. :angry: Heb vandaag dus heel wat ervaring opgedaan, maar betwijfel of ik er anderen mee zou kunnen helpen. Het lijkt toch ook een beetje op het hogere jongleerwerk in de IT.

Link to comment
Share on other sites

Ik begin me af te vragen of zo'n Raspberry wel iets voor mij is.:unsure: Gelukkig heb ik nog even, moet nog even een dochter verhuizen en wat kussen in 't nieuwe huis. Dan kan ik aan de luisterzolder beginnen. Tot die tijd doe ik even niets en heeft Mumsoft tijd om het ding uit te vogelen.;)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...